Renovarea sediului primariei comunei Tomesti-PNDL2019
70000
Tomești - Csíkszenttamás
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A PNDL program keretén belül a Csikszenttamási Polgármesteri Hivatal villanyhálozata és épülete felujítás alatt van, ez a program nem finanszirozza a belső falak újraglettelését és festését valamint a szennyvízhálózatra való csatlakozásunkat az udvar térkövezése előtt. Ebben kérjük az önök támogatását .
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A Polgármesteri Hivatal közel 2600 személyt szolgál, az épületben található a hivatal ezen kivül a rendőrség valamint az orvosi rendelő. Az épület 1937-ben épült elengedhetetlenül szükséges a felújítása, mert a korszerű infomatikai eszközöket nem tudtuk használni, mivel a villanyhálozat már elavult volt és a tetőn beesett az eső-ezért lenne fontos a falak festése és glettelése. Az épület melleti parkoló 8 autónak ad helyet ami a mai közlekedés mellett nem megfelelő, balesetveszélyes mivel rengeteg autó megfordul a hivatal körül, majdnem mindem ember autóval jön ügyet intézni, ezért kellet a hivatal udvarát átalakítanunk parkolóvá. A parkolók helyét leszeretnénk térkövezni, de ehhez a legsürgősebb feladatunk a szennyvízhálózatra való csatlakozás, amire nincs anyagi forrásunk.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Kérelmünket azzal alapozzuk meg, hogy a felújításunkhoz szükséges anyagi forrásokat megprobáltuk pályázatok utján beszerezni, de felmerültek olyan anyagi kiadások amiket előre nem láthattunk, ebben kérjük az Önök támogatását!
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Lakosság -2552 személy Személyzet- 30 személy Külbirtokosok- 100 személy
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A beruházás március közepétől megkezdődött ezalatt villanyhálozatot kicserélték, tetőszerkezetett felujították, az épület külső falait ujrafestették.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

50% - 75%