Taburi primare

Nr crt Denumirea evenimentului Denumirea Entitatii Localitatea Suma totala
1000
5 758 003.64
1 Fețe - Profile - expoziție de pictură Bikali Biró Éva

2019 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Fețe - Profile - expoziție de pictură Bikali Biró Éva  - vernisaj expoziție de pictură.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

03-12-2019 18:00

90.00
2 Anul Cărţii în România – cărţi noi pentru cititorii bibliotecilor

2019 - Anul cărții

În cadrul programului Anul Cărții la Biblioteca Județeană va avea loc premierea a treizeci și trei de biblioteci din județul Harghita. Premiile constau din colete de cărți noi. Selecţia bibliotecilor beneficiare a avut în vedere rezultatele profesionale ale instituţiilor în cursul anului 2019. La selecţia cărţilor achiziţionate pentru biblioteci s-a avut în vedere cu prioritate literatura contemporană şi conţinutul local-regional.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Máthé Izabella

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

02-12-2019 13:30

6 495.11
3 Donează bibliotecii ... kilograme

2019 - Servicii de bibliotecă pentru comunităţi

Lansarea proiectului pentru promovarea stilului sănătos de viaţă "Donează bibliotecii ... kilograme", ]n cadrul programului Servicii de bibliotec[ pentru comunităţi, finanţat de Consiliul Judeţean Harghita.

 Descriere succintă:

 

Bibliotecile publice din judeţul Harghita se implică în promovarea stilului sănătos de viaţă în rândul adulţilor interesaţi.

Grupul-ţintă este format din adulţi supraponderali, dornici să afle informaţii veridice despre stilul sănătos de viaţă şi să adopte acest stil de viaţă.

Pe lângă biblioteci se vor constitui grupuri de localnici care vor audia prelegeri, vor împărtăşi experienţe proprii, vor accesa resurse informaţionale în cadrul unor reuniuni periodice la bibliotecile locale. Pentru admiterea în aceste grupuri este necesar ca doritorii să fie supraponderali, dovedind acest lucru pe baza unor criterii obiective, recunoscute. Bibliotecile pun la dispoziţie fond de publicaţii, resurse tehnologice, spaţiu comunitar, parteneri atraşi (specialişti în domeniile de interes, edituri, propuneri de proiecte).

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

02-12-2019 11:00

250.00
4 Reuniune metodică la Miercurea-Ciuc

2019 - Reuniuni metodice pentru bibliotecarii din judeţul Harghita

Ultima reuniune metodică din anul 2019 va avea loc la Miercurea-Ciuc, la sediul Bibliotecii Judeţene. Cu această ocazie vor fi evaluate proiectele comune ale bibliotecilor, se va lansa noul proiect educationa "Donează bibliotecii ... kilograme", finanţat de Consiliul Judeţean Harghita, se vor discuta aspecte ale activităţii profesionale curente, în acord cu cerinţele participanţilor (evidenţa publicaţiilor, evidenţa activităţii, statistici, regulament, etc.)

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

02-12-2019 09:00

965.00
5 Evocarea eponimilor - Dr. Bucur Nicolae: Folclorul - Obiect de studiu şi sursă de inspiraţie în opera umanistului Pater Ioan Căianu/ Joannes Kajoni - prelegere

2019 - Anul comemorativ Kájoni János

În data de 28 noiembrie, începând cu ora 10, la Topliţa vor fi sărbătoriţi George Sbârcea şi Kájoni János, eponimii bibliotecii municipiului Topliţa, respectiv al Bibliotecii Judeţene din Miercurea-Ciuc.

La invitaţia Bibliotecii Judeţene, prof. dr. Nicolae Bucur va susţine prelegerea FOLCLORUL - OBIECT DE STUDIU ŞI SURSĂ DE INSPIRAŢIE ÎN OPERA UMANISTULUI PATER IOAN CĂIANU - JOANNES KAJONI VALACHUS (1629/ 1630 – 1687), urmată de jocul online Kájoni-quiz.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Municipală „George Sbârcea”, Topliţa. Informaţii suplimentare se pot obţine la instituţia-gazdă, tel. 0266 341 237. Participarea Bibliotecii Judeţene „Kájoni János” este susţinută financiar de Consiliul Judeţean Harghita, în cadrul Anului comemorativ Kájoni János.

 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Toplița - Maroshévíz

28-11-2019 11:00

250.00
6 Comemorare 1 decembrie 1805

2019 - Comemorare 1 decembrie 1805

Asigurarea transportului la programul Comemorare 1 decembrie 1805 în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2019 la Slavcov U Brna, Cehia.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Alte localităţi - Más települések

27-11-2019 04:00

6 000.00
7 Teatrul de păpuși "A ládikó"

2019 - Spectacole de teatru pentru copii

Organizarea unui teatru de păpuși "A ládikó" la scoala generale din comuna Remetea cu colaborarea Asociația Halvirág.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Remetea - Gyergyóremete

26-11-2019 12:00

700.00
8 Concertul formației Ineffable cu ocazia lansării albumului

2019 - Parteneriate cu comunităţi locale

“Un spirit de echipa rar întâlnit aduce trupa din Miercurea Ciuc – România - la un nivel muzical ridicat, în contextul tinerilor aspiranți al Jazz-ului și nu numai.
Fiind pasionați de un spectru larg de stiluri, cei patru membrii Ineffable reușesc să creeze un caracter melodic aparte, transpus prin aranjamente originale ale unor piese din repertoriul internațional semnate Snarky Puppy, Luiza Zan, Roy Hargrove, Dave Brubeck și mulți alții, dar mai ales prin compozițiile lor atât de bine lucrate și gândite încât au potențialul de a aduce ceva nemaiauzit în muzica autohtonă.”
Petra Acker
Trupa INEFFABLE s-a format în vara anului 2016, participând de la înființare la mai multe concursuri de gen, concerte, cele mai importante fiind:
- Concert la recepția organizată pentru Richard Bona,
- Emis misiunea KOTTA, înregistrare şi transmisie live din studiouriile Radio România Târgu Mures,
- Festivalul de jazz din Miercurea Ciuc,
- Competiția din festivalul Jazz in the Park - premiul special “ Best Of “,
- Înregistrare la TV internațional SOFAR,
- Finala de la concursul internațional de jazz Sibiu Jazz Competition - Romania,
- Finala de la concursul internațional de jazz Laureate World-Jazz Competiton - Ungaria.
- Festivalul Jazz TM - Timișoara
- Concert în palatul Bánffy în cadrul Zilelor Maghiare ale Clujului.
În ianuarie 2019 trupa intră în studio pentru înregistrarea albumului de debut cu compoziții proprii, denumită NEON, care se publică pe 31 martie online, pe canalul youtube al trupei și este pusă la vânzare pe platforma CD Baby.

În februarie s-a lansat primul videoclip making-of al trupei, în august un videoclip live session, iar în octombrie un videoclip artistic în colaborare cu dansatoarea ALLA.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-11-2019 19:00

5 300.00
9 Concert de opetera Operettissimo

2019 - Concerte si spectacole de sfărsit de ani si de sărbători

Concert de opetera OperettissimoVa avea loc în data de 22.11.2019 un concert pentru iubitorii genului de operetă la Lazarea ,începând cu orele 19.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Csergő Mária

Lăzarea - Gyergyószárhegy

22-11-2019 19:00

5 300.00
10 ADY 100 – vernisajul expoziției de pictură

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Expoziția  de pictură intitulată ADY 100 a fost realizată de Asociația Artiștilor Amatori din Sfântu Gheorghe, cu ocazia anului comemorativ "Ady Endre 100".  Lucrările celor 14 artiști amatori din Sfântu Gheorghe au fost inspirate de opera poetică a lui Ady Endre.Expoziția a fost prezentată prima dată în orașul Sfântu Gheorghe în primăvara anului 2019. În data de 22 noiembrie 2019 expoziția va fi deschisă de Lázár Prezsmer Endre în sala de evenimente a bibliotecii județene. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

22-11-2019 17:00

0.00
11 Szabó Árpád / Vajna László

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Expoziția lui Szabó Árpád și Vajna László

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

21-11-2019 18:00

750.70
12 Mike Leigh: Petrecerea lui Abigail (r. Barabás Árpád) în prezentarea Teatrului Figura Stúdió

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

 

Personajele spectacolului sunt vecini de stradă, fapt pentru care doresc să se cunoască cât mai bine. Abigail, fiica unuia dintre vecini, organizează o petrecere în casa vecină, iar între timp, adulții vor și ei să se simtă bine: încearcă să se distreze și să se relaxeze și ei, însă sunt împiedicați de niște evenimente neașteptate .

M-am simțit ca la un concert Rolling Stones – a declarat Mike Leigh la premiera din 1977 a spectacolului. Canalul de televiziune a BBC a înregistrat spectacolul încă în același an, iar după di ani a difuzat-o din nou cu o vizibilitate de șaisprezece milioane de telespectatori. Spectatorii au fost fascinați: după Petrecerea lui Abigai, a apărut o marcă de bere cu același nume, iar fanii înverșunați mai organizează, și astăzi, întâlniri.

Spectacolele în limba maghiară sunt reprezentate de Agenția Teatrală și Literară THEATRUM MUNDI, Budapesta.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Remetea - Gyergyóremete

20-11-2019 19:00

1 491.20
13 Sus cu pălăria! - prezentare film documentar

2019 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Cu finanțarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita și a Consiliului Județean Harghita s-a realizat un film documentar despre tradiția folosirii pălăriei în Secuime. Regia filmului este semnat de Fábián Andor, filmările s-au realizat de Farkas Antal. Aceasta va fi premiera principală a filmului.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

20-11-2019 19:00

90.00
14 Mike Leigh: Petrecerea lui Abigail (r. Barabás Árpád) în prezentarea Teatrului Figura Stúdió

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

 

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

 

Personajele spectacolului sunt vecini de stradă, fapt pentru care doresc să se cunoască cât mai bine. Abigail, fiica unuia dintre vecini, organizează o petrecere în casa vecină, iar între timp, adulții vor și ei să se simtă bine: încearcă să se distreze și să se relaxeze și ei, însă sunt împiedicați de niște evenimente neașteptate .

M-am simțit ca la un concert Rolling Stones – a declarat Mike Leigh la premiera din 1977 a spectacolului. Canalul de televiziune a BBC a înregistrat spectacolul încă în același an, iar după di ani a difuzat-o din nou cu o vizibilitate de șaisprezece milioane de telespectatori. Spectatorii au fost fascinați: după Petrecerea lui Abigai, a apărut o marcă de bere cu același nume, iar fanii înverșunați mai organizează, și astăzi, întâlniri.

Spectacolele în limba maghiară sunt reprezentate de Agenția Teatrală și Literară THEATRUM MUNDI, Budapesta.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Ciumani - Gyergyócsomafalva

19-11-2019 19:00

1 188.80
15 Lansarea volumului de poezii "Csókszereda" de Iochom Zsolt

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Volumul de poezii  intitulat "Csókszereda" este primul volum apărut al autorului Iochom Zsolt. Cartea va fi lansată în sala de evenimente a bibliotecii judeţene în prezenţa autorului, scriitorul şi publicistul Cseke Gábor va discuta  cu autorul în data de 19 noiembrie 2019, începând de la ora  17. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

19-11-2019 17:00

0.00
16 Mike Leigh: Petrecerea lui Abigail (r. Barabás Árpád) în prezentarea Teatrului Figura Stúdió

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Personajele spectacolului sunt vecini de stradă, fapt pentru care doresc să se cunoască cât mai bine. Abigail, fiica unuia dintre vecini, organizează o petrecere în casa vecină, iar între timp, adulții vor și ei să se simtă bine: încearcă să se distreze și să se relaxeze și ei, însă sunt împiedicați de niște evenimente neașteptate .

M-am simțit ca la un concert Rolling Stones – a declarat Mike Leigh la premiera din 1977 a spectacolului. Canalul de televiziune a BBC a înregistrat spectacolul încă în același an, iar după di ani a difuzat-o din nou cu o vizibilitate de șaisprezece milioane de telespectatori. Spectatorii au fost fascinați: după Petrecerea lui Abigai, a apărut o marcă de bere cu același nume, iar fanii înverșunați mai organizează, și astăzi, întâlniri.

Spectacolele în limba maghiară sunt reprezentate de Agenția Teatrală și Literară THEATRUM MUNDI, Budapesta.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Bălan - Balánbánya

18-11-2019 19:00

2 592.00
17 Prezentare carte

2019 - Székely Könyvtár

Redactorul volumului, Molnár Vilmos, prezinta volumul nr. 76 a seriei Székely Könyvtár, cititorilor de la Covasna. Prezentarea de carte se va face prin invitatia Asociatiei Kőrösi Csoma Sándor.

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

18-11-2019 17:00

0.00
18 Vallomások în prezentarea trupei de dans " Udvarhely Néptáncműhely"

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ

 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Remetea - Gyergyóremete

17-11-2019 19:00

2 400.00
19 Zilele Meșteșugărești ale Crăciunului

2019 - Programe dedicate culturii ceangăi

În perioada 17-21 noiembrie va fi organizată Zilele Meșteșugărești ale Crăciunului. Scopul programului este dezvoltarea competențelor artistice, a spiritului de echipă și a culturii.

În aceste cinci zile copii vor asista la lucruri meșteșugărești: împletire coroane de advent, împletire pai confectionare bijuterii, decoratii de Craciun din turtă dulce si din aluat

Duminică copii vor asista la  o  călătorie magică în lumea poveștilor. Spectacolul prezentat de Gozefini va  aduce în fața publicului o serie de numere amuzante.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Alte localităţi - Más települések

17-11-2019 13:00

4 750.00
20 Spectacolul Szomszédnéni Produciós Iroda

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui spectacol de stand up comedy prezentat de Szomszédnéni Produciós Iroda cu ocazia jubileului de 10 ani de existență a Asociației Alfalvi Fiatalokert, care va avea loc la Joseni la casa de cultură , în data de 16.11.2019.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Joseni - Gyergyóalfalu

16-11-2019 17:00

3 000.00
21 Întîlnirea iubitorilor de teatru amatori

2019 - Întîlnirea iubitorilor de teatru amatori

Întâlnirea „Az ekhós szekér nyomában” este cel mai cunoscut eveniment de teatru de amatori pentru adulţi din judeţ.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

László Velin Orsolya

Satu Nou - Homoródújfalu

16-11-2019 10:00

11 310.00
22 Concert de opereta Operettisimo

2019 - Concerte si spectacole de sfărsit de ani si de sărbători

Va avea loc în data de 15.11.2019 un concert pentru iubitorii genului de operetă la Joseni ,începând cu orele 19.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Csergő Mária

Joseni - Gyergyóalfalu

15-11-2019 19:00

5 300.00
23 Salonul Harghitean 2019, ediția a VII-a, Remetea

2019 - Programe de arte vizuale 2019

Este prezentarea în a trea locație a Salonului Harghitean și în afara zonei Ciucului.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Botár László

Remetea - Gyergyóremete

15-11-2019 18:00

295.00
24 Lansarea noului album de fotografii şi întâlnire cu autorii Váradi Péter Pál şi Lőwey Lilla (Ungaria)

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

În data de 15 noiembrie 2019 va avea loc lansarea noului album de fotografii al autorilor Váradi Péter Pál şi Lőwey Lilla (Ungaria) în sala de evenimente a bibliotecii judeţene 
Autorii  Váradi Péter Pál şi Lőwey Lilla din Ungaria sunt autori cunoscuţi ai albumelor de fotografii despre Transilvania. Cei doi autori vor prezenta noul lor album de fotografii în care prezintă fotografii din istoria Transilvaniei în 100 de ani.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

15-11-2019 17:00

350.00
25 Masa rutunda a redactorilor

2019 - Revista Székelyföld

Ce duce in viitor literatura din prezent? Despre tema discuta  Borsodi L. László (Revista Székelyföld), Karácsonyi Zsolt (revista Helikon), Szűcs László (revista Várad) si Vida Gábor (revista Látó) .

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

15-11-2019 14:00

0.00
26 Weekendul meseriilor

2019 - Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri

Evenimentul va avea loc în data de 15 noiembrie 2019, la Gheorgheni.  Scopul evenimentului este: trezirea interesul tinerilor legat de meserii, de educația profesională. Cu ocazia evenimentului elevii vor putea concura între ele, și un juriu de specialiști va evolua creațiile făcute de către ei.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Vitos Imola

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

15-11-2019 10:00

6 200.00
27 Prezentare carte: Volumul 76. a seriei Székely Könyvtár

2019 - Székely Könyvtár

Va fi prezentat volumul: Kőrösi Csoma Sándor - in perspectiva cercetarilor recente. Despre volum va vorbi redactorul Molnár Vilmos.

