Construire abator de capacitate mică de interes microregional2020
1000000
Cristuru Secuiesc - Székelykeresztúr
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Prin acestă investiție se urmărește a se realiza o construcție, cu spații necesare fluxului tehnologic de sacrificare a animalelor, în regim de înălțime parter, cu aria construită de 318,66 m și va avea următoarele spații: sala de sângerare/depilare, sala de eviscerare, laborator, depozite frigorifice – 3 buc, diferite depozite pentru: materiale categoria I, piei, intestine, unelte, butelii, etc, soluri – 3 buc, birou, grup sanitar, vestiar, centrala termică, windfang.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Prin prezentul proiect se propune realizarea unui abator de capacitate mică în care se va desfășura recepția, cazarea și tăierea unui număr redus de animale, precum și livrarea produselor comestibile si necomestibile rezultate. Obiectivul prezentei investiții , se încadrează în Strategia de dezvoltare integrată a orașului Cristuru Secuiesc, referitor la perioada 2014-2020.Prin realizarea prezentei investiții, orașul va contribui într-o anumită măsură la realizarea acestor obiective. Totodată, prin identificarea valorilor locale și păstrarea tradițiilor contribuie la întărirea identității, precum și posibilitatea de influențare a vieții comunitare. Obiectivul general al prezentului proiect este dezvoltarea industriei alimentare, mai precis a subramurei industria cărnii și a preparatelor din carne.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
În prezent nu există asemenea abatoare de mică capacitate în micro regiunea Cristuru Secuiesc , fermierii ar trebui să-și ducă animalele în județele vecine pentru tăieri legale. Realizarea abatorului ar ajuta atât micii fermieri din zonă care ar putea tăia și valorifica animalele în condiții legale, cât și pe consumatori care ar putea cumpăra animale crescute și tăiate local. Realizarea acestei investiții contribuie la dezvoltarea durabilă a orașului Cristuru Secuiesc, respectiv la dezvoltarea în ansamblu a regiunii/județului.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Potențialii beneficiari al prezentului proiect sunt fermierii, gospodarii din microregiunea Cristur, și consumatorii care ar putea cumpăra animale crescute și tăiate local.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
În momentul de față, obiectul de investiție „Construire abator de capacitate mică de interes microregional”, este în curs de execuție, clădirea propriuzisă fiind ridicată în roșu, respectiv majoritatea dotărilor specifice abatorului au fost deja achiziționate.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

26% - 50%