Taburi primare

Nr crt Denumirea evenimentului Denumirea Entitatii Localitatea Suma totala
1000
5 123 229.55
1 Lăsata Secului ediţia a XXVIII-a

2020 - Lăsata Secului ediţia a XXVIII-a

În acest an sărbătoarea Lăsata Secului este găzduită de comuna Lăzarea cu participarea grupurilor folclorice din Ocna de Jos, Bârzava, Ciceu, Armăşeni, Sândominic, Sâncrăieni, Sânsimion, Cioboteni, Ditrău, Remetea, Lăzarea, Plăieşii de Jos și Vlăhiţa.

După-amiază, alături de mascaţi şi muzicieni, la bal vor participa şi foarte mulţi spectatori, dornici de distracţie.

 

Măştile specifice purtate de grupurile folclorice din diferite zone a judeţului Harghita, ritualurile magice şi simbolice au ca scop alungarea iernii şi reînnoirea spiritului. Grupurile folclorice vor cutreiera străzile satului Sândominic şi vor interpreta într-un mod unic tradiţiile de fărşang specifice comunei sau satului din care sosesc.

 

Scenetele dramatice ale grupurilor tradiţionaliste conţin umorul caracteristic secuilor, lumea întoarsă, schimbul de roluri şi alegerea perechii. Alaiul de înmormântare a Farşangului, arderea păpuşii din paie este de fapt o parodie. Simbolic, înseamnă că vom scăpa nu doar de iarnă, ci şi de consumul excesiv de mâncare, băutură şi petrecere. Focul, arderea, sunt de fapt ritul purificării.

Programul zilei a fost
10.00 Sosirea participanţilor
11.00 Deschidere festivă a sărbătorii în curtea Casei de Cultură

12.00 Pornirea grupurilor folclorice în direcţiile stabilite

16.00 Dans şi balul mascaţilor în curtea Casei de Cultură

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Lăzarea - Gyergyószárhegy

22-02-2020 11:00

8 600.00
2 Festival de căntec popular zona Odorhei

2020 - Concurs și festival de cântec popular

Festival de căntec popular zona Odorhei

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

22-02-2020 10:00

9 000.00
3 Concurs de desen şi confecţionare de măşti

2020 - Carnaval

 Organizarea unui program pentru copii şi tineri în cadrul carnavalului  din luna februarie.Programul cuprinde tradiţiile de carnaval din regiune incluzând atât copii mai mici cât şi pe tineri.Totodată asigură ocazia turiştilor să cunoască tradiţiile din zonă. Se organizează un concurs  de desen şi confecţionare de măşti cu premii, pentru copii clasele I-VI , va avea loc o reuniune pentru învăţarea dansului popula

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Csergő Mária

Lăzarea - Gyergyószárhegy

20-02-2020 14:00

2 000.00
4 Expoziție outdoor "Joannes Kajoni 390" la Cluj Napoca

2020 - Program de muzică veche – festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc, concerte și evenimente

Expoziția, creată în onoarea anului comemorativ Joannes Kájoni 390, a fost inițiată de Centrul Cultural Județean Harghita și se bazează pe cooperarea cu o serie de instituții culturale și parteneri relevanți. Drept urmare, în anii 2019 și 2020 vor avea loc numeroase evenimente care au ca scop prezentarea personalității și operei lui Joannes Kájoni (1629/1930–1687).

Călugărul franciscan Joannes Kájoni a fost o personalitate versatilă: compozitor și colecționar, fondator de presă și constructor de organe, numele fiind asociat cu Codex Kájoni, unul dintre cele mai valoroase documente din istoria muzicii transilvănene. Expoziția itinerantă în aer liber oferă o privire asupra vieții și epocii lui Kájoni, precum și a locurilor în care a trăit și a lucrat: biserica și mănăstirea franciscană din Șumuleu-Ciuc și mănăstirile franciscane din Lăzarea (județul Harghita) și Călugăreni (județul Mureș).

Panourile expoziției prezintă fotografii artistice ale colecțiilor, amprentelor și manuscriselor prezentate pentru prima dată publicului, precum și explicații științifice ale operei lui Kájoni, cuprinzând Codex Kájoni, Organo Missale, inscripția de pe vechiul organ al bisericii din Șumuleu-Ciuc, Sacri Concentus, Herbarium, Cantionale Catholicum, Cartea Neagră și Hymnarium.

Pregătirile pentru expoziție s-au desfășurat sub îndrumarea profesională a muzeologului și anticharului Erzsébet Muckenhaupt, un renumit cercetător, explorator și salvator al tipăriturilor antice din Transilvania, în special a celor tipărite în presa și biblioteca franciscană din Șumuleu-Ciuc. Editarea fotografiilor și a panourilor s-a realizat conform viziunii artistice a fotografului Gyula Ádám.

