Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și continuarea reabilitării drumurilor județene

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6%

A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea de zi aflându-se rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului, susținerea localităților din cota de 6% din impozitul pe venit, continuarea construirii locuințelor pentru medici, validarea membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului are drept scop alocarea de sume pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene, completarea bugetului DGASPC Harghita pentru asistența socială acordată familiei și copiilor, precum și susținerea investițiilor la asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Localitățile vor beneficia în continuare de susținere din fondul de 6% impozit pe venit, astfel la Merești vor fi alocate fonduri pentru îngrijirea vârstnicilor și pentru Baia de sare, Plăieșii de Jos, rețeaua de gaz, respectiv sediul primăriei, Vlăhița pentru podul de la Homorodul Mic, Dealu pentru dezvoltarea sistemului de apă și la Ulieș pentru lucrări de foraj de mare adâncime și pentru înființarea unei stații de pompieri.

Pe ordinea de zi s-a aflat și construirea a 4 locuințe pentru medici, cu o valoare a investiției de 1,6 milioane lei, termenul de execuție fiind de 9 luni.

Totodată, sistemul de sănătate este susținut prin aprobarea înființării unor posturi la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, Borboly Csaba, președintele consiliului județean, apreciind importanța asigurării unor servicii medicale de calitate, având în vedere intervențiile chirurgicale generate de atacurile urșilor, atât pentru pacienții din județ cât și pentru cei din alte județe.

Validarea membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică s-a aflat pe ordinea de zi, noul președinte, Sándor Barna, având ca priorități rezolvarea situației de la Dârjiu, unde transportul excesiv de piatră a deteriorat drumul și găsirea unor soluții pentru siguranța cetățenilor, având în vedere conflictele din zona Ciucul de Jos.

Miercurea Ciuc, 28 iunie 2021

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...