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

14-11-2019 18:00

0.00
28 Moştenirea lui Joannes Kajoni - finala concursului pentru elevi, organizat sub egida Anului comemorativ "Joannes Kájoni 390"

2019 - Anul comemorativ Kájoni János

În 2019-2020, legat de aniversarea a 390 de ani de la naşterea lui Joannes Kájoni, sărbătorim Anul comemorativ  "Joannes Kájoni 390"   în judeţul Harghita. În anul aniversar biblioteca judeţeană acordă o atenţie deosebită activităţii şi personalităţii lui Kájoni, eponimul bibliotecii, erudit umanist, călugăr franciscan din secolul al 17-lea. Asociația Bibliotecară “Pro Libris” şi Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” a iniţiat concursul intitulat „Moştenirea lui Joannes Kájoni”, având ca scop aducerea în atenția tinerilor viața şi opera lui Kájoni, precum şi valorile culturale specifice regiunii noastre. Concursul se desfăşoară în două etape, cu participarea elevilor claselor 9-11, din şcoli ale judeţului. Prima etapă s-a desfăşurat în octombrie 2019 cu participarea grupelor de elevi din şcoli şi licee ale judeţului.  

Grupele finaliste în etapa I. vor participa la finala concursului care va avea loc în data de 14 noiembrie, 2019 la sediul bibliotecii judeţene. Grupele cu cele mai bune rezultate vor fi premiaţi cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita şi Fundaţia Communitas. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

14-11-2019 13:00

2 800.00
29 Tristețea învierii

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Prestări servicii cultural artistice constând în prezentare spectacol cu titlul ”Tristețea învierii”, un spectacol dedicat poetului Ady Endre în Localitatea Gheorgheni, sala festivă a Liceului Salamon Ernő pe data de 14 noiembrie 2019.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

14-11-2019 13:00

3 600.00
30 Târgul Internațional de Cărți 25.

2019 - Promovare publicațiilor Editurii Harghita

Editura Harghita participa la eveniment cu stand propriu unde vor fi expuse volumele recent aparute in cadrul editurii. La eveniment editura va fi reprezentata prin Borsodi László, manager si redactorii Fekete Vince, Molnár Vilmos.

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

14-11-2019 10:00

0.00
31 Ziua limbii maghiare

2019 - Participare la aniversări, comemorări

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita împreună cu Consiliul Județean Harghita în fiecare an se alătură serbării zilei limbii maghiare. Anul acesta în organizarea instituției noastre va avea loc la Odorheiu Secuiesc, în sala ”Szent István” al Primăriei Odorheiu Secuiesc pe miercuri, 13 noiembrie, orele 20.00 o serată de recital de poezii cu muzică cu titlul ”Tristețea învierii”, organizat în parteneriat cu Asociația Culturală G în cadrul Festivalului de muzică de cameră,  prezentat de actorul Teatrului Național din Budapesta, Földes László Hobo cu ocazia anului comemorativ Ady 100. 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

13-11-2019 20:00

4 200.00
32 Móricz Zsigmond ; Rudele Tragedie Adaptare de Csaba Székely după romanul lui Zsigmond Móricz

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Nu numai lumea, ci însuși eroul are două fețe. Devine cu drag „ruda” celor care exercită putere politică, în timp ce urmărindu-și principiile sale, visează la crearea unei lumi cinstită. Între timp și rudele – sufocate de vâltoarea lor existențială – încearcă să se agațe de el. Viața lui sentimentală se desfășoară, și ea, într-o tensiune provocată de existența a două femei. Romanul are o structură excepțională care parcurge pe mai multe fire epice secretele sufletului și laturile obscure ale realității. Toate acestea sunt sudate de o coloană dramatică: istoria lui KOPJÁSS István, care strigă după scenă.

daptarea scenică a lui SZÉKELY Csaba urmărește aceste perspective, propunând să ne avertizeze să fim mai treji în lumea noastră și să reînnoim pasiunea de a (re)citi romanul.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Lunca de Jos - Gyimesközéplok

13-11-2019 19:00

5 760.00
33 De la text la imagine-De la imagine la text

2019 - Programul pentru Ziua Limbii Maghiare

Organizarea unui proiect cultural de interacțiune literatură și de arte plastică.La proiect vor participa echipe formate din căte 3 elevi de clasa I-VII,din depresiunea Giurgeului împreună cu profesori,învățători însoțitori.Elevii vor fi pregătiți de învățători,profesori de limba și literatura maghiară și desen. participanții trebuie să ilustreze una dintre poeziile poetului Ady Endre,după acesta va trebui să completeze poezia cu idei proprii,și în final trebuie să ilustreze poezia nouă(fiecare echipă trebuie să facă două ilustrații și un text). Primele trei echipe vor fi premiate în următoarele categorii: clasa I-III,clasa IV-V și clasa VI-VII.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Lăzarea - Gyergyószárhegy

13-11-2019 14:00

1 500.00
34 Lansare de carte, întâlnire cu Nagy Lóránt, autorul cărţii "A nyakleves antológiája"

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Lansarea cărţii recent apărute de autorul Nagy Lóránt, din Miercurea Ciuc(A nyakleves antológiája) va avea loc în sala de evenimente a bibliotecii judeţene, în data de 12 noiembrie, ora17.  În cadrul evenimentului Nagy Péter va discuta cu autorul despre cartea sa, în care sunt evocate întâmplări din anii adolescenţei, petrecute în oraşul anilor '80. 

La eveniment au participat 72 de persoane.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

12-11-2019 17:00

55.00
35 Curs de perfecționare pentru artizani (A VIII-a întâlnire)

2019 - Motive populare în uz modern

Curs practic

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

07-11-2019 17:00

1 000.00
36 Joannes Kajoni muzicianul - oră interactivă muzicală în bibliotecă pentru finaliştii concursului Moştenirea lui Joannes Kajoni

2019 - Anul comemorativ Kájoni János

În "Anul comemorativ Joannes Kajoni 390" biblioteca județeană doreşte să acordă o atenţie deosebită activităţii şi personalităţii lui Joannes Kájoni, eponimul bibliotecii.Pe parcursul anului școlar, în cadrul programului Școala altfel şi cu alte ocazii au loc diferite activităţi interactive tematice în bibliotecă, și concursuri pentru grupuri elevi, având ca scop aducerea în atenția tinerilor a valorilor culturale specifice regiunii noastre, cunoașterea vieții şi operei lui Kájoni János. În organizarea acestor activităţi tematice pentru elevi, legate de anul memorial Kájoni János biblioteca județeană colaborează cu biblioteci școlare, cu publice locale, cu instituţii culturale şi instituţii pedagogice din județul Harghita.

În data de 7 noiembrie 2019,  cu titlul  Joannes Kajoni muzicianul vor avea loc ore de muzică interactivă în bibliotecă, începând de la ora 13 şi ora 14 pentru grupuri de elevi care participă la finala concursului Moştenirea lui Joannes Kajoni.  Szabó András,  profesor de muzică la Liceul de Artă Nagy István, în prelegerea însoţită de muzică şi imagini va prezenta activitatea muzicală deosebit de bogată și valoroasă a lui Joannes Kajoni.  Eruditul franciscan din secolul  al 17-lea, Ioan Caioni/ Joannes Kajoni/ este considerat primul autor atestat de muzică cultă din Transilvania. Cea mai importantă dintre operele sale este marea culegere muzicală Codex Caioni, care cuprinde piese muzicale variate.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

07-11-2019 13:00

300.00
37 „Kőleves” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Dealu - Oroszhegy

05-11-2019 10:00

1 200.00
38 Colțul basmului

2019 - Colaborare cu instituţii de învăţâmânt în cadrul programului naţional „Şcoala altfel”

În cadrul programului lansăm un concurs de proiecte artistice pentru decorarea spațiului de evenimente "Colțul basmului" . Pentru realizarea practică a proiectului câștigător asigurăm consumabile (ex. vopsea, pensulă etc.) Concurenții vor fi premiați cu obiecte utile activității  artistice.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Haţegan Corina

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

05-11-2019 08:18

3 000.00
39 Schimb de experiență interjudețean

2019 - Schimb de experiență interjudețean

Elevii din școlile harghitene care vorbesc limba maternă maghiară participă la schimb de experiență, excursii, activități interactive în școli și licee din  alte județe și își dezvoltă abilitățile de comunicare în limba română, întâlnind elevii de naționalitate română.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Zetea - Zetelaka

04-11-2019 13:04

1 638.00
40 Schimb de experiență interjudețean

2019 - Schimb de experiență interjudețean

Elevii din școlile harghitene care vorbesc limba maternă maghiară participă la schimb de experiență, excursii, activități interactive în școli și licee din  alte județe și își dezvoltă abilitățile de comunicare în limba română, întâlnind elevii de naționalitate română.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

04-11-2019 13:01

816.00
41 Schimb de experiență interjudețean

2019 - Schimb de experiență interjudețean

Elevii din școlile harghitene care vorbesc limba maternă maghiară participă la schimb de experiență, excursii, activități interactive în școli și licee din  alte județe și își dezvoltă abilitățile de comunicare în limba română, întâlnind elevii de naționalitate română.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

04-11-2019 12:48

5 871.00
42 Zilelor Vărstnicilor în Valea Stâmbă

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui concert cu ocazia Zilelor Vârstnicilor în comuna Valea Stâmbă, la data de 03.11.2018

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Valea Strâmbă - Gyergyótekerőpatak

03-11-2019 12:00

1 000.00
43 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

28-10-2019 13:30

540.00
44 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Brădești - Fenyéd

28-10-2019 13:25

600.00
45 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Sânmartin - Csíkszentmárton

28-10-2019 13:18

600.00
46 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Mihăileni - Székelyszentmihály

28-10-2019 13:15

600.00
47 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Vlăhița - Szentegyháza

28-10-2019 13:10

420.00
48 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Toplița - Maroshévíz

28-10-2019 13:02

600.00
49 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Toplița - Maroshévíz

28-10-2019 12:58

600.00
50 Întâlnire cu scriitorul şi poetul Lackfi János (Ungaria)

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Lackfi János (Ungaria), scriitor, poet şi traducător de renume, laureat al  premiilor literare de prestigiu, autor al 47 de cărţi, va sosi în judeţul Harghita în octombrie. Tinerii cititori vor avea ocazia să se întâlnescă cu scriitorul Lackfi János în sala de evenimente a bibliotecii judeţene, în data de 28 octombrie, începănd cu ora 12. 

 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

28-10-2019 12:00

2 940.00
51 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

28-10-2019 09:59

300.00
52 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Dealu - Oroszhegy

28-10-2019 09:53

240.00
53 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Voșlăbeni - Vasláb

28-10-2019 09:49

600.00
54 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Corbu - Gyergyóholló

28-10-2019 09:45

360.00
55 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

28-10-2019 09:38

480.00
56 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Vlăhița - Szentegyháza

28-10-2019 09:24

600.00
57 Concert pentru copii,,Kincskereső Kisködmön,,

2019 - Concerte pentru copii

Concertul pentru copii ,Kincskereső Kisködmön,,va avea loc la Casa de cultură din Lăzarea duminică, 27 octombrie 2019.Concertul se adresează tuturor copiilor din depresiunea Giurgeului 

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Lăzarea - Gyergyószárhegy

27-10-2019 11:00

0.00
58 Ludas Matyi în prezentarea Ansamblului Național Secuiesc Harghita

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Sînsimion - Csíkszentsimon

26-10-2019 18:00

4 000.00
59 Program folcloric in prezentarea Ansamblului Rapsodia Călimanului

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Sub Cetate - Zeteváralja

26-10-2019 16:00

2 400.00
60 „Kőleves” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2018 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Satu Mare - Máréfalva

25-10-2019 12:00

1 200.00
61 Decernarea premiilor Székelyföld

2019 - Revista Székelyföld

Se inmineaza premiile pentru scritorii alesi de redactorii revistei culturale Székelyföld.

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

25-10-2019 11:00

0.00
62 Serviciu social pentru copii cu situație materială și familială dezavantajoasă

2019 - Program anual de colaborare cu organizaţii neguvernamentale, care desfăşoară activităţi de protecţie şi promovare a drepturilor copilului şi tinerilor aflaţi în situaţii de risc în judeţul Harghita

Evenimentul va fi realizat de către Asociația Comunitatea Surorilor Franciscane sub Ocrotirea Sfintei Familii din Mallersdorf, scopul programului fiind prevenirea abandonului școlar pentru 50 de copii din Odorheiu Secuiesc și împrejurimi prin acordarea de servicii sociale în Centrul de zi al asociației. Perioada desfășurării : 25.10.2019-05.12.2019

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

25-10-2019 08:00

10 539.00
63 Prezentare carte - Súlyos ügyek

2019 - Revista Székelyföld

Recenta carte a lui Lakatos Mihály contine o culegere a nuvelelor autorului. Cu autorul discuta Fecete Vince redactorul revistei Székelyföld.

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 18:00

0.00
64 Întâlnire cu scriitorul Lakatos Mihály, autorul volumului "Súlyos ügyek"

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Volumul de eseuri intitulat  Súlyos ügyek al scriitorului Lakatos Mihály (Ungaria) a apărut recent, în îngrijirea  editurii Előretolt Helyőrség Íróakadémia. Biblioteca judeţeană va găzdui evenimentul de lansare a volumului în data de 24octombrie 2019.  Poetul Fekete Vince, redactorul revistei literare Székelyföld va discuta cu autorul. Eveniment organizat de Biblioteca Judeţeană "Kájoni János", redacţia revistei Székelyföld şi Editura Harghita.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 18:00

60.00
65 Elekes Gyula Tablouri scrise cu foc

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Elekes Gyula Tablouri scrise cu foc / Expoziție de email

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 18:00

750.70
66 Salonul Harghitean 2019, ediția a VII-a, Odorheiu Secuiesc

2019 - Programe de arte vizuale 2019

Este modul de prezentare a Salonului Harghitean și în afara zonei Ciucului alegând o a doua locație.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Botár László

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

24-10-2019 18:00

395.00
67 Expoziție de emailuri Elekes Gyula

2019 - Programe de arte vizuale 2019

Expoziție personală de anvergură, menită să popularizeze tehnica inedită a emailului.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Botár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 18:00

0.00
68 Tapintható tárlat

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

În sala de evenimente a bibliotecii judeţene va avea loc vernisajul unei expoziţii palpabile pentru nevăzători şi slab văzători în data de 24 octombrie 2019. Expoziţia a fost realizată de Asociţia Nevăzătorilor din România, cu sediul în Odorheiu Secuiesc şi Asociaţia Artistică Ver – deco din Budapesta.  Expoziţia se adresează totodată şi văzătorilor. Lucrările expuse sunt realizate din materiale textile, cu tehnici 3 D, şi pot fi atinse. Cu ocazia vernisajului publicul va fi invitat la un scurt program de muzică şi poezie.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 16:00

60.00
69 Zilele Porților Deschise la Complexul de Servicii Miercurea Ciuc

2019 - Zilele Porților Deschise la Complexul de Servicii Miercurea Ciuc

Evenimentul va avea loc, în zilele  de 24, respectiv 25 octombrie 2019, pentru a oferi celor interesați posibilitatea vizitării centrului, introducere în activităţile cotidiene ale beneficiarilor, totodată sărbătorirea de 4 ani de la înființarea Complexului de Servicii. Pe data de 25 octombrie va fi organizat pentru a 8-a oară Cupa de Fotbal ”CSÁSZ”.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 13:00

2 130.00
70 Prezentare carte

2019 - Revista Székelyföld

Scriitorul prin intermediul povestti il invita pe cititor la un drum care ajuta in depasirea distantelor, aceeptarea diferentelor, si in apropierea celor doua lumi, cel al autismului si a oamenilor generali.

Cu autorul vorbeste Molnár Vilmos, redactorul revistei Székelyföld.

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

23-10-2019 17:00

0.00
71 Lansare de carte - întâlnire cu scriitorul Csender Levente

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Cartea scriitorului Csender Levente (A különleges Meditittimó kalandjai) apărută recent este o carte de poveşti pentru copii şi părinţi, eroul cărtii fiind un băieţel care trăieşte cu autism. Lansareacărţiii a avut loc cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita în sala de evenimente a bibliotecii judeţene. Redactorul revistei Székelyföld, Molnár Vilmos a discutat cu autorul despre carte.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

23-10-2019 17:00

55.00
72 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Atid - Etéd

23-10-2019 13:12

600.00
73 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Secuieni - Újszékely

23-10-2019 13:09

600.00
74 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Sântimbru - Csíkszentimre

23-10-2019 13:05

600.00
75 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Sînsimion - Csíkszentsimon

23-10-2019 13:01

600.00
76 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Porumbenii Mari - Nagygalambfalva

23-10-2019 12:58

120.00
77 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Remetea - Gyergyóremete

23-10-2019 12:54

600.00
78 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

23-10-2019 12:49

600.00
79 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Lăzarea - Gyergyószárhegy

23-10-2019 12:44

600.00
80 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

23-10-2019 12:40

450.00
81 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Lueta - Lövéte

23-10-2019 12:35

600.00
82 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Ciumani - Gyergyócsomafalva

23-10-2019 12:30

630.00
83 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Cozmeni - Kozmás

23-10-2019 12:20

600.00
84 Curs de perfecționare pentru artizani (A VII-a întâlnire)

2019 - Motive populare în uz modern

Curs practic

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

22-10-2019 17:00

1 000.00
85 CUVÂNT, MUZICĂ, IMAGINE – întâlnire cu scriitorul Szkárosi Endre (Ungaria)

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Biblioteca Județeană va găzdui un eveniment literar, al cărui invitat va fi scriitorul, poetul, istoricul literar din Ungaria, Szkárosi Endre. Moderatorul serii va fi scriitorul Murányi Sándor Olivér din Odorheiu Secuiesc. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita.  