O caracteristică interactivă a expoziției face posibilă accesarea pieselor muzicale menționate pe smartphone-uri prin utilizarea unui cod QR; în acest fel, vizitatorii pot asculta melodiile Codex Kájoni, Cantionale Catholicum și Organo Missale în timp ce vizionează panourile. Expoziția constă dintr-un total de 30 de panouri cu informații afișate în limba maghiară, română și engleză.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Fazakas Gabriella

Alte localităţi - Más települések

20-02-2020 13:19

1 400.00
5 Al XII-lea maraton internațional - József Attila

2020 - Al XII-lea maraton internațional - József Attila

Cu doisprezece ani în urmă, a fost lansată o lectură transfrontalieră, cu peste 33.000 de persoane din 12 țări din care 292  doar anul trecut. La 18 februarie anul acesta, după lucrările lui Elek Benedek, Balázs Orbán, Mór Jókai, János Arany, Géza Arany, Zsigmond Móricz, Sándor Kányádi, Tamási Áron, Magda Szabó, Sándor Petőfi și Miklós Radnóti, pe 18 februarie anul acesta vom lectura lucrările lui Attila József (1905-1937), cu ocazia celei de-a 20-a aniversări. Organizatorul principal al Maratonului Internațional de lectură este Biblioteca Județeană Kajoni János din Miercurea Ciuc, cu sprijinul Consiliului Județean Harghita.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Török Edit

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

18-02-2020 10:00

5 960.00
6 Festivalul Cârnaţilor, ediția a VII-a

2020 - Susţinerea unor festivaluri de importanţă naţională şi internaţională

Festivalul Cârnaților, este organizat  pentru localnici, turiști, cu scopul de a promova valorile gastronomice locale.
Vor da  întâlnire bucătari din mai multei ţări în Harghita pentru a prepara cei mai gustoşi cârnaţi, cu ingrediente mai puţin obişnuite

Bucătari din mai multei ţări vor da întâlnire în Harghita pentru a prepara cei mai gustoşi cârnaţi, cu ingrediente mai puţin obişnuite

Bucătarii vor pregăti bunătăţi fie că vor folosi reţete tradiţionale sau vor adăuga ingrediente mai puţin obişnuite pentru toate gusturile.

Voia bună, muzica, băutura şi bineînţeles, cârnaţii vor  atrage sute de vizitatori la tradiţionalul Festival al Cârnaţului de la Nicoleşti.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Frumoasa - Csíkszépvíz

15-02-2020 09:00

5 000.00
7 The White Shirt

2020 - Expozitii la Galeria de Arta a Consiliului Judetean Harghita

The White Shirt

Expoziție fotografică

Kuti Zoltán Hermann

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

13-02-2020 18:00

551.15
8 Prezentarea numarului din luna februarie 2020 a recvistei Székelyföld

2020 - Revista Székelyföld

Invitat: Gagyi József, sociolog (Miercurea Ciuc)

Moderator: Molnár Vilmos redactor

In numarul de februarie a revistei a fost publicat interviul lui Gagyi József cu Sztrátya Domokos intitulat Úgy fáj nekem… címmel.

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

12-02-2020 17:00

0.00
9 Surealismul din detalii - expozitia lui Fazakas Barna

2020 - Promovarea publicatiilor Editurii Harghita

Expozitia organiazata de Editura Harghita va fi deschisa de istoricul de arte Túros Eszter in data de 6 februarie 2020. ora 17:00, si va fi deschisa publicului pana la data de 6 aprilie, zilnic intre orele 8-16.

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

06-02-2020 17:00

0.00
10 Prezentarea cărții Noi, secuii și prietenii noștri român la Cluj

2020 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițonale Harghita în parteneriat cu Grupul Secuimea Vie și Muzeul de Artă din Cluj-Napoca organizează evenimentul de prezentare publicație Noi, secuii, și prietenii noștri români. Interviuri și mărturii ale conviețuirii de Márton Simó. Cu autorul volumelor publicate în limba maghiară și română, scriitorul, poetul, redactorul, activistul civil, colaboratorul cotidianului Hargita Népe despre aceste ediții va conversa Lucian Nastasă Kovacs, directorul muzeului.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Alte localităţi - Más települések

06-02-2020 14:08

600.00
11 Început de an la CodeKids

2020 - Servicii de bibliotecă pentru comunităţi

Pornim al doilea an al proiectului CodeKids la Miercurea-Ciuc şi în zilele următoare la Cozmeni, Sânmartin, Sândominic şi Borsec. În acest an copiii vor realiza proiecte practice. Pentru început vor cunoaşte "Trusa de scule", constând până acum din trusa electronică SNAP CIRCUIT şi micro:bit. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

06-02-2020 14:00

200.00
12 Comemorare Orbán Balázs

2020 - Participare la aniversări, comemorări

Comemorare Orbán Balázs

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

02-02-2020 12:00

100.00
13 Expoziția Szabó Anna-Mária

2020 - Expozitiile Centrului Cultural si de Arte Lăzarea

Centrul Cultural și de Arte Lăzarea va organiza la Galeria Consiliului Județean Harghita expoziția artistei Szabó Anna-Mária .

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

31-01-2020 18:00

750.00
14 Armenii din Gheorgheni - lansare de carte

2020 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Cartea Armenii din Gheorgheni a fost publicată în 2019 de Asociaţia Maghiarilor Armeni din Transilvania (editura Mark House, Gheorgheni). Publicaţia bilingvă în limba maghiară şi română a apărut  cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României. Publicaţia de prezentare a comunităţii armene din Gheorgheni cât şi a patrimoniului ei construit face parte dintr-o serie de publicaţii prin care vizitatorii din Transilvania dar şi cei de peste hotare pot face cunoştinţă cu comunitatea armeană din Transilvania. Cartea va fi prezentată în sala de evenimente a bibliotecii judeţene, în prezenţa redactorului, dr. Puskás Attila şi al autorilor studiilor din volum. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiaral Consiliului Judeţean Harghita.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

31-01-2020 17:00

0.00
15 Consfătuire - Tradiții și Lăsata Secului

2020 - Lăsata Secului ediţia a XXVIII-a

La cosfâtuirea cu ocazia Lăsata Secului, ediția a XVIII-a vor participa primarii și conducătorii grupurilor tradiționale din Ocna de Jos, Bârzava, Ciceu, Armăşeni, Sândominic, Sâncrăieni, Sânsimion, Cioboteni, