Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita
Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri
Vizită oră de dirigenție în Grupul Școlar „Kós Károly”
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Miercuri, Februarie 13, 2019 - 10:00
0 ron
Responsabil program: Vitos Imola
În data de 13 februarie 2019, ora 10, a avut loc vizita la oră de dirigenție la Grupul Școlar „Kós Károly” Miercurea Ciuc, organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. Specialiștii și antreprenorii invitați au vorbit sincer despre experiențele lor și au dat sfaturi elevilor.

Antreprenorul Kovács Attila s-a născut în Gheorgheni, dar în momentul de față el își desfășoară activitatea în Miercurea Ciuc. El a atras atenția elevilor să întrebe și să învețe profesia cât mai bine, în caz contrar se pot angaja, dar pentru mai puțini bani. Specialistul a mai zis, că trebuie să fie foarte prudenți ca instalatori tehnico-sanitare și de gaze, responsabilitatea este mare!

Antreprenorul Szakács Gyula se ocupă cu fabricarea mobilierelor la Nicolești. Antreprenorul învață permanent: în timp ce așteaptă în restaurant, să fie servită meniul, el se uită la modul și stilul de fabricare al mobilierului. În momentul de față el primește comenzi din Slovacia, și lucrările unice ale sale sunt cunoscute și apreciate în Olanda, în Statele Unite ale Americii și Elveția.

Arhitectul șef Albert Sándor a subliniat: este de neînlocuit pregătirea teoretică, totuși învățarea meseriei propriu zise se va întâmpla în practică. Este important ca elevii să aibă un plan de viață și conform acestuia să încerce să se descurce în viață.

Tamási Dezső a fost prezent din partea Consiliului Județean Harghita. El a vorbit despre experiențele dobândite în străinătate: deși prima impresie la un salariu mare poate fi bună, trebuie să țină cont și de cheltuieli, astfel e posibil că nici în străinătate nu vor putea economisi mai mult, decât pe locul natal.

Din partea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, Király Szabolcs a făcut rezumatul prezentărilor susținute. A subliniat că e important ca tinerii să aibă o strategie pe termen lung. La final, Király Szabolcs a predat cele patru exemplare din cartea lui Farkas Attila.