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

21-10-2019 17:00

660.00
86 Dr. Bucur Nicolae: Folclorul - Obiect de studiu şi sursă de inspiraţie în opera umanistului Pater Ioan Căianu/ Joannes Kajoni - prelegere

2019 - Anul comemorativ Kájoni János

În cadrul Anului memorial Joannes Kájoni 390, prof. dr. Nicolae Bucur va susţine la Casa de Studii „Jakab Antal” din Miercurea-Ciuc prelegerea cu tema: Folclorul - Obiect de studiu şi sursă de inspiraţie în opera umanistului Pater Ioan Căianu/ Joannes Kajoni Valachus (1629/1630 - 1687). Prelegerea va fi urmată de un concurs despre viaţa şi opera muzicală a eruditului înaintaş, organizat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”. Evenimentul este susţinut financiar de Consiliul Judeţean Harghita.

Dr. Nicolae Bucur va susţine prelegerea la Casa de Studii „Jakab Antal” luni, 21 octombrie 2019, începând cu ora 17, şi joi, 28 noiembrie, începând cu ora 11 la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Topliţa

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

21-10-2019 17:00

250.00
87 Zilelor Vărstnicilor în Lăzarea

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui concert cu ocazia Zilelor Vârstnicilor în comuna Lăzarea, la data de 21.10.2019

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Lăzarea - Gyergyószárhegy

21-10-2019 15:30

1 000.00
88 Serviciile moderne de bibliotecă și transformarea digitală

2019 - Colaborare cu instituții culturale

Tema actualei ediții a Conferinței se circumscrie preocupărilor constante ale ANBPR și ale bibliotecilor membre de a proiecta, testa și oferi utilizatorilor servicii care să răspundă diversității așteptărilor acestora. De la biblioteca digitală şi adaptarea catalogului online la cele mai diverse sisteme, formate şi aparate, de la tehnologia RFID la comunicarea de informaţii de bibliotecă pe telefoanele mobile până la realitatea augmentată şi virtuală, la ateliere de robotică şi imprimare 3D şi crearea de maker-space-uri, tehnologiile inovative au găsit în bibliotecile publice parteneri deschişi la aplicarea de idei noi.

 

Ediția de toamnă a Conferinței ANBPR de la Miercurea-Ciuc va antrena circa 150 de participanți, delegații ale bibliotecilor publice membre, dar și parteneri și colaboratori tradiționali ai Asociației, precum și reprezentanți ai sponsorilor.

 

Considerat cel mai reprezentativ eveniment profesional al anului din domeniul biblioteconomic, Conferința de la Miercurea-Ciuc va aduce împreună toate părțile interesate de activitatea și performanțele bibliotecilor, decidenți din domeniul cultural, organizații non-profit, reprezentanți ai mediului de business, dar și exponenți ai comunității bibliotecare.

 

Având în vedere tema de mare actualitate, este de așteptat ca această manifestare să se bucure de un interes deosebit din partea sectorului cultural, a administraţiei centrale și locale, dar şi a zonei de business, în special entități active în zona serviciilor bazate pe tehnologie.

 

La Conferința ANBPR de la Miercurea-Ciuc vor participa, de asemenea, experți internaționali din Danemarca și Republica Moldova. Fiecare dintre invitații internaționali va avea intervenții în programul Conferinței, privind tendințele europene în dezvoltarea ecosistemelor de servicii de bibliotecă, dar și abordarea inovativă a ofertei de servicii din bibliotecile europene.

 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Török Edit

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

21-10-2019 09:00

2 296.00
89 Program folcloric în prezentarea Ansablului Național Secuiesc Harghita

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Ciceu - Csíkcsicsó

20-10-2019 20:00

3 200.00
90 Spectacol de dans popular cu titlul „Kiáltó szó”, în memoria dl. Kós Károly

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Spectacol de dans popular cu titlul „Kiáltó szó”, în memoria dl. Kós Károly

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Alte localităţi - Más települések

20-10-2019 19:00

3 000.00
91 Concertul Asociației de Fanfară din Gheorgheni

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

La Urmánczy Sport Bar din Toplița va avea loc un concert de fanfară susținut de Asociația de Fanfară din Gheorgheni.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Toplița - Maroshévíz

20-10-2019 18:00

1 150.00
92 Valorile Depresiunii Giurgeului

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

În cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc va avea loc la Toplița- Urmánci Sport Bar o expoziție prezentată de Asociația Clubului Foto din Gheorgheni ,în colaborare cu Centrul Cultural și de Arte Lăzarea. Expoziția se adresează artiștilor, fotografilor și iubitorilor de artă.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Toplița - Maroshévíz

20-10-2019 17:00

0.00
93 Zilelor Vărstnicilor în Gălăuțaș

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui concert cu ocazia Zilelor Vârstnicilor în orașul Gălăuțaș, la data de 20.10.2019

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Gălăuțaș - Galócás

20-10-2019 16:00

1 000.00
94 Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale octombrie 19

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Helyi és hagyományos termékek kiállítása és vására - 2019 október 19-én

 Helyszín : Hargita Megye Tanácsának oszlopcsarnoka

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

19-10-2019 10:29

500.00
95 Galopiada Națională

2019 - Promovarea valorilor ecvestre

Galopiadă Națională este un concurs de galop la Budapesta. Echipa asociației Lófő Lovas Hagyományőrző és Sportegyesület va reprezenta județul Harghita la acest eveniment ecvestru.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Burista Zsófia

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

19-10-2019 08:00

18 600.00
96 Teatru de dans ,,De la tată la fiu ,,

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Spectacol de teatru de dans, cu participarea trupei Kedves și a familiei lui Antal Mocsel păstrătoare de tradiții din Örkö
Familia este cea mai mică celulă din societatea umană. Este important să creăm și să menținem echilibrul  copilului.
De asemenea, este necesar ca copilul să-și cunoască propria muzică .Spectacolul va avea loc la Suseni în sala de cultură , începând cu orele 19,în data de 18.10.2019

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Suseni - Gyergyóújfalu

18-10-2019 19:00

3 600.00
97 Fotografii inedite din primul război mondial

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Fotografii inedite din primul război mondial

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

18-10-2019 18:00

7 762.82
98 "Öltések üzenete"" – Mesajul cusăturilor populare – lansarea cărții autoarei Kisné Portik Irén

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

În sala de evenimente a Bibliotecii Județene Kájoni János va avea loc lansarea cărții autoarei Kisné  Portik Irén.  Cartea recent apărută poartă titlul Öltések üzenete (Mesajul cusăturilor populare), prezintă tehnica și caracteristicile cusăturilor și broderiilor populare, tehnici artizanale tradiționale din zona secuimii. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

18-10-2019 17:00

55.00
99 Festival de teatru pentru copii la Feliceni, ed. a 24-a

2019 - Festivaluri si concursuri pentru tineret de cântec popular, teatru și povești, recital poezii

 

La Feliceni, în casa de cultură se va desfășura Festivalul de teatru pentru copii „Să jucăm împreună!” pe data de 18 octombrie 2019, începând cu orele 14. Organizatorii sunt: Școala Generală Fülöp Áron, Asociaţia Culturală Fülöp Áron Feliceni, Consiliul Județean Harghita și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, sponzorizată de Bethlen Gábor Alap.

În acest an vor participa grupuri din următoarele localități: Odorheiu Secuiesc, Crișeni, Lueta, Lupeni, Sâncrai, Fântâna Brazilor, Sub Cetate. Programele vor fi jurizate pe catergorii de vârste. Intrarea este liberă.

 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

P. Buzogány Árpád

Feliceni - Felsőboldogfalva

18-10-2019 14:00

1 000.00
100 Teatru de păpuși

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Teatru de păpuși

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Mugeni - Bögöz

18-10-2019 13:00

400.00
101 Premierea concursului de desene Benedek Elek

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc

Decernarea premiilor,în urma concursului de desen  va avea loc la sala de sport din Lăzarea.

 

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Csergő Mária

Lăzarea - Gyergyószárhegy

18-10-2019 13:00

4 380.00
102 Teatru de păpuși

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Teatru de păpuși 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

18-10-2019 11:00

400.00
103 Festival de teatru pentru școlari la Bodogaia

2017 - Festivaluri şi concursuri pentru tineret de cântec popular, teatru şi poveşti, recital poezii

În data de 18 octombrie, vineri la Bodogaia se organizează festival de teatru amator pentru școlari. Evenimentul va avea loc în casa de cultură a localității Bodogaia, începând cu orele 10, intrarea este liberă. Organizatorii sunt Asociaţia Rurală Poarta Harghiteană, Consiliul Județean Harghita și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, în parteneriat cu Consiliul Local Secuieni. În acest an vor intra pe scenă grupuri de elevi din Eliseni, Secuieni, Atid și Cristuru Secuiesc.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

P. Buzogány Árpád

Bodogaia - Alsóboldogfalva

18-10-2019 10:00

1 000.00
104 Festival de teatru pentru școlari la Bodogaia

2019 - Festivaluri si concursuri pentru tineret de cântec popular, teatru și povești, recital poezii

În data de 18 octombrie, vineri la Bodogaia se organizează festival de teatru amator pentru școlari. Evenimentul va avea loc în casa de cultură a localității Bodogaia, începând cu orele 10, intrarea este liberă. Organizatorii sunt Asociaţia Rurală Poarta Harghiteană, Consiliul Județean Harghita și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, în parteneriat cu Consiliul Local Secuieni. În acest an vor intra pe scenă grupuri de elevi din Eliseni, Secuieni, Atid și Cristuru Secuiesc.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

P. Buzogány Árpád

Bodogaia - Alsóboldogfalva

18-10-2019 10:00

1 000.00
105 „Kiálltó Szó-Kós Károly emlékére” în prezentare "Udvarhely Néptáncműhely"

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Vlăhița - Szentegyháza

17-10-2019 19:00

2 400.00
106 Expoziție de ilustrații de cărți al artistului Csillag István

2019 - Promovare publicațiilor Editurii Harghita

Expoziția de ilustrații de cărți va fi deschisă de istoric de arte, Túros Eszter

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

17-10-2019 18:00

0.00
107 Curs de perfecționare pentru artizani (A VI-a întâlnire)

2019 - Motive populare în uz modern

Curs practic

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

17-10-2019 17:00

1 000.00
108 Periplu virtual în localităţile judeţului – András Ignác: Momente din istoria localităţilor bazinului Casinului şi tradiţiile locale

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc – „Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita”

Proiectul intitulat Periplu virtual în localităţile judeţului” a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” în anul 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita.  obiectivul programului fiind implicarea comunităților locale în activităţi de studii şi cercetări locale, prin crearea unei platforme de colaborare, sistematizare şi publicare a datelor. Acest program este coordonat de biblioteca județeană, prin implicarea bibliotecilor şi comunităţilor locale. În primul an al programului, pe lângă Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”, au fost implicate nouă localităţi ale judeţului Harghita: Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc, Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos, Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa, prin colaborarea bibliotecilor locale.

Rezultatele programului din primul an al implementării vor fi aduse în atenția publicului local prin evenimente organizate în localităţile participante în cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc. Evenimentele locale vor fi organizate prin implicarea bibliotecilor locale participante în program și biblioteca județeană. În cadrul evenimentelor va fi prezentată în localităţile participante în program o expoziţie virtuală, legată de activitatea etnografului Domokos Pál Péter. Scopul programului este aducerea în atenţia comunităților locale a valorilor specifice localităţilor din regiunea noastră, precum şi cunoaşterea reciprocă a valorilor din alte localităţi ale regiunii.

Astfel, cu coordonarea bibliotecii judeţene vor avea loc în cele 10 localităţi participante în program prelegeri şi prezentări însoţite de imagini, cu scopul promovării valorilor culturale și naturale regional-locale, aprofundarea cunoștințelor despre regiune în rândul comunităților locale:

Momente din istoria localităţilor din Ţinutul Casinului şi tradiţiile locale  prezentare însoţită de Prezentarea lui András Ignác, istoric şi etnograf, va avea loc în patru localităţi: Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos şi Miercurea Ciuc.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

17-10-2019 17:00

410.00
109 Periplu virtual în localităţile judeţului – András Ignác: Momente din istoria localităţilor din Ţinutul Casinului şi tradiţiile locale

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc – „Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita”

Proiectul intitulat Periplu virtual în localităţile judeţului” a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” în anul 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita.  obiectivul programului fiind implicarea comunităților locale în activităţi de studii şi cercetări locale, prin crearea unei platforme de colaborare, sistematizare şi publicare a datelor. Acest program este coordonat de biblioteca județeană, prin implicarea bibliotecilor şi comunităţilor locale. În primul an al programului, pe lângă Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”, au fost implicate nouă localităţi ale judeţului Harghita: Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc, Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos, Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa, prin colaborarea bibliotecilor locale. Rezultatele programului din primul an al implementării vor fi aduse în atenția publicului local prin evenimente organizate în localităţile participante în cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc. Evenimentele locale vor fi organizate prin implicarea bibliotecilor locale participante în program și biblioteca județeană. În cadrul evenimentelor va fi prezentată în localităţile participante în program o expoziţie virtuală, legată de activitatea etnografului Domokos Pál Péter. Scopul programului este aducerea în atenţia comunităților locale a valorilor specifice localităţilor din regiunea noastră, precum şi cunoaşterea reciprocă a valorilor din alte localităţi ale regiunii.

Astfel, cu coordonarea bibliotecii judeţene vor avea loc în cele 10 localităţi participante în program prelegeri şi prezentări însoţite de imagini, cu scopul promovării valorilor culturale și naturale regional-locale, aprofundarea cunoștințelor despre regiune în rândul comunităților locale:

Momente din istoria localităţilor din Ţinutul Casinului şi tradiţiile locale  prezentare însoţită de Prezentarea lui András Ignác, istoric şi etnograf, va avea loc în patru localităţi: Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos şi Miercurea Ciuc.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Lunca de Jos - Gyimesközéplok

17-10-2019 14:00

410.00
110 Expoziție de artă plastică

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Expoziția din materialul taberelor de creație ale eleviilor liceelor de artă plastică din Miercurea Ciuc și Cluj Napoca organizată în taberele de creație de la Lăzarea anul acesta va fi prezentată în aula Liceului Teoretic Sfăntu Nicolae din Gheorgheni  Expoziția va avea loc in data de 17.10 .2019 începând cu orele 12.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

17-10-2019 12:00

0.00
111 Matineul cu povești "A Ladikó"

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Promovarea unui basm pentru copii cu implicarea părinților, părinții făcând parte din experiența de basm și teatru de păpuși. Un program comun pentru copii, părinți, educatori.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Suseni - Gyergyóújfalu

17-10-2019 10:00

700.00
112 Periplu virtual în localităţile judeţului – András Ignác: Momente din istoria localităţilor din Ţinutul Casinului şi tradiţiile locale

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc – „Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita”

Proiectul intitulat Periplu virtual în localităţile judeţului” a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” în anul 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita, obiectivul programului fiind implicarea comunităților locale în activităţi de studii şi cercetări locale, prin crearea unei platforme de colaborare, sistematizare şi publicare a datelor. Acest program este coordonat de biblioteca județeană, prin implicarea bibliotecilor şi comunităţilor locale. În primul an al programului, pe lângă Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”, au fost implicate nouă localităţi ale judeţului Harghita: Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc, Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos, Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa, prin colaborarea bibliotecilor locale.

Rezultatele programului din primul an al implementării vor fi aduse în atenția publicului local prin evenimente organizate în localităţile participante în cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc. Evenimentele locale vor fi organizate prin implicarea bibliotecilor locale participante în program și biblioteca județeană. În cadrul evenimentelor va fi prezentată în localităţile participante în program o expoziţie virtuală, legată de activitatea etnografului Domokos Pál Péter. 

Scopul programului este aducerea în atenţia comunităților locale a valorilor specifice localităţilor din regiunea noastră, precum şi cunoaşterea reciprocă a valorilor din alte localităţi ale regiunii.Astfel, cu coordonarea bibliotecii judeţene vor avea loc în cele 10 localităţi participante în program prelegeri şi prezentări însoţite de imagini, cu scopul promovării valorilor culturale și naturale regional-locale, aprofundarea cunoștințelor despre regiune în rândul comunităților locale: Momente din istoria localităţilor  din Ţinutul Casinului şi tradiţiile locale  prezentare însoţită de Prezentarea lui András Ignác, istoric şi etnograf, va avea loc în patru localităţi: Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos şi Miercurea Ciuc.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Lăzarea - Gyergyószárhegy

16-10-2019 18:00

410.00
113 Expoziție desene de copii pe tema patrimoniul cultural din zona Ciuc

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Expoziție desene de copii pe tema patrimoniul cultural din zona Ciuc

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

16-10-2019 17:00

0.00
114 Expoziție desene de copii pe tema patrimoniul cultural din zona Ciuc

2019 - Participare la aniversări, comemorări

Expoziție desene de copii pe tema patrimoniul cultural din zona Ciuc. Premizare.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

16-10-2019 17:00

2 000.00
115 Expoziție desene de copii pe tema patrimoniul cultural din zona Ciuc

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Expoziție desene de copii pe tema patrimoniul cultural din zona Ciuc

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

16-10-2019 17:00

290.00
116 Periplu virtual în localităţile judeţului – András Ignác: Momente din istoria localităţilor din Ţinutul Casinului şi tradiţiile locale

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc – „Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita”

Proiectul intitulat Periplu virtual în localităţile judeţului” a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” în anul 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita, obiectivul programului fiind implicarea comunităților locale în activităţi de studii şi cercetări locale, prin crearea unei platforme de colaborare, sistematizare şi publicare a datelor. Acest program este coordonat de biblioteca județeană, prin implicarea bibliotecilor şi comunităţilor locale. În primul an al programului, pe lângă Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”, au fost implicate nouă localităţi ale judeţului Harghita: Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc, Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos, Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa, prin colaborarea bibliotecilor locale.

Rezultatele programului din primul an al implementării vor fi aduse în atenția publicului local prin evenimente organizate în localităţile participante în cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc. Evenimentele locale vor fi organizate prin implicarea bibliotecilor locale participante în program și biblioteca județeană. În cadrul evenimentelor va fi prezentată în localităţile participante în program o expoziţie virtuală, legată de activitatea etnografului Domokos Pál Péter. Scopul programului este aducerea în atenţia comunităților locale a valorilor specifice localităţilor din regiunea noastră, precum şi cunoaşterea reciprocă a valorilor din alte localităţi ale regiunii. Astfel, cu coordonarea bibliotecii judeţene vor avea loc în cele 10 localităţi participante în program prelegeri şi prezentări însoţite de imagini, cu scopul promovării valorilor culturale și naturale regional-locale, aprofundarea cunoștințelor despre regiune în rândul comunităților locale:

Momente din istoria localităţilor  din Ţinutul Casinului şi tradiţiile locale  prezentare însoţită de Prezentarea lui András Ignác, istoric şi etnograf, va avea loc în patru localităţi: Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos şi Miercurea Ciuc.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Remetea - Gyergyóremete

16-10-2019 15:00

410.00
117 Teatru de păpuși

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Teatru de păpuși 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Alte localităţi - Más települések

16-10-2019 12:00

400.00
118 Matineul cu povești "A Ladikó"

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Promovarea unui basm pentru copii cu implicarea părinților, părinții făcând parte din experiența de basm și teatru de păpuși. Un program comun pentru copii, părinți, educatori.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Ciumani - Gyergyócsomafalva

16-10-2019 10:30

700.00
119 Prezentare de Jolán Hadnagy: Model de familie și asumarea copilului în povești populare maghiare.

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc

  Prezentare de Jolán Hadnagy: Model de familie și asumarea copilului  în povești  populare maghiare.. Ditrău la grădinița dada de 16.10.2019 orele 16

 Poveștile  sunt destinate părinților și educatorilor, iar pe lângă frumusețile poveștilor populare,aceștia deprind  și învățătura morală.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Csergő Mária

Ditrau - Gyergyóditró

16-10-2019 00:34

150.00
120 Expoziție tangibilă

2019 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Între 18.00 – 20.00 - Eveniment dedicat nevăzătorilor, organizat de Asociația Nevăzătorilor Maghiari din România.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

15-10-2019 18:00

1 500.00
121 Prezentarea nr. 10/2019 al revistei Székelyföld

2019 - Revista Székelyföld

Prezentarea nr. 10/2019 al revistei Székelyföld de către redactorul șef, Borsodi L. László respectiv redactorul șef-adjunct, Fekete Vince; invitat: poetul Ferencz Imre, unul dintre autorii al revistei nr. 10/2019

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

15-10-2019 17:00

0.00
122 Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita – Mihók Edit: Tradiții locale din Ghimeș

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc – „Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita”

Proiectul intitulat Periplu virtual în localităţile judeţului” a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” în anul 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita, obiectivul programului fiind implicarea comunităților locale în activităţi de studii şi cercetări locale, prin crearea unei platforme de colaborare, sistematizare şi publicare a datelor. Acest program este coordonat de biblioteca județeană, prin implicarea bibliotecilor şi comunităulocale. În primul an alprogramului, pe lângă Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”, au fost implicate nouă localităţi ale judeţului Harghita: Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc, Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos, Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa, prin colaborarea bibliotecilor locale.

Rezultatele programului din primul an al implementării vor fi aduse în atenția publicului local prin evenimente organizate în localităţile participante în cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc. Evenimentele locale vor fi organizate prin implicarea bibliotecilor locale participante în program și biblioteca județeană. În cadrul evenimentelor va fi prezentată în localităţile participante în program o expoziţie virtuală, legată de activitatea etnografului Domokos Pál Péter. Scopul programului este aducerea în atenţia comunităților locale a valorilor specifice localităţilor din regiunea noastră, precum şi cunoaşterea reciprocă a valorilor din alte localităţi ale regiunii.

Astfel, cu coordonarea bibliotecii judeţene vor avea loc în cele 10 localităţi participante în program prelegeri şi prezentări însoţite de imagini, cu scopul promovării valorilor culturale și naturale regional-locale, aprofundarea cunoștințelor despre regiune în rândul comunităților locale: Mihók Edit, bibliotecara comunei Lunca de Jos, este preocupată de istoria locală şi cercetarea tradiţiilor locale din Ghimeş, în prelegerea sa însoţită de imagini va vorbi despre tradiţiile locale, în trei localităţi din zona Odorhei: Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Vlăhița - Szentegyháza

15-10-2019 17:00

410.00
123 Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita – Mihók Edit: Tradiții locale din Ghimeș

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc – „Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita”

Proiectul intitulat Periplu virtual în localităţile judeţului” a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” în anul 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita, obiectivul programului fiind implicarea comunităților locale în activităţi de studii şi cercetări locale, prin crearea unei platforme de colaborare, sistematizare şi publicare a datelor. Acest program este coordonat de biblioteca județeană, prin implicarea bibliotecilor şi comunităulocale. În primul an alprogramului, pe lângă Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”, au fost implicate nouă localităţi ale judeţului Harghita: Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc, Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos, Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa, prin colaborarea bibliotecilor locale.

Rezultatele programului din primul an al implementării vor fi aduse în atenția publicului local prin evenimente organizate în localităţile participante în cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc. Evenimentele locale vor fi organizate prin implicarea bibliotecilor locale participante în program și biblioteca județeană. În cadrul evenimentelor va fi prezentată în localităţile participante în program o expoziţie virtuală, legată de activitatea etnografului Domokos Pál Péter. 

Scopul programului este aducerea în atenţia comunităților locale a valorilor specifice localităţilor din regiunea noastră, precum şi cunoaşterea reciprocă a valorilor din alte localităţi ale regiunii. Astfel, cu coordonarea bibliotecii judeţene vor avea loc în cele 10 localităţi participante în program prelegeri şi prezentări însoţite de imagini, cu scopul promovării valorilor culturale și naturale regional-locale, aprofundarea cunoștințelor despre regiune în rândul comunităților locale:

Mihók Edit, bibliotecara comunei Lunca de Jos, este preocupată de istoria locală şi cercetarea tradiţiilor locale din Ghimeş, în prelegerea sa însoţită de imagini va vorbi despre tradiţiile locale, în trei localităţi din zona Odorhei: Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Lueta - Lövéte

15-10-2019 15:00

410.00
124 Zilele Ținutului Secuiesc

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc

S-au organizat activități pentru grupuri de elevi, părinți și cadre didactice din zonele Toplița, Miercurea-Ciuc, Cristuru-Secuiesc, Gheorgheni legate de proiectarea traseului profesional al tinerilor cuprinzând autocunoașterea interrelaționarea, întâlniri cu specialiștii diferitelor profesii.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

15-10-2019 13:18

1 788.00
125 Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita – Mihók Edit: Tradiții locale din Ghimeș

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc – „Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita”

Proiectul intitulat Periplu virtual în localităţile judeţului” a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” în anul 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita, obiectivul programului fiind implicarea comunităților locale în activităţi de studii şi cercetări locale, prin crearea unei platforme de colaborare, sistematizare şi publicare a datelor. Acest program este coordonat de biblioteca județeană, prin implicarea bibliotecilor şi comunităţilor locale. În primul an al programului, pe lângă Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”, au fost implicate nouă localităţi ale judeţului Harghita: Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc, Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos, Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa, prin colaborarea bibliotecilor locale.

Rezultatele programului din primul an al implementării vor fi aduse în atenția publicului local prin evenimente organizate în localităţile participante în cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc. Evenimentele locale vor fi organizate prin implicarea bibliotecilor locale participante în program și biblioteca județeană. În cadrul evenimentelor va fi prezentată în localităţile participante în program o expoziţie virtuală, legată de activitatea etnografului Domokos Pál Péter. Scopul programului este aducerea în atenţia comunităților locale a valorilor specifice localităţilor din regiunea noastră, precum şi cunoaşterea reciprocă a valorilor din alte localităţi ale regiunii.

Astfel, cu coordonarea bibliotecii judeţene vor avea loc în cele 10 localităţi participante în program prelegeri şi prezentări însoţite de imagini, cu scopul promovării valorilor culturale și naturale regional-locale, aprofundarea cunoștințelor despre regiune în rândul comunităților locale:

Mihók Edit, bibliotecara comunei Lunca de Jos, este preocupată de istoria locală şi cercetarea tradiţiilor locale din Ghimeş, în prelegerea sa însoţită de imagini va vorbi despre tradiţiile locale, în trei localităţi din zona Odorhei: Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Șimonești - Siménfalva

15-10-2019 13:00

410.00
126 Prezentarea meseriilor la Grupul Școlar „Venczel József" Miercurea Ciuc

2019 - Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri

În data de 15 octombrie 2019 va avea loc prezentarea meseriilor la Grupul Școlar „Venczel József" Miercurea Ciuc. Cu ocazia evenimentului patru experți au vorbit despre meseria în care își desfășoară activitatea: Orbán Ferenc, Gál Előd, János Ferdinánd și Farkas Attila.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Vitos Imola

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

15-10-2019 11:36

0.00
127 Prezentarea filmelor documentare cu profil etnografic

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Prezentarea filmelor documentare cu profil etnografic

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Alte localităţi - Más települések

15-10-2019 11:00

290.00
128 Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita – Sándor Edit: Viaţa femeilor la începutul secolului 20

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc – „Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita”

Proiectul intitulat Periplu virtual în localităţile judeţului” a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” în anul 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita, obiectivul programului fiind implicarea comunităților locale în activităţi de studii şi cercetări locale, prin crearea unei platforme de colaborare, sistematizare şi publicare a datelor. Acest program este coordonat de biblioteca județeană, prin implicarea bibliotecilor şi comunităulocale. În primul an alprogramului, pe lângă Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”, au fost implicate nouă localităţi ale judeţului Harghita: Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc, Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos, Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa, prin colaborarea bibliotecilor locale.

Rezultatele programului din primul an al implementării vor fi aduse în atenția publicului local prin evenimente organizate în localităţile participante în cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc. Evenimentele locale vor fi organizate prin implicarea bibliotecilor locale participante în program și biblioteca județeană. Scopul programului este aducerea în atenţia comunităților locale a valorilor specifice localităţilor din regiunea noastră, precum şi cunoaşterea reciprocă a valorilor din alte localităţi ale regiunii.

Astfel, cu coordonarea bibliotecii judeţene vor avea loc în cele 10 localităţi participante în program prelegeri şi prezentări însoţite de imagini, cu scopul promovării valorilor culturale și naturale regional-locale, aprofundarea cunoștințelor despre regiune în rândul comunităților locale:

  Viaţa femeilor la începutul secolului 20   Sándor Edit, bibliotecara comunei Sândominic evocă într-o prezentare însoţită de imagini momente din viaţa cotidiană a femeilor din localitate de la începutul secolului 20, însoţită de proiecţie de fotografii. Prezentarea va avea loc în trei localităţi:   Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Păuleni-Ciuc - Csíkpálfalva

14-10-2019 17:00

410.00
129 Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita – Sándor Edit: Viaţa femeilor la începutul secolului 20

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc – „Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita”

Proiectul intitulat Periplu virtual în localităţile judeţului” a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” în anul 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita, obiectivul programului fiind implicarea comunităților locale în activităţi de studii şi cercetări locale, prin crearea unei platforme de colaborare, sistematizare şi publicare a datelor. Acest program este coordonat de biblioteca județeană, prin implicarea bibliotecilor şi comunităţilor locale. În primul an al programului, pe lângă Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”, au fost implicate nouă localităţi ale judeţului Harghita: Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc, Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos, Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa, prin colaborarea bibliotecilor locale.

Rezultatele programului din primul an al implementării vor fi aduse în atenția publicului local prin evenimente organizate în localităţile participante în cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc. Evenimentele locale vor fi organizate prin implicarea bibliotecilor locale participante în program și biblioteca județeană. În cadrul evenimentelor va fi prezentată în localităţile participante în program o expoziţie virtuală, legată de activitatea etnografului Domokos Pál Péter. Expoziţia virtuală a bibliotecii judeţene este accesibilă online, cu ajutorul unei aplicaţii de realitate augmentată.

Scopul programului este aducerea în atenţia comunităților locale a valorilor specifice localităţilor din regiunea noastră, precum şi cunoaşterea reciprocă a valorilor din alte localităţi ale regiunii.

Astfel, cu coordonarea bibliotecii judeţene vor avea loc în cele 10 localităţi participante în program prelegeri şi prezentări însoţite de imagini, cu scopul promovării valorilor culturale și naturale regional-locale, aprofundarea cunoștințelor despre regiune în rândul comunităților locale:

  Viaţa femeilor la începutul secolului 20   Sándor Edit, bibliotecara comunei Sândominic evocă într-o prezentare însoţită de imagini momente din viaţa cotidiană a femeilor din localitate de la începutul secolului 20, însoţită de proiecţie de fotografii. Prezentarea va avea loc în trei localităţi:   Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Sînsimion - Csíkszentsimon

14-10-2019 15:00

410.00
130 Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita – Sándor Edit: Viaţa femeilor la începutul secolului 20

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc – „Periplu virtual în localităţile judeţului Harghita”

Proiectul intitulat Periplu virtual în localităţile judeţului” a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” în anul 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita, obiectivul programului fiind implicarea comunităților locale în activităţi de studii şi cercetări locale, prin crearea unei platforme de colaborare, sistematizare şi publicare a datelor. Acest program este coordonat de biblioteca județeană, prin implicarea bibliotecilor şi comunităţilor locale. În primul an al programului, pe lângă Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”, au fost implicate nouă localităţi ale judeţului Harghita: Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc, Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos, Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa, prin colaborarea bibliotecilor locale. Rezultatele programului din primul an al implementării vor fi aduse în atenția publicului local prin evenimente organizate în localităţile participante în cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc. Evenimentele locale vor fi organizate prin implicarea bibliotecilor locale participante în program și biblioteca județeană. În cadrul evenimentelor va fi prezentată în localităţile participante în program o expoziţie virtuală, legată de activitatea etnografului Domokos Pál Péter. Expoziţia virtuală a bibliotecii judeţene este accesibilă online, cu ajutorul unei aplicaţii de realitate augmentată.

