Amernajare teren de joacă în loc. Corund, com. Corund, județul Harghita / Játszótér megépítése a Hargita megyei, Korond község Korond településén2020
300000
Corund - Korond
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A beruházás tárgyát egy a település központjában elhelyezkedő játszótér kialakítása képezi. A játszótér helyi valamint többnyire természetes anyagok felhasználásával készül.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A cél egy szabványnak megfelelő, közepes méretű játszótér kialakítása. Célunk a gyerekek szabadidejének megfelelő eltöltéséhez, biztonságos, különböző korosztályoknak megfelelő, mozgásukat fejlesztő játékok beszerzése és elhelyezése. Új formák, színes, természetes környezetre, gyermekekre ártalmatlan anyagok felhasználásával valósul meg a beruházás. Önkormányzatunk fontosnak tartja a „zöld” környezet (sok fa, bokor, ápolt gyep), az egészséges, örömteli játékot, a felhőtlen, gondtalan pihenést, a biztonságos kikapcsolódást, a közösségi kapcsolatok kialakítását szülőnek és gyermeknek egyaránt. A játék során szerzett tapasztalatok a gyermek személyiségfejlődéséhez alapvetően hozzájárulnak. A környezet adaptációja a kisgyermekek esetén, a játék során történik. A játék során a gyermekek szociális tapasztalatokat gyűjtenek, megtanulják cselekedeteik jelentőségének felmérését. Több kutatás feltevésén alapul, hogy amit a gyermek egy általa kiválasztott, nem rákényszerített környezetben „cselekszik” az fontos és „természetes” számára, és szorosan kötött az egyénfejlődés számára. A gyermekkorú lakosság biztonságos szabadidős-játék tevékenységének biztosítását tartottuk szem előtt. A szabadtéri játékok – amellett, hogy a friss levegő jótékony hatással van a gyerekekre – fejleszti mozgásukat, megismerteti a gyereket önmagával, környezetével. Jótékonyan hat a személyiségük fejlődésére is, új érzésekkel ismerkedik meg a gyerek, sikerélményekkel gazdagodik. Társai mozgását figyeli, utánzással tanul és ezáltal fejlődik, javítja koordinációs képességét és ügyességét. Az Önök támogatása e környezet kialakításához nyújthat jelentős segítséget.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Tekintettel, hogy Korond település nem rendelkezik kialakított játszótérrel, fontosnak tarjuk egy olyan többcélú játszótér kialakítását, amely lehetővé teszi a gyermekkorú lakosság biztonságos szabadidős-játék tevékenységének biztosítását.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A beruházás célcsoportját Korond település mintegy 940 kiskorú lakósa, valamint a községünkbe látogató turisták gyermekei képezik.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A beruházás rendelkezik kibocsájtott építkezési engedéllyel, a kivitelezési munkálatok el lettek kezdve, jelenleg a tereprendezési és építési munkálatok vannak folyamatban.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%