Dezvoltarea dotării cu instrumente muzicale al Fanfarei din Cîrța și Ineu/A Karcfalvi-Csíkjenőfalvi Fúvószenekar hangszerállományának bővítése2019
Cârța - Karcfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A szóban forgó beruházás a fúvószenekar hangszerállományának bővítése a következő eszközökkel: cintányér, nagydob, dobszett, szuzafon és tenorkürt.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A beruházás célja, hogy a Karcfalvi-Csíkjenőfalvi fúvószenekar hangszerállományát bővítsük, ezáltal segítve a fúvószenekar működését és megmaradását.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Karcfalva Felcsík kistérségben helyezkedik el. A település, mint a Csíki falvak mindegyike, nagy zenei múltra tekint vissza, ugyanis már az 1900-as évektől működnek zenekarok ebben a térségben. Ma már szinte elképzelhetetlenek az egyházi és a polgári ünnepek a fúvószenekar előadásai nélkül. Így nagyon fontos lenne, hogy a zenekar további fejlődését elősegítsük a hangszerállomány bővítése révén.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A projekt elsődleges célcsoportja a fúvószenekar tagjai, ami megközelítőleg 100 személyt jelent, a másodlagos célcsoport pedig a község lakossága, akik minden fellépésükkor élvezik az előadásokat. Ez több, mint 2500 személyt jelent.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A fúvószenekar 2007-ben alakult, azóta sikerült egy komoly hangszerállományt felállítani. Azonban, mivel nem mindig tudtunk prémium kategóriájú hangszert vásárolni, némelyik hangszert időnként újra kell cserélni. Ezen kívül a zenekar létszámának növekedése miatt is indokolt a hangszerek vásárlása.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

76% - 100%