Scopul programului este aducerea în atenţia comunităților locale a valorilor specifice localităţilor din regiunea noastră, precum şi cunoaşterea reciprocă a valorilor din alte localităţi ale regiunii. Astfel, cu coordonarea bibliotecii judeţene vor avea loc în cele 10 localităţi participante în program prelegeri şi prezentări însoţite de imagini, cu scopul promovării valorilor culturale și naturale regional-locale, aprofundarea cunoștințelor despre regiune în rândul comunităților locale:

Cu titlul  "Viaţa femeilor la începutul secolului 20" Sándor Edit, bibliotecara comunei Sândominic evocă într-o prezentare însoţită de imagini momente din viaţa cotidiană a femeilor din localitate de la începutul secolului 20, însoţită de proiecţie de fotografii. Prezentarea va avea loc în trei localităţi:   Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Sânmartin - Csíkszentmárton

14-10-2019 13:00

410.00
131 Virágvers, kutyatánc și Gyertek haza, ludaim!- lansare de carte

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Virágvers, kutyatánc și Gyertek haza, ludaim!- lansare de carte

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Alte localităţi - Más települések

14-10-2019 13:00

290.00
132 Seară de literatură Lackó Vass Róbert și Szép András din opera lui Kányádi Sándor

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Seară de literatură Lackó Vass Róbert și Szép András din opera lui Kányádi Sándor

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Remetea - Gyergyóremete

13-10-2019 19:00

2 000.00
133 Concert de taragot ,Terék József și formația

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Promovarea muzicii populare autentice de la copii la adulți, la Căminul Cultural Borsos Miklós din Ciumani prin Concert de taragot Terék József.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Ciumani - Gyergyócsomafalva

13-10-2019 19:00

2 310.00
134 Seară de Slam Poetry în bibliotecă

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Biblioteca Județeană „Kájoni János” va găzdui o seară de Slam Poetry, în cadrul serii literare vor fi invitați reprezentanți de seamă din Ungaria al genului literar: Bárány Bence, Basch Péter și Galló Bence, moderatorul evenimentului va fi scriitorul Murányi Sándor Olivér író.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

13-10-2019 17:00

955.00
135 Program Folcloric în prezentarea "Udvarhely Néptáncműhely"

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Leliceni - Csíkszentlélek

13-10-2019 13:00

2 400.00
136 Expoziție fotografică cu titlul: Imagini din viața secuimii

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Expoziție fotografică cu titlul: Imagini din viața secuimii

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

13-10-2019 12:00

4 000.00
137 Zilele Maghiare Reșița

2019 - Schimbări valori culturale

Kulturális értékcsere a testvérmegyék közt, a szórványmagyarság és tömbmagyarság közti kapcsolatok ápolása, erősítése. A resicabányai és környékbeli magyar közösség, Hargita megye delegációja és a Zugtánccsoport, más érdeklődő a rendezvénysorozat iránt.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Barabás Dénes

Alte localităţi - Más települések

12-10-2019 20:00

17 007.30
138 Seară de literatură Lackó Vass Róbert și Szép András din opera lui Kányádi Sándor

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Seară de literatură Lackó Vass Róbert și Szép András din opera lui Kányádi Sándor

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

12-10-2019 19:30

2 000.00
139 Spectacolul Ansamblul Național Secuiesc Harghita

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui spectacol folcloric prezentat de Ansamblul Național Secuiesc Harghita în cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc la Lăzarea, în data de 12.10.2019.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Lăzarea - Gyergyószárhegy

12-10-2019 19:00

3 500.00
140 Concert de taragot pentru copii,Terék József și formația

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Promovarea muzicii populare autentice de la copii la adulți, la Casa de Cultură Balás Gábor din Remetea prin Concert de taragot Terék József.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Remetea - Gyergyóremete

12-10-2019 19:00

2 310.00
141 Excursie de studiu pentru artizani (A V-a întâlnire)

2019 - Motive populare în uz modern

Excursie de studiu pentru artizani. Ruta: Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc-Târgu Secuiesc-Ghelința-Zăbala-Zagon-Saciova-Cernat-Miercurea Ciuc-Odorheiu Secuiesc

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Alte localităţi - Más települések

12-10-2019 06:00

2 249.50
142 Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale

2019 - XIII.Colocviul Teatrelor Minorităţilor  Naţionale

Colocviul Teatrelor Minorităţilor Naţionale – organizat din doi în doi ani de către Teatrul Figura Stúdió din Gheorgheni – este festivalul teatral multicultural al Ardealului ce se poate mândri cu o istorie de mai multe decenii. Prima ediție a fost organizată la Sfântu Gheorghe în anul 1978. Următoarele două, cea din 1980, respectiv 1992, au fost orgnizate tot aici, după care, s-a părut, că seria festivalului se încheie aici. Cea de-a patra ediție s-a lăsat așteptată aproape un deceniu. În anul 2001, Departamentul pentru Relațiile Interetnice al Guvernului României a inițiat reînnodarea evenimentului.

Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale, ediția a 13-a, va avea loc în perioada 11-20 octombrie 2019.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Alte localităţi - Más települések

11-10-2019 19:30

30 000.00
143 Concert de taragot ,Terék József

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Promovarea muzicii populare autentice de la copii la adulți, la Casa de Cultură din Borsec prin Concert de taragot Terék József.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Borsec - Borszék

11-10-2019 19:00

2 310.00
144 Expoziția comemorativă a interpretei Sajgó Márta

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Prezentarea expoziției din viața și cariera renumitei artist Sajgó Márta,născută la Lăzarea.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Borsec - Borszék

11-10-2019 18:00

150.00
145 Seară literară cu Tzveta Sofronieva, autor multilingv

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Biblioteca Județeană „Kájoni János” va fi gazda unei seri literare de excepție, Tzveta Sofronieva, autor multilingv de origine bulgară va sosi în vizită în Ținutul Secuiesc. Scriitorul Murányi Sándor Olivér va discuta cu scriitoarea Tzveta Sofronieva în cadrul evenimentului realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

11-10-2019 17:00

655.00
146 Conferința Internațională Ruta Maria, ediția a IX-a

2019 - Managementul cunoaşterii, Conferinţe, Forumuri - Conferința Internațională Ruta Maria, ediția a IX-a

La eveniment vor participa reprezentanţi de la diverse drumuri pelerinaje și tematice
din Austria, Slovenia, Italia, Ungaria și România. Programul conferinţei poate fi accesat
la adresa www.mariaut.ro, precum şi pe site-ul www.zileletinutuluisecuiesc.ro.
Conferinţa se va desfăşura în trei limbi: română, maghiară, engleză.
Vă rugăm să ne semnalaţi intenția de participare prin intermediul următoarelor adrese
de contact: e-mail: info@mariaut.ro , număr de telefon: 0730-711.745.

Vineri, 11 octombrie 2019
Locul: Şumuleu Ciuc, Casa Jakab Antal – Caritas
17.00–18.00: Înregistrarea participanţilor
18.00–18.30: Deschiderea oficială a conferinţei, Casa Jakab Antal, sala A.
Cuvânt de deschidere:
Molnár Sándor, preşedintele Asociaţiei Via Mariae din Transilvania
Exc. şi PS.Tamás József, episcop auxiliar al Arhidiecezei de Alba Iulia
pr. P. Urbán Erik OFM - OFM, superior provincial din Șumuleu Ciuc
Tóth László, Consulatul General al Ungariei la Miercurea Ciuc, consul general
Borboly Csaba, Consiliului Judeţean Harghita, preşedinte
Ráduly Róbert Kálmán, Primăria municipiului Miercurea Ciuc, primar
18.30–18.40: Expozeu „Să mergem împreună!”: Arsene Octavian, Șef Serviciu, Serviciul Investiții,
Forme și Destinații Turistice, Ministerul Turismului, București
18.40–19.45: Prezentare interactivă:
Prezentare proiect Ruritage, Coordonator proiect Italia
Drum pelerinaj Hemma, Mag. Antonia Weissenbacher, Austria/Kärnten
Geoparcul Karawanken, Dr. Darja Komar, Slovenia
Asociația Pro Educatione, Nagy Ugrai Orsolya, Péter Boglárka, Şumuleu Ciuc
Proiect Ruritage - Consiliului Judeţean Harghita, Imre Krisztina, Miercurea Ciuc
Green Pilgrimage - Direcția pentru Dezvoltarea Turismului, București
Drumurile Via Mariae în Moldova, Suceava și Piatra Neamț
Asociația Ecouri Verzi, Popa Horațiu, Cluj Napoca
Via Transilvanica, Alin Uhlmann Ușeriu, Bistrița
Asociația Prietenilor Camino de Santiago din România, Ion Nicolae, Bucuresti
Ferbit (pelerinaj franciscană cu bicicletă) fr. Főcze I. Bonaventura și Ferencz Laura Kinga,
Deva, Lunca de Sus
1Úton (Pe 1 Drum) Pelerinaj Internațional: Péterfi Attila, Ferencz Attila, Miercurea Ciuc
Maraton Sacru, Bogya Zoltán, Moldován László, Orbán József Románia/ Cluj Napoca,
Praid, Miercurea Ciuc
Ultimii 100 de km: Barabás Csaba, Gheorgheni
Pelerinaj ecvestru, Triff Ramona, Petres Kálmán, Miercurea Ciuc
20.00–22.00: Masă festivă, interacţiune între participanţi, discuţii libere şi schimb de păreri
Invitaţi : Grupul de dansuri populare „Zergék”
Conferinţa Via Mariae – ediţia a IX-a
program Şumuleu Ciuc, 11-13 octombrie 2019
Să mergem împreună!
Diversitatea drumurilor pelerinaje și tematice
Sâmbătă, 12 octombrie 2019
Locul: Şumuleu Ciuc, Casa Jakab Antal – Caritas
7.30 –8.00: Slujbă religioasă
8.00–9.00: Mic dejun
9.00–9.40: Masă rotundă internațională: „Să mergem împreună!”în Europa
Moderator: Koszta Csaba
Participanți: Arsene Octavian, Antonia Weissenbacher, Popa Horațiu, Darja Komar, Ion Nicolae, Alin
Uhlmann Ușeriu, Imre Krisztina, Nagy Ugrai Orsolya, Pşter Boglárka, Green Pilgrimage -București ,
Drumurile Via Mariae în Moldova, Suceava și Piatra Neamti
9.40–10.00: Pauză
10.00–10.40: Pelerinii vorbesc despre experienţa lor sufletească
10.40–11.00: Pauză
11.00–11.40: Masă rotundă națională: „Să mergem împreună!”în România
Moderator: Arsene Octavian
Participanți: Bogya Zoltán, Peterfi Attila, Popa Horațiu, Ion Nicolae, Alin Uhlmann Ușeriu, Drumurile Via
Mariae în Moldova, Suceava și Piatra Neamti
11.40 –12.00: Pauză
12.00–12.45: Role Model Via Mariae
1Úton (Pe 1 Drum) Pelerinaj Internațional: Péterfi Attila, Ferencz Attila, Miercurea Ciuc
Maraton Sacru Bogya Zoltán, Moldován László, Orbán József, Cluj Napoca, Praid, Miercurea Ciuc
Ultimii 100 de km pe jos: Barabás Csaba, Gheorgheni
Pelerinaj ecvestru, Triff Ramona, Petres Kálmán, Miercurea Ciuc
Pelerinaje tematice, Györgypál Enikő, Miercurea Ciuc
Pelerinaje pe bicicletă: Leitner István, Solti Imre és Vas József, Miercurea Ciuc, Carei
13.00–14.30: Pauză de prânz
14.30–18.00: Pelerinaj internațional pe Via Mariae la Muntele Șumuleu Mare: 6, 4 km, 3 ore
18.30–22.00: Masă, interacţiune liberă între participanţi
Dumunică, 13 octombrie 2019
Locul: Şumuleu Ciuc, Casa Jakab Antal – Caritas
7.30–8.00: Mic dejun
8.00–9,00: Slujbă religioasă
9.00–13.00: Asociația Via Mariae, Evaluări din judeţele: Harghita, Covasna, Mureş, Satu Mare, Sălaj,
Cluj, Brasov, Alba şi Hunedoara
13.00: Prânz
14.00: Plecarea participanților
Conferinţa Via Mariae – ediţia a IX-a
SUSŢINĂTORII PRINCIPALI ȘI COORGANIZATORII EVENIMENTULUI
Mănăstirea Franciscană Şumuleu Ciuc, Miercurea Ciuc, România
Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, România
Asociaţia Via Mariae din Transilvania, România
Consiliul Judeţean Harghita, România
Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, România
Consulatul General al Ungariei la Miercurea Ciuc, România
Centrul Cultural Județean Harghita, România
Asociația Pro Educatione, Miercurea Ciuc, România
PARTENERI
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, România
Societatea Carpatină Ardeleană, România
Caritas Alba Iulia, Miercurea Ciuc, România
Hotel Salvator, Miercurea Ciuc, România
Asociaţia Cercetaşilor Maghiari din România

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

11-10-2019 17:00

4 000.00
147 Concert de taragot pentru copii,Terék József și formația

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

La Casa de Cultură Kőrösi Csoma Sándor din Ditrău va avea loc un concert dedicat copiilor prezentat de formația Terék József.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Ditrau - Gyergyóditró

11-10-2019 12:00

2 310.00
148 Diseminare concurs literar 2019

2019 - Concursuri pentru elevi, tineri

Promovarea concursului inițiat de către redactorii Székelyföld în anul 2019 în cadrul unei ore de literatură spcială (Borsodi L. László, Fekete Vince) 

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

11-10-2019 10:00

0.00
149 XIII- Festivalul renumit al Verzei

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Pe 11 octombrie  se organizează Festivalul și Târgul de Varză din Lăzarea. Scopul principal al evenimentului este prezentarea tradiţiilor culturale şi ale produselor tradiţionale, în acelaşi timp să oferim un program cultural variat pentru localnici şi turişti. Cei care participă vor putea asista la recoltarea verzei, și pot deplasa la fața locului cu căruțe trase de cai, acompaniați de lăutari).

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Lăzarea - Gyergyószárhegy

11-10-2019 10:00

3 500.00
150 Situaţia caselor muzeale în judeţul Harghita

2019 - Situaţia caselor muzeale în judeţul Harghita

Pe data de 11 octombrie organizăm întâlnirea specialiştilor care administrează casele muzeale în judeţul Harghita, a XIII-a ediţie a programului Situaţia caselor muzeale în judeţul Harghita. Printre organizatorii, în acest an, se numără Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, Consiliul Judeţean Harghita și Consiliul Local al comunei Vârșag, proprietarii colecțiilor etnografice din Târnovița și Zetea, Nagy-Imecs Zsuzsánna și Sándor Olga, iar programul este finanţat de Fundaţia Communitas.

În acest an zona aleasă este zona Odorheiului. Cei care participă din zona Odorheiului, au posibilitatea de a călători împreună, autobuzul porneşte la orele 8.30 de la Lupeni, 9.00 de la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita.

La orele 9.30 toţi participanţi se întâlnesc la Târnovița în casa familiei Nagy-Imecs (nr. 141), unde vizitează colecția locală sub călăuza d-nei Nagy-Imecs Zsuzsánna, colecționară și proprietară, după care urmează vizitarea colecției etnografice din Zetea, călăuza fiind d-na Sándor Olga, proprietara. În Vârșag vizităm casa muzeală locală, în centrul localității, care va fi prezentată de d-l Pál Levente, director al Casei de Cultură din Vârșag.

În continuare: vizionarea filmului documentar Case muzee din județul Harghita (partea a 4-a, despre case muzee din Sâncrăieni, Nicolești, Ocland, colecții etnografice din Muzeul Tarisznyás Márton din Gheorgheni, Pensiunea Muzeu și Casa Fili din Vlăhița); 14.00: Concluzii, evaluare; masă.

Cu această ocazie, în casele muzeale și colecțiile etnografice intrarea este liberă, ca și participarea la program, dar organizatorii au rugămintea să ne anunțați în prealabil. Cei care se interesează, să ne contacteze pe telefonul 0745-381420 sau e-mail: buzoganyarpad@yahoo.com, până data de 1 octombrie, marți.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

P. Buzogány Árpád

Vărșag - Székelyvarság

11-10-2019 09:30

4.35
151 Expoziția de Toamnă cu vânzare a produselor tradiționale și locale 2019

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége 2019 október 11-12 között szervezi meg a Helyi és hagyományos termékek Őszi kiállítását és vásárát, ahol tobb mint 120 termelő vesz részt, e rendezvény keretén belül szerveződik meg  a Csíkszéki Mézfesztivál is.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

11-10-2019 09:00

21 300.00
152 UIETinsta19

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Expoziție foto UIETinsta19

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

10-10-2019 18:00

536.50
153 Salonul Harghitean 2019, ediția a VII-a, Lăzarea

2019 - Programe de arte vizuale 2019

Este modul de prezentare a Salonului Harghitean și în afara zonei Ciucului.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Botár László

Lăzarea - Gyergyószárhegy

10-10-2019 18:00

275.00
154 Curs de perfecționare pentru artizani (A IV-a întâlnire)

2019 - Motive populare în uz modern

Curs teoretic

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

10-10-2019 17:00

1 000.00
155 Zilele Tinutului Secuiesc editia a X-a

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Zilele Ținutului Secuiesc reprezintă un șir de evenimente culturale și artistice organizate în mod tradițional în luna octombrie. Aceste programe se susțin în diferite localități ale județelor Mureș, Harghita și Covasna, având ca scop îngrijirea valorilor culturale ale regiunii și prezentarea acestora localnicilor și turiștilor.

Zilele Ținutului Secuiesc sunt organizate concomitent de către instituțiile, organizațiile nonguvernamentale și comunitățile locale din cele trei județe, cu scopul de a oferi locuitorilor, turiștilor veniți în această regiune, posibilitatea de a petrece timpul într-un mod plăcut și variat, să arate valorile locale și rezultatele activităților organizațiilor active din Secuime.

Prin diverse manifestări, expoziții, târguri locale, concerte, programe pentru copii și festivaluri, sunt popularizați artiștii, meșteșugarii și micii producători recunoscuți din regiune.

 Site-ul www.zileletinutuluisecuiesc.ro prezintă pe larg evenimentele care se desfășoară în diferitele localități și reprezintă o călăuză excelentă turiștilor veniți în Ținutul Secuiesc, deoarece însumează toate manifestările destinate tuturor categoriilor de vârstă.

Ediția a X-a cu concerte intitulate copiilor și familiilor: 

https://www.facebook.com/events/946600119025451/

https://www.facebook.com/events/950845981942555/

Concerte legate de anul comemorativ Joannes Kajoni 390 cu trupa Role: 

https://www.facebook.com/events/2332230676878220/

https://www.facebook.com/events/2411763889096031/

https://www.facebook.com/events/410524972978500/

https://www.facebook.com/events/431744597697322/

 

12 concerte de muzică folclorică: 

https://www.facebook.com/events/431401027489901/

https://www.facebook.com/events/544440792966723/

https://www.facebook.com/events/1418050391685353/

https://www.facebook.com/events/381646109389550/

https://www.facebook.com/events/2562046294027789/

https://www.facebook.com/events/701517660327627/

https://www.facebook.com/events/1250260168517597/

https://www.facebook.com/events/397644620930540/

https://www.facebook.com/events/424239051614316/

https://www.facebook.com/events/915559438816985/

https://www.facebook.com/events/672589053262231/

Expoziții: 

https://www.facebook.com/events/1268649923341852/

https://www.facebook.com/events/768072660306919/

https://www.facebook.com/events/440069919946654/

 

 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Györgypál Enikő

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

10-10-2019 13:45

90 000.00
156 Excursie organizată pentru vârstnici din Siculeni

2019 - Program anual de colaborare cu organizații neguvernamentale care desfășoară activități de protecție a persoanelor vârstnice

Excursie organizată pentru vârstnici din Siculeni, organizat de către Parohia Romano-Catolică din Siculeni, pe ruta Siculeni-Hunedoara-Simeria-Deva-Alba Iulia-Siculeni, pentru aproximativ 40 de vârstnici. Perioada programului: 04.10.2019-05.10.2019.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Siculeni - Madéfalva

10-10-2019 11:09

2 998.00
157 Diseminare concurs literar 2019

2019 - Concursuri pentru elevi, tineri

Promovarea concursului inițiat de către redactorii Székelyföld în anul 2019 în cadrul unei ore de literatură spcială (Borsodi L. László, Fekete Vince) 

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

10-10-2019 10:00

0.00
158 Zilelor Vărstnicilor în Gheorgheni

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui concert cu ocazia Zilelor Vârstnicilor în orașul Gheorgheni, la data de 09.10.2019

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

09-10-2019 15:00

1 000.00
159 Zilele Ținutului Secuiesc

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc

S-au organizat activități pentru grupuri de elevi, părinți și cadre didactice din zonele Toplița, Miercurea-Ciuc, Cristuru-Secuiesc, Gheorgheni legate de proiectarea traseului profesional al tinerilor cuprinzând autocunoașterea interrelaționarea, întâlniri cu specialiștii diferitelor profesii.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Cristuru Secuiesc - Székelykeresztúr

09-10-2019 13:16

400.00
160 „Világszép Nádszál” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Lueta - Lövéte

09-10-2019 10:00

1 200.00
161 „Világszép Nádszál” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Merești - Homoródalmás

08-10-2019 11:00

1 200.00
162 „Kőleves” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Ocland - Oklánd

07-10-2019 12:00

1 200.00
163 Organizarea program cu ocazia zilei vârstnicilor în Siculeni

2019 - Program anual de colaborare cu organizații neguvernamentale care desfășoară activități de protecție a persoanelor vârstnice

Eveniment organizat de către Parohia Romano-Catolică din Siculeni pentru persoane vârstnice (150 persoane), în perioada 06.10.2019-07.10.2019.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Siculeni - Madéfalva

06-10-2019 11:04

2 760.00
164 Conferința Anuală a Economișitilor - organizat de Asociația Economiștilor Maghiari din Romania organizat la Miercurea Ciuc, în perioada 4-6 octombrie 2019.

2019 - Parteneriate cu comunităţi locale

Spectacolul muzical, susținut în cadrul Conferința Anuală a Economișitilor - organizat de Asociația Economiștilor Maghiari din Romania organizat la Miercurea Ciuc, în perioada 4-6 octombrie 2019, de ansamblul Party zenekar – Miercurea Ciuc

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

05-10-2019 20:00

9 000.00
165 Expoziția Graficienilor din Ținutul Secuiesc

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Deschiderea expoziției Graficienilor din Ținutul Secuiesc  va avea loc pe 5 octombrie în cadrul instituției  Centrului Cultural și de Arte Lăzarea .Această expoziție cuprinde lucrări din taberele de creație organizate de-a lungul a celor 45 de ani de existență a taberelor din  Lăzarea și va putea fi vizitată pe întreaga  perioada a Zilelor Ținutului Secuiesc.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Lăzarea - Gyergyószárhegy

05-10-2019 13:30

475.00
166 Intalnirea ziaristilor maghiari din Romania

2019 - Intalnirea ziaristilor maghiari din Romania

La nivelul Centrului Cultural și de Arte Lăzarea va avea loc în perioada 4-6 octombrie ,,Întălnirea ziariștilor maghiari din România,,.Programul se desfășoară începând cu vineri de la orele 13 va avea loc conferința de deschidere a ziariștilor si diverse teme legate de jurnalism. Sâmbătă se va acorda premiul celui mai bun ziarist din breaslă.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Csergő Mária

Lăzarea - Gyergyószárhegy

04-10-2019 13:00

3 220.00
167 Diseminare concurs literar 2019

2019 - Concursuri pentru elevi, tineri

Promovarea concursului inițiat de către redactorii Székelyföld în anul 2019 în cadrul unei ore de literatură spcială (Borsodi L. László, Fekete Vince) 

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

04-10-2019 10:00

0.00
168 Instruire de 5 zile de tras cu arcul de pe cal, la recorderul mondial Kassai Lajos

2019 - Promovarea valorilor ecvestre

Scopul este păstrarea și popularizarea tradițiilor în rândul copiilor în județul Haghita prin organizarea programelor pentru copii, unde au posibilitatea de a practica această activitate.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Burista Zsófia

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

04-10-2019 08:00

7 488.00
169 "Üvegarcok" - vernisajul expoziţiei de artă plastică a artistului Kőrösi Sándor Zoltán

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Vernisajul expoziţiei de artă plastică a artistului Kőrösi Sándor Zoltán va avea locîn sala de evenimente a bibliotecii judeţene, în data de 3 octombrie 2019. Artistul din Budapesta trăieşte în Miercurea Ciuc din 2018.  Lucrările sale - picturi, fotografii, lucrări de ceramică  - au fost expuse în Ungaria şi în străinătate cu ocazia expoziţiilor comune şi personale, începând din 1967. Despre Kőrösi Sándor Zoltán:   http://www.kscsoma.hu/oneletrajz

Expoziţia va fi deschisă de Tóth László, consul principal al Consulatului General al Ungariei la Miercurea Ciuc. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

03-10-2019 17:00

55.00
170 Curs de perfecționare pentru artizani (A III-a întâlnire)

2019 - Motive populare în uz modern

Curs teoretic

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

03-10-2019 16:30

1 000.00
171 27- ik Székelyudvarhelyi Őszi Vásár

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

2019 okóber 3-6 között immár 27-ik alkalommal megrendezika Székelyudvarhelyi Őszi Vásárt, amelyen idén is több mint 25 székelytermék védjegyes termelő vesz részt.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

03-10-2019 11:30

0.00
172 Diseminare concurs literar 2019

2019 - Concursuri pentru elevi, tineri

Promovarea concursului inițiat de către redactorii Székelyföld în anul 2019 în cadrul unei ore de literatură spcială (Borsodi L. László, Fekete Vince) 

Editura Harghita

Lázár László

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

03-10-2019 10:00

0.00
173 Condamnat la viață – prezentare carte

2019 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Recent a apărut la Editura Kriterion volumul „Condamnat la viață” de Ambrus Lajos, un exemplu minunat al prozei din Secuime, pe care Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita va prezenta miercuri, 2 octombrie, 2019 la Casa de Cultură din Odorheu Secueisc. Arta naratorului și limbajul liric al autorului din Corund va fi prezentat de P. Buzogány Árpád din partea Centrului, iar volumul va fi dedicat de autor.
„Ambrus Lajos poate prezenta într-un mod excepțional de sugestiv fluctuația dispoziției sufletești, sprinteneala spiritualității curbilinie al minții, jocul vibrant al gândirii și emoției comprimat în expresii lingvistice, figuri de stil sugestive, îndoiri de propoziții, asociații, metafore, povestiri legat de omul din Secuime.” - aflăm din prezentarea editurii. Recomandăm cu drag cititorilor acest volum și vă așteptăm la eveniment pentru a cere dedicație direct de la autor!
Organizatorul evenimentului: Consiliul Județean Harghita și  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, parteneri: Casa de Cultură din Odorheiu Secuiesc și Asociația Culturală Firtos din Corund.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

02-10-2019 17:30

89.25
174 „Kőleves” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Căpîlnița - Kápolnásfalu

02-10-2019 10:30

1 200.00
175 Zilelor Vărstnicilor în Suseni

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui concert cu ocazia Zilelor Vârstnicilor în comuna Suseni, la data 01.10.2019

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Suseni - Gyergyóújfalu

01-10-2019 15:00

1 000.00
176 Excursie pentru vârstnici

2019 - Program anual de colaborare cu organizații neguvernamentale care desfășoară activități de protecție a persoanelor vârstnice

Excursie pentru vârstnici din Nădejdea, organizat de către Asociația Szent Istvan din Nădejdea, pe ruta Nădejdea-Sighișoara-Albești-Prejmer-Nădejdea, pentru aproximativ 70 de persoane, în perioada 01.10.2019-16.11.2019.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Nădejdea - Ajnád

01-10-2019 11:12

2 432.80
177 „Kőleves” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Mărtiniș - Homoródszentmárton

01-10-2019 10:00

2 400.00
178 Când mâinile vorbesc - Terapie prin artă pentru vârstnici cu deficienți de auz

2019 - Program anual de colaborare cu organizații neguvernamentale care desfășoară activități de protecție a persoanelor cu handicap

Asociația Națională a Surzilor Filiala Harghita organizează ateliere de creativitate pentru persoane în vârstă cu deficiență de auz (50 de persoane), în perioada 01.10.2019-30.11.2019.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

01-10-2019 08:00

2 000.00
179 "Mici artiști în lumea basmului popular maghiar"

2019 - Ziua basmului popular maghiar

Cu această ocazie Biblioteca Județeană "Kájoni János" va anunța un proiect cu titlul ”Mici artiști în lumea basmului popular maghiar” în care vor participa  nu numai  bibliotecile și școlile din oraș ci și bibliotecile și școlile comunale din diferite localități.   Astfel acțiunea va avea caracter județean. Vom trimite informații și afișe la școli, biblioteci, presă despe acest program. Vor participa copii între 9-13 ani.  Participanții vor crea o poveste  dintr-un basm popular maghiar ales de ei în stil de teatru Kamishibai, teatru, care a devenit foarte popular.  Cele mai reușite creații  vor fi premiate și prezentate cu ocazia  Zilei basmului popular maghiar, dar vor fi povestite și  în cadrul diferitelor activități cu copii (ex. Școala altfel).

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Török Edit

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

30-09-2019 17:00

900.00
180 Teatrul de păpuși "A ládikó"

2019 - Spectacole de teatru pentru copii

Organizarea unui teatru de păpuși "A ládikó" la scoala generale din comuna Tulghes cu colaborarea Asociația Halvirág.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Tulgheș - Gyergyótölgyes

30-09-2019 12:00

700.00
181 Teatrul de păpuși "A ládikó"

2019 - Spectacole de teatru pentru copii

Organizarea unui teatru de păpuși "A ládikó" la Casa de cultura Borsec cu colaborarea Asociația Halvirág.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Borsec - Borszék

30-09-2019 10:00

700.00
182 La Izvoarele Trotușului - Festivalului Ceangăilor, ediția a 43-a

2019 - Programe dedicate culturii ceangăi

Prin organizarea Festivalului Ceangăilor s-a urmărit păstrarea tradiţiilor ceangăilor şi promovarea culturii cât mai larg. Invitaţii la acest an la festival vor fi grupul folcloric din Valea Rece, din Valea Întunecoasă , Grupul Folcloric „Ordasok” din Lunca de Jos, formația „Kesice” din Lunca de Sus. Alte grupuri invitate vor fi din corul bărbătesc din Ghimeș, Grupurile folclorice din Pustina, Cleja, Șomușca și oaspeţi din Budapesta, Ungaria.

 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Lunca de Sus - Gyimesfelsőlok

29-09-2019 11:30

5 900.00
183 Festivalul Romiilor

2019 - Programe culturale remarcabile

Festivalul Romiilor 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

28-09-2019 10:00

5 000.00
184 Diseminare concurs literar 2019

2019 - Concursuri pentru elevi, tineri

Promovarea concursului inițiat de către redactorii Székelyföld în anul 2019 în cadrul unei ore de literatură spcială (Borsodi L. László, Fekete Vince) 

Editura Harghita

Lázár László

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

27-09-2019 10:00

0.00
185 Salonul Harghitean ed. VII-a, Miercurea Ciuc

2019 - Programe de arte vizuale 2019

Salonul Harghitean este forul unic de anvergură judeţeană care asigură platforma instituţională prezentării fiecărui creator din domeniul vizualului din judeţul Harghita. Este expoziție tematică cu acordare de două premii de excelență.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Botár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

26-09-2019 18:00

6 735.00
186 Conferința Digitális Székelyföld ed. 7

2019 - Parteneriate cu comunități locale - Conferința Digitális Székelyföld ed. 7

 

În cadrul conferinței  Digitális Székelyföld ed. 7, v-a avea loc spectacolul cultural Tech SLAM Poetry.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Alte localităţi - Más települések

26-09-2019 17:00

1 500.00
187 Curs de perfecționare pentru artizani (A II-a întâlnire)

2019 - Motive populare în uz modern

Curs teoretic

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

26-09-2019 17:00

1 000.00
188 Întâlnire cu autorul dr. Oláh-Gál Róbert cu ocazia lansării cărţii despre poetul Arany János şi prietenii lui ardeleni

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Lansarea cărţii autorului dr. Oláh-Gál Róbert despre poetul Arany János şi prietenii lui ardeleni va avea loc în sala de evenimente a bibliotecii judeţene în data de26 octombrie 2019. Cartea va fi prezentetă de poetul şi redactorul Lövétei Lázár László.

Noua carte a matematicianului şi cercetătorului de istorie a ştiinţei dr. Oláh-Gál Róbert, a apărut recent la editura Pro Print. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

26-09-2019 17:00

60.00
189 Diseminare concurs literar 2019

2019 - Concursuri pentru elevi, tineri

Promovarea concursului inițiat de către redactorii Székelyföld în anul 2019 în cadrul unei ore de literatură spcială (Borsodi L. László, Fekete Vince) 

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

26-09-2019 10:00

0.00
190 "ÉLŐ KÖTETEK'' (Volume vii) – seară literară, întâlnire cu scriitorul Forgách András şi criticul literar Bazsányi Sándor (Ungaria)

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Seara literară intitulată ÉLŐ KÖTETEK   (Volume vii) va avea loc în sala de evenimente a bibliotecii judeţene, invitaţii evenimentului:  scriitorul Forgách András şi criticul literar Bazsányi Sándor (Ungaria),gazda evenimentului va fi scriitorul Murányi Sándor Olivér din Odorheiu Secuiesc.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

25-09-2019 17:00

0.00
191 Excursie în Ziua vârstnicilor

2019 - Program anual de colaborare cu organizații neguvernamentale care desfășoară activități de protecție a persoanelor vârstnice

Asociația Culturală și de Tineret din Văcărești organizează o excursie pentru 120 de vârstnici la Sighișoara-Alba Iulia. Perioada proiectului este 25.09.2019-15.10.2019.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Văcăreşti - Vacsárcsi

25-09-2019 08:00

4 374.00
192 Csíkszéki Gazdanapok 2019

2019 - Programe dedicate culturii ceangăi

La data de 22 septembrie 2019 v-a fi organizat evenimentul "Csíkszéki Gazda Nap" unde vor fi târg meșteșugăresc,  jocuri sportive și spectacole culturale   și dansuri populare. Programul cultural al Asociație Viscol-Szellő Egyesület va fi asigurată de interpreții soliști Vrencsan Anita, Vaszi Levente  și Timár Erika. Repertoarul spectacolului v-a cuprinde muzică populară de pe Valea Ghimeșului.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Sînsimion - Csíkszentsimon

22-09-2019 10:00

1 250.00
193 Tradiții Contemporane

2018 - Expoziție

Din materialul creat in taberele Centrului Cultural si de Arte Lăzarea ,se va organiza pe data de 21 septembrie orele 16,la Visegrad  in  Ungaria o expozitie cu numele ,, Tradiții Contemporane,,, in sala de expoziții a casei de cultură Mátyás Király .Expozitia poate fi vizitată până pe data de 10 noiembrie.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Alte localităţi - Más települések

21-09-2019 16:00

650.00
194 Falu a városba

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége 2019 szeptember 21-22 között szervezi nmeg társszervezésbe megszervezi a Falu a városba rendezvényt , ahol több mint 25 termelő vesz részt.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

21-09-2019 15:09

4 000.00
195 II. Concurs de Echitație în comuna Plăieșii de Jos

2019 - Promovarea valorilor ecvestre

În data de 21.09.2019 va fi organizat evenimentul II. Concurs de Echitație în comuna Plăieșii de Jos.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Burista Zsófia

Plăieșii de Jos - Kászonaltíz

21-09-2019 10:00

6 944.49
196 Drum de studiu cu ocazia Zilei Patrimoniului Cultural

2019 - Participare la aniversări, comemorări

Drum de studiu cu ocazia Zilei Patrimoniului Cultural

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Nicoleşti - Csíkszentmiklós

21-09-2019 09:00

4 100.00
197 Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale 2019

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Evenimentul se va desfășura în 21  septembrie  2019, locul  sub arcadele clădirii Consiliului Județean Harghita, la municipiul Miercurea Ciuc.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

21-09-2019 08:00

500.00
198 Vizită la oră de dirigenție la Școala Generală „Köllő Miklós"

2019 - Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri

În data de 19 septembrie 2019, la Școala Generală „Köllő Miklós" va avea loc vizita la oră de dirigenție, unde din partea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita va ava loc prezentarea rezultatelor celor trei sondaje efectuate în rândul elevilor din județul Harghita.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Vitos Imola

Ciumani - Gyergyócsomafalva

19-09-2019 11:19

0.00
199 Diseminare concurs literar 2019

2019 - Concursuri pentru elevi, tineri

In perioada 19-20 septembrie redactorul sef a revistei Székelyföld, Borsodi L. Laszlo, respectiv redactorul adjunct Fekete Vince au promovat concursul literar a revistei pe anul 2019 intitulat Diűk, Úr kérem!, in liceele din localitatile Targu Secuiesc, Covasna si Sfantu Gheorghe.

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

19-09-2019 08:47

0.00
200 Festivalului Internaţional de Dans Popular " Botorka" ediţia a XXIII-a

2019 - Susţinerea unor festivaluri de importanţă naţională şi internaţională

Cel mai important mesaj al festivalului este popularizarea dialogului dintre culturi, realizarea unei bune colaborări între echipele de dans şi nu în ultimul rând munca în echipă. Seratele de dans organizate în timpul festivalului vor reprezenta ocazii excelente atât pentru participanţi cât şi pentru spectatori, pentru ca să-şi cunoască reciproc dansurile şi cântecele populare.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Bălan - Balánbánya

19-09-2019 08:00

5 000.00
201 Festivalului Internaţional de Dans Popular " Botorka" ediţia a XXIII-a

2019 - Susţinerea unor festivaluri de importanţă naţională şi internaţională

Cel mai important mesaj al festivalului este popularizarea dialogului dintre culturi, realizarea unei bune colaborări între echipele de dans şi nu în ultimul rând munca în echipă. Seratele de dans organizate în timpul festivalului vor reprezenta ocazii excelente atât pentru participanţi cât şi pentru spectatori, pentru ca să-şi cunoască reciproc dansurile şi cântecele populare.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Bălan - Balánbánya

19-09-2019 08:00

5 000.00
202 "Trianon árnyékában" - Lansare de carte, întâlnire cu autorul István Koszta

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Noua carte a autorului István Koszta apărută recent va fi prezentată de scriitorul Cseke Gábor în sala de evenimente a bibliotecii judeţene. În volumul intitulat "Trianon árnyékában" autorul relatează evenimentele din 1919, legate de conferinţa de pace din Paris după primul război mondial, din punctul de vedere al participării deputaţilor din Transilvania, bazate pe scrisorile şi memoriile lui Alexandru Vaida-Voievod.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

18-09-2019 17:00

60.00
203 Curs de perfecționare pentru artizani (Prima întâlnire)

2019 - Motive populare în uz modern

Prezentarea experienţele cursurilor şi a expoziţiilor din anii 2015-2018, prezentarea ideilor pentru cursul din anul 2019

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

18-09-2019 17:00

1 000.00
204 Festivalul Sarmalelor ed.24-a

2019 - Programe culturale remarcabile

Festivalul Sarmalelor ed. 24-a

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Praid - Parajd

17-09-2019 15:25

10 000.00
205 Expoziția Breslei Barabás Miklós

2019 - Programe de arte vizuale 2019

Expoziție colectivă a artiștilor din județul Harghita, membrii ai Breaslei Barabás Miklós.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Botár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

16-09-2019 18:00

0.00
206 Székelyföld Gyöngyszemei 2019 Eger, Szépasszony – völgy , Ungaria

2019 - Susţinerea unor festivaluri de importanţă naţională şi internaţională

La invitaţia preşedintelui judeţului Heves, delegaţia judeţului Harghita şi Covasna vor participa la  evenimentul cultural organizat. În cadrul programului vor fi prezentate muzică populară, cântece populare şi dansuri populare autentice din județ.

Scopul programului:

Promovarea la scară largă a valorilor culturale autentice şi a multiculturalităţii din judeţul nostru, pentru promovarea unei imagini reale a permanentului şi armoniosului dialog cultural internaţional, şi totodată în ideea promovării interesului şi preocupărilor autorităţilor de la nivel de judeţ, promovarea unei imagini reale a permanentului şi armoniosului dialog cultural internaţional

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Alte localităţi - Más települések

14-09-2019 10:30

11 000.00
207 Saptanana Artelor Sacrale

2019 - Ars Sacra 2019

Programul intitulat Saptamana Artelor Sacrale are loc intre 14-22 Septembrie. 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Györgypál Enikő

Alte localităţi - Más települések

14-09-2019 10:07

15 000.00
208 Ziua Ecvestră în Comuna Remetea, ediția a II-a

2019 - Promovarea valorilor ecvestre

În anul curent, se organizează a II-a oară Ziua Ecvestră în Comuna Remeta. Copiii mici participă la concurs de îndemânare, iar cei mari participă la concursul de sărituri peste obstacole pe diferite nivele (înălțime: 50 cm, 80 cm, 90 cm și 120 cm).

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Burista Zsófia

Remetea - Gyergyóremete

14-09-2019 10:00

2 807.10
209 Concurs Cupa Regională, finala la Odorheiu Secuiesc

2019 - Promovarea valorilor ecvestre

În parcursul anilor precedenți evenimentul a devenit popular. În anul trecut au participat 80 de concureți, copii cu vârstă între 5 și 18 ani. Copiii mici au participat la concurs de îndemânare, iar cei mari au participat la concursul de sărituri peste obstacole pe diferite nivele (înălțime: 70-120 cm).

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Burista Zsófia

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

14-09-2019 10:00

1 640.00
210 Festivalul dansului popular din Transilvania

2019 - Festivalul dansului popular din Transilvania

Evenimentul se va desfășura pe 13-15 septembrie 2019 în mai multe locații din Odorheiu Secuiesc.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

László Velin Orsolya

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

13-09-2019 17:30

20 000.00
211 CSI

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Expoziția Csillag István și Csillag Simon Repolski Imola

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

12-09-2019 18:00

750.50
212 Eliminarea barierelor

2019 - Program anual de colaborare cu organizații neguvernamentale care desfășoară activități de protecție a persoanelor cu handicap

Asociația Hadicapaților Fizi organizează tabără cu caracter de socializare și integrare pentru persoane cu dizabilități în perioada 12.09.2019-15.09.2019. Numărul beneficiarilor: 30 persoane

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

12-09-2019 08:00

6 268.00
213 Kőrösi Csoma Sándor - prezentare cu proiecție de imagini despre viața exploratorului - János Kubassek (Ungaria, Muzeul Geografic Maghiar)

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Dr. János Kubassek, directorul Muzeului Geografic Maghiar (Ungaria), geograf de renume internațională a susținut o prelegere cu proiecție de imagini în sala de evenimente  a bibliotecii județene, în data de 11 septembrie 2019. Tema prezentării a fost viața și activitatea lui Sándor Kőrösi Csoma (cunoscut și ca Alexander Csoma de Kőrös), explorator și filolog originar din Transilvania. Orientalist de renume, cunoscut și pentru faptul că a publicat primul dicționar tibetan-englez.

La program au participat 83 de persoane.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

11-09-2019 17:00

60.00
214 Organizarea celebrării zilei vârstnicilor în comuna Racu

2019 - Program anual de colaborare cu organizații neguvernamentale care desfășoară activități de protecție a persoanelor vârstnice

Organizarea celebrării zilei vârstnicilor în comuna Racu pentru aproximativ 200 de persoane, va fi realizat de către Asociația Bogatalji Mozgalom, prin care doresc ajutorarea vârstnicilor prin organizare unui program cultural și împărțirea de pachete cu alimente de bază. perioada programului: 11.09.2019-14.11.2019

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Racu - Csíkrákos

11-09-2019 11:16

3 990.00
215 VI. Festival Secuiesc de Echitație și Cultură

2019 - Promovarea valorilor ecvestre

În data de 7 septembrie, anul curent, la Șoimoșu Mic, în coorganizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita organizatorii au pregătit programe ecvestre și culturale pentru vizitatorii.

În cadrul evenimentului va avea loc finala Cupei „Sólyom”. În afară de finala concursului de sărituri peste obstacole, vor avea loc spectacole ecvestre.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Burista Zsófia

Şoimuşu Mic - Kissolymos

07-09-2019 10:00

6 739.52
216 Festivalului muzical SICULUS, ediția a 7-a

2019 - Festivalul SICULUS

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita anunță și în anul 2019 apelul Festivalului muzical SICULUS pentru formații muzicale din Ardeal. Scopul festivalului muzical legată de istoria orașului Odorheiu Secuiesc este de a crea un for pentru formațiile care prezintă producții muzicale proprii.

Este important ca formațiile talentate, care prezintă muzică și texte proprii să aibă posibilitatea de a se prezenta și de a fi recunoscute aici, să nu trebuiască să plece pentru glorie în străinătate.

Anul acesta ediția a 7-a a Festivalului SICULUS va avea loc între 6–8 septembrie, iar programul concursului are două faze. În prima parte formațiile care joacă creații proprii rock, pop-rock, folk-rock, metal etc. pot apela cu două piese prin internet.

Criteriile apelului de participare:

1. 2 piese demo sau link YouTube încărcate pe net

2. aplicație completată pe net

3. trimiterea textelor pieselor

4. o fotografie a formației cu rezoluție bună în format „jpg”

5. acord de participare la festival desfășurată între 6-8 septembrie, 2019.

Data limită: 20 iulie, 2019, orele 16.00.

Registrare online: http://siculusfestival.hargitamegye.ro

Piesele vor fi evaluate de un juriu profesional, iar câștigătorii sunt invitați la finală programată la ediția a 7-a a Festivalului SICULUS, desfășurată la Odorheiu Secuiesc. Pentru finaliști participarea la festival este pe gratis, aceste formații trebuie să prezinte trei producții muzicale proprii, cu prezentarea formației. Fiecare concurent va avea 15 minute și prezintă 3 piese. Câștigătorii fesytivalului primesc premii SICULUS de 1000 și 500 euró, cât și invitații de a se prezenta la festivaluri de renume.

Organizatorul festivalului SICULUS: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita și Consiliul Județean Harghita

Partener principal: Consiliul Tineretului din Zona Odorhei

Partneri: Primăria Orașului Odorheiu Secuiesc, Casa de Cultură Municipală, Asociația Culturală Udvarhelszék.

Parteneri media: Ediția în limba maghiară al Televiziunii Române, Televiziunea Maghiară din Ardeal, Ediția în limba maghiară Radio Cluj Napoca, Prima Press SRL.

Finanțatori: Fondul Bethlen Gábor (Ungaria), UDMR și Fundația Communitas

Informații: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, Odorheiu Secuiesc, 1 decembrie, 1918, nr. 9., etaj 2, jud. Harghita, e-mail: office@hagyomany.ro, telefon: +40-266-214440.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

06-09-2019 16:00

90.00
217 Puncte de intersecție în timp și în spațiu

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Expoziția fotografului Czompók Gyula

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

05-09-2019 18:00

536.50
218 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

02-09-2019 11:41

420.00
219 Programe tematice la ziua vârstnicilor

2019 - Program anual de colaborare cu organizații neguvernamentale care desfășoară activități de protecție a persoanelor vârstnice

Asociația Caritas organizează evenimente în 15 localități pentru vârstnici în perioada 01.09.2019-30.11.2019.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

01-09-2019 09:14

3 000.00
220 Programe tematice la Ziua Vârstnicilor din comuna Cozmeni și localitățile învecinate

2019 - Program anual de colaborare cu organizații neguvernamentale care desfășoară activități de protecție a persoanelor vârstnice

Asociația Senectus realizează acest program prin serbarea Zilei Vârstnicilor cu diverse programe. beneficiarii proiectului: 30 de persoane. perioada Proiectului: 01.09.2019-31.10.2019.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Cozmeni - Kozmás

01-09-2019 07:48

1 000.00
221 Momente

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Momente expoziția Asociației Fotoclub PRISMA Miercurea Ciuc

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

30-08-2019 18:00

536.50
222 Ziua Limbii Române la Biblioteca Judeţeană

2019 - Ziua Culturii Naţionale şi Ziua Limbii Române

Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” vă invită la evenimentele dedicate

Zilei Limbii Române

în data de 30 august 2019, începând cu ora 17.00, la sediul bibliotecii.

Publicul de toate vârstele, cu o minimă iniţiere în gramatică, un strop de noroc, multă perpicacitate şi foarte multă spontaneitate, este aşteptat la jocuri şi concursuri de limbă şi literatură. Se vor acorda ca premii cărţi de literatură română contemporană, cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Harghita.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

30-08-2019 17:00

228.00
223 Festivalul Cărbunelor ed.19

2019 - Programe culturale remarcabile

Festivalul Cărbunelor ed.19

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Lupeni - Farkaslaka

30-08-2019 15:00

15 000.00
224 Festivalul Mămăligii cu Brânză, ed. XIV.

2019 - Susţinerea unor festivaluri de importanţă naţională şi internaţională

Festivalul „ Túrós Puliszka Fesztivál”  va fi organizată în perioada  30 august -1 septembrie 2019 în comuna  Lunca de Jos, Satul Valea Rece. 

Festivalul Mămăligii cu Brânză, ed. XIV. va avea loc la data de 30 august-1 septembrie 2019  în localitatea Lunca de Jos. Evenimentele va cuprinde programe folclorice, concursuri de gătit, mai multe programe distractive cum ar fi curse de biciglete şi de ambilitate.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Lunca de Jos - Gyimesközéplok

30-08-2019 10:00

5 000.00
225 Sărbătoarea Ecvestră Secuiască ediția a XI-a

2019 - Promovarea valorilor ecvestre

În anul curent, evenimentul Sărbătoarea Ecvestră Secuiască ediția a XI-a va avea o durată de 3 zile. Evenimentul începe cu concursul Cupa Regională. În celelalte două zile vor avea loc de peste 70 de programe ecvestre, programe cu câini, și alte programe interesante. Locația evenimentului va fi terenul de echitație de la Gheorgheni. Intrarea este liberă. Organizatorii aștept cu drag vizitatorii!

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Burista Zsófia

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

30-08-2019 10:00

59 459.82
226 Zilele comunei și Festivalul Peșterii din Merești

2019 - Programe culturale remarcabile

Zilele comunei și Festivalul Peșterii din Merești

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Merești - Homoródalmás

30-08-2019 10:00

7 000.00
227 Festivalul Mămăligii de Brânză ed 14.

2019 - Programe culturale remarcabile

Festivalul Mămăligii de Brânză ed 14.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Lunca de Jos - Gyimesközéplok

30-08-2019 09:00

8 000.00
228 XIV. Csángó Túrós Puliszka Fesztivál

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

2019. augusztus 30-szeptember 1. között 14. alkalommal szerveződött meg a hidegségi Túrós Puliszka fesztivál. A hétvége alatt nagy népszerűségnek örvendtek a puliszka készítők, valamint a helyi és hagyományos terméket termelők is. Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség által is társszervezett eseményen, idén is nagy figyelmet fordítottak a vásárló-termelő közötti kapcsolatra, ugyanis 6 termelő vett részt az eseményen, akik az általuk készített, mézet, kürtöskalácsot tejtermékeket, valamint kézműves ékszereket értékesíthették az oda látogatóknak.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Lunca de Jos - Gyimesközéplok

30-08-2019 07:43

0.00
229 Noaptea cărților deschise

2019 - Colaborare cu instituții culturale

Eveniment pentru publicul din Odorheiu-Secuiesc, conform programului detaliat

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Török Edit

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

29-08-2019 19:00

3 160.00
230 Imagini de moment

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Imagini de moment expoziția personală a graficianului Székely Géza

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

29-08-2019 18:00

750.50
231 Ziua Limbii Române - comuna Subcetate

2019 - Ziua Culturii Naţionale şi Ziua Limbii Române

Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” vă invită la evenimentele dedicate

Zilei Limbii Române

în comuna Subcetate, în data de 28 august 2019 (ora şi locaţia în curs de definitivare), în colaborare cu Biblioteca Comunală şi cu Grupul Şcolar „Miron Cristea” din localitate

Publicul de toate vârstele, cu o minimă iniţiere în gramatică, un strop de noroc, multă perpicacitate şi foarte multă spontaneitate, este aşteptat la jocuri şi concursuri de limbă şi literatură. Se vor acorda ca premii cărţi de literatură română contemporană, cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Harghita.

 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Subcetate - Gyergyóvárhegy

28-08-2019 13:00

227.00
232 Program comemorativ Valea Uzului, ediția 25.

2019 - Program comemorativ Valea Uzului, ediția 25.

Comemorarea eroilor luptelor din Valea Uzului, prin programe cultural, dedicate tuturor categoriilor de vârstă.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Valea Uzului - Úzvölgye

26-08-2019 15:00

40 000.00
233 "Alcsíki Lovas Nap"

2019 - Promovarea valorilor ecvestre

În data de 25 august va fi organizat evenientul "Alcsíki Lovas Nap" la Tușnad, cu programe variate. Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita este coorganizatorul evenimentului.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Burista Zsófia

Tusnad - Tusnád

24-08-2019 10:00

4 488.31
234 Conferința- Megemlékezés és konferencia Márton Áron püspökről

2019 - Managementul cunoaşterii

Comemorarea din acest an va avea loc pe 24 august 2019, iar Liturghia arhiepiscopală va începe la ora 10 , cu prelegeri, prezentare de carte și expoziție.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Sândominic - Csíkszentdomokos

24-08-2019 10:00

5 000.00
235 Spectacolului taberei de teatru Csalamádé

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizare eveniment prin prezentarea spectacolului Taberei de teatru pentru amatori Csalamádé. Prezentarea spectacolului va avea loc la Casa de Cultură din Lăzarea, la data de 23.08.2019.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Lăzarea - Gyergyószárhegy

23-08-2019 17:00

2 500.00
236 II. Erdélyi Történész Tábor Gyergyóremete, 2019. augusztus 22-25 - Tabăra de istorie din Transilvania, ediția II.

2019 - II. Erdélyi Történész Tábor Gyergyóremete, 2019. augusztus 22-25 - Tabăra de istorie din Transilvania, ediția II.

Tabăra are ca scop prezentarea cercetărilor actuale în domeniul istoriei Transilvaniei pentru studenți, doctoranți, profesori, cercetători, precum și pentru cei interesați în domeniul istoriei. Totodată vor avea loc prezentări de cărți și publicații, discuții pe teme istorice.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Remetea - Gyergyóremete

22-08-2019 14:00

2 000.00
237 Zilele Prunei din Dealu, ed 13.

2019 - Programe culturale remarcabile

Zilele Prunei din Dealu, ed 13.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Dealu - Oroszhegy

22-08-2019 10:54

9 000.00
238 Festivalul pernelor de la Mátraderecske

2019 - Expoziția de artă plastică din materialul taberelor de la Lăzarea,

In cadrul Festivalului pernelor de la Mátraderecske,Centrul Cultural și de Arte Lăzarea va organiza o expozitie din materialul creat în taberele de artă de la Lăzarea.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Alte localităţi - Más települések

22-08-2019 10:42

400.00
239 Tabăra E-mil 2019

2019 - Revista Székelyföld

Asociatia EMIL organizează și în 2019 tabăra scriitorilor, de această dată la Sâncraiu județul Cluj. Editura Harghita va vi reprezentat de redactorii Fekete Vince și Molnár Vilmos ún perioada 5-8 septembrie. 

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

19-08-2019 14:08

0.00
240 Tabara de scriitori din Szilágybagos

2019 - Revista Székelyföld

Managerul Editurii Harghita a participat la tabara de scriitori organizat la Boghis de revista literara Látó in perioada 8-9 august. La eveniment managerul editurii a promovat revista culturala Székelyföld, operele litarare aparute in revista, respectiv celelalte publicatii editate de Editura Harghita  https://www.szilagysagiszo.ro/otthonos-idegenseg-a-lato-3-irotabora-szilagybagoson/

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

19-08-2019 13:37

0.00
241 Tabăra de Creaţie de la Lăzarea din august

2019 - Tabăra de Creaţie de la Lăzarea din august

În perioada 19.08.-06.09.2019 va avea loc la Lăzarea ,,Tabăra de creație de la Lăzarea din luna august ,,unde vor participa artiști de renume. Pe perioada taberei artiștii participanți vor crea opere de artă care vor rămîne în inventarul instituției.Tabăra se va încheia oficial cu o expoziție.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Lăzarea - Gyergyószárhegy

19-08-2019 10:00

14.00
242 Zilelor Satului Borzont

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea programelor culturale cu ocazia Zilelor Satului Borzont în perioada 16.08.-18.08.2019. Să organizeze evenimentul artistic, după care va întocmi o factură privind valoarea acestui eveniment, fiind însoţită de o copie a facturii primită de organizator de la prestatorul de servicii culturale.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Borzont - Borzont

17-08-2019 19:00

6 000.00
243 Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale 17 august 2017

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, se va organiza în data 17 august 2019 Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale, la Miercurea Ciuc, sub arcadele clădirii Consiliului Județean Harghita.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

17-08-2019 10:20

500.00
244 Zilelor Comunei Lăzarea ediția XXII.

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea programelor culturale artistice cu ocazia ,,Zilelor Comunei Lăzarea ediția XXII. ,, care se va desfășura în perioada 15.08-18.08.2019.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Lăzarea - Gyergyószárhegy

17-08-2019 10:00

7 000.00
245 Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale,17 august 2019

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Evenimentul se va desfășura în 17 august  2019, locul  sub arcadele clădirii Consiliului Județean Harghita, la municipiul Miercurea Ciuc.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

17-08-2019 08:00

500.00
246 Spectacole folclorice pentru judeţul Harghita

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Ciucsîngeorgiu - Csíkszentgyörgy

16-08-2019 20:00

4 000.00
247 Zilele Satului Coșnea

2019 - Programe dedicate culturii ceangăi

Zilele satului va fi organizată la data de 16-18 august 2019

Scopul principal este promovarea culturii ceangăieşti.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Alte localităţi - Más települések

16-08-2019 13:00

6 000.00
248 Festival de escaladă și highline de la Piatra Singuratică

2019 - Festival de escaladă și highline de la Piatra Singuratică

Festival de escaladă și highline de la Piatra Singuratică

Serviciul Public Salvamont

Fekete Örs

Bălan - Balánbánya

16-08-2019 11:00

3 000.00
249 SVUNG

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

SVUNG expoziție de grup

Artiști: Fazakas Réka, Lázár Ágnes, Kilyén Eszter, Kopacz László

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

14-08-2019 18:00

750.50
250 Întâlnirea cluburilor Code Kids din Miercurea-Ciuc, Sândominic şi Borsec

2019 - Servicii de bibliotecă pentru comunităţi

În data de 13 august 2019 va avea loc la Borsec întâlnirea cluburilor Code Kids din Miercurea-Ciuc, Sândominic şi Borsec.

Sunt aşteptaţi la eveniment membrii cluburilor, precum şi prieteni, părinţi, cadre didactice. Este necesară înscrierea prealabilă. Doritorii se pot înscrie la oricare dintre bibliotecile participante: Biblioteca Judeţeană, Biblioteca Comunală Sândominic, Biblioteca Orăşenescă Borsec .

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Borsec - Borszék

13-08-2019 08:00

333.00
251 Spectacolul ansamblului de dansuri Mocorgók

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Colaborarea în vederea participării Ansablului de dansuri Mocorgók din Ciumani la Festivalul organizat în localitatea Porva, Zirc 2 evenimente, în județul Veszprém din Ungaria.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Alte localităţi - Más települések

10-08-2019 15:00

8 500.00
252 Târg de Olărit din Corund, ed.42.

2019 - Programe culturale remarcabile

Târg de Olărit din Corund, ed.42.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Corund - Korond

10-08-2019 10:00

7 000.00
253 Zilele Satului Feliceni

2019 - Programe culturale remarcabile

Zilele Satului Feliceni

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Feliceni - Felsőboldogfalva

10-08-2019 09:00

0.00
254 Tabăra de creație de la Mărtiniș

2019 - Tabăra de creaţie

Tabăra de creaţie de la Mărtiniș-Homoródszentmárton

Locație:  Mărtiniș

Perioada: 09.08-18.08.2019

Organizatori  : Consiliul Județean Harghita ,Centrul Cultural și de Arte Lăzarea, Fundatia pentru Arta Văii Homorodului. 

Tabăra de creaţie de la Mărtiniş din acest an, aflată la cea dea 42-editie este una dintre cele mai renumite tabere de creaţie, organizată de Dr Sata Attila din partea Fundatiei  pentru Arta Văii Homorodului.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Mărtiniș - Homoródszentmárton

09-08-2019 10:25

1 500.00
255 Întâlnirea cluburilor Code Kids din Miercurea-Ciuc şi Ciucul de Jos

2019 - Servicii de bibliotecă pentru comunităţi

În data de 7 august 2019 va avea loc la Cozmeni întâlnirea cluburilor Code Kids din Miercurea-Ciuc şi Ciucul de Jos.

Sunt aşteptaţi la eveniment membrii cluburilor, precum şi prieteni, părinţi, cadre didactice. Este necesară înscrierea prealabilă. Doritorii se pot înscrie la oricare dintre bibliotecile participante: Biblioteca Judeţeană, Biblioteca Comunală Sânmartin, Biblioteca Comunală Cozmeni .

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Cozmeni - Kozmás

07-08-2019 10:00

333.00
256 Festivalul de Ritm Dob-Ban, Miercurea Ciuc

2019 - Parteneriate cu comunităţi locale

Festivalul International de Ritm este organizat in fiecare an din anul 2006, fiind un festival care scoate la evidenta muzica si ritmul, aduce mai aproape audienta de artisti.
Ajuns la a XIII-a ediție a Festivalului de ritm și percuție „Dob-Ban”, organizat în curtea Cetății Mikó din Miercurea Ciuc este unic în țară, având totodată un caracter internațional.

Iubitorii de jazz și rock vor putea asculta variatele instrumentele de percuție, și vor putea pătrunde în universul plin de ritm al muzicii de calitate aparținînd acestor genuri muzicale.

Festivalul și-a câștigat notorietatea și datorită invitaților de renume, care au susținut  concerte palpitante de-a lungul edițiilor anterioare.

Pe lângă concertele de calitate, vor fi organizate și workshop-uri, cursuri, prezentări, care vor facilita celor prezenți, adulți și copii laolaltă, accesul în lumea magică a instrumentelor de percuție.

  Biletele se pot cumpăra la intrarea festivalului. / Tickets available at the scene.
 BILET DE INTRARE: 30 RON ---

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

03-08-2019 10:00

5 000.00
257 XIX. Zilele Comunei Cozmeni - XIX. CSÍKKOZMÁSI FALUNAPOK - Concert Historica

2019 - XIX. CSÍKKOZMÁSI FALUNAPOK

Locul de desfășurare:   Nyergestető - Csíkkozmás

Data: 1 - 4 august 2019

 

Organizatori:

Primăria Comunei Cozmeni

UDMR – Organizația Teritorială Ciuc

Consiliul Județean Harghita – Centrul Cultural Județean Harghita

Asociația pentru Cozmeni - Csíkkozmásért Egyesület

 

Obiectivele principale ale programului: organizarea unui program cultural comemorativ. Organizatorii îi așteaptă pe localnici dar și pe vizitatori cu programe variate pentru toate vârstele. Un moment important al programelor, îl constituie comemorarea a 170 de ani de la Bătălia de la Pasul Nyerges. Cu această ocazia v-a fi susținut un concert de trupa Historica Zenekar din Budapesta, în data de 2 august 2019, concert ce v-a avea loc între orele 21.00-22.30 pe terenul de sport al Comunei Cozmeni.

 

Persoană de contact, număr telefon:

Triff Ramona Gabriela:  0740-530344

 

Participanți: locuitorii comunei Cozmeni, invitați, turisti, vizitatori

 

Valoarea finanțării: 5000,00 lej

Finanțator: Centrul Cultural Județean Harghita

Popularizarea evenimentului : pagina de facebook și siteul oficial al Centrului Cultural Județean Harghita

https://www.facebook.com/kkozpont/?fref=ts

http://ccenter.ro/

 

Program organizat de  Centrului Cultural Județean Harghita

 

Vineri, 2 august 2019

Orele 21.00 – 21.30 Concert Historica Zenekar - Budapesta

 

 

Locația: Comuna Cozmeni, terenul de sport

 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Cozmeni - Kozmás

02-08-2019 21:00

5 000.00
258 Festivalul Culesul Zmeurelui ed. 40., Vârșag

2019 - Programe culturale remarcabile

Festivalul Culesul Zmeurelui ed. 40., Vârșag

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Vărșag - Székelyvarság

02-08-2019 13:00

5 000.00
259 Reabilitare 50 km trasee turistice

2019 - Turism montan în siguranță - reabilitare trasee turistice

Din cauza vremi nefavorabile traseele turistice din zona Ciuc au fost avariate. Este necesar reabilitarea lor

Serviciul Public Salvamont

Fekete Örs

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

02-08-2019 12:00

10 000.00
260 Festivalul Gastronomic "Székely Ízek"

2019 - Festivalul Gastronomic "Székely Ízek"

În perioada 2-4 august 2019 va fi organizat Festivalul Gastronomic "Székely Ízek". Dorim că evenimentul să fie organizat pe termen lung cu caracter anual, fiind o oportunitate unică de a promova valorile gastronomice a județului Harghita.
Indicatori propuși: 10.000 de participanți.

ADI Harghita

Szabó Károly

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

02-08-2019 10:00

19 228.00
261 Muzică clasică pentru judeţul Harghita- Formația Codex cu programul -A sárkányölő deák- o poveste muzicalălă

2018 - Programele culturale pentru judeţul Harghita „Teatru pentru judeţul Harghita”, „Spectacole folclorice pentru judeţul Harghita” şi „Muzică Clasică pentru judeţul Harghita”

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Ciumani - Gyergyócsomafalva

29-07-2019 10:30

1 720.00
262 Tabăra de Dans din Ghimeș

2019 - Programe dedicate culturii ceangăi

Scopul programului:

  • promovarea şi conservarea tradiţiilor populare ceangăieşti;
  • perpetuarea jocului popular şi a cântecelor populare;
  • transmiterea din generaţie în generaţiei a meşteşugurilor vechi;
  • organizarea diferitelor evenimente în cadrul programului: dezbateri despre folclorul ardelenesc şi despre puterea vindecătoare ale plantelor medicinale, baluri tradiţionale

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Lunca de Jos - Gyimesközéplok

28-07-2019 08:00

5 000.00
263 Portret de grup fără mediator

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Expoziția Pető Hunor 

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

26-07-2019 18:00

750.50
264 Universitatea de Vară şi Tabăra Studenţească de la Balványos

2019 - Parteneriate cu comunităţi locale

La început, în ultimele zile ale anului 1990 fost doar ideea. Ideea a venit din cețoasa Marea Britanie, din vest, ca de altfel numeroase alte idei în acele și încă din acele vremuri. A fost adusă de David Campanale, purtată ca o dulce povară. Ziaristul de la BBC visa atunci la făurirea unei solidarități reale între tinerii din Ungaria, Transilvania și Marea Britanie. A fost nevoie de două zile și din germenele ideii a răsări tulpina.

Tema principală din acest an este aniversarea a 100 de ani de la Primul Război Mondial şi cei 30 de ani care au trecut de la schimbarea de regim. Politicienii şi experţii invitaţi vor evalua şi rezultatele alegerilor europarlamentare din acest an şi vor fi organizate mai multe mese rotunde cu privire la viitorul Europei

 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Tusnad - Tusnád

23-07-2019 12:54

6 800.00
265 Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor''(Tusványos-30)- Termékmustra

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în cadrul evenimentului  Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor''(Tusványos-30,în perioada 23- 28 iulie 2019,  va organiza '' Termékmustra  ''din produsel tradiționale și locale

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Tusnad - Tusnád

23-07-2019 12:00

1 500.00
266 Tabăra de creație de la Lăzarea MAMU

2019 - Tabăra de creație de la Lăzarea MAMU

În perioada 20.07-31.07.2019, la Lăzarea se va organiza Tabăra de creație MAMU.Vor participa artiști de renume care vor îmbogăți patrimoniul instituției.Pe perioada taberei ,artiști invitati vor crea lucrări care rămâne în inventarul instituției.La sfârșitul taberei se va realiza o expoziție din lucrările create.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Lăzarea - Gyergyószárhegy

20-07-2019 19:00

8 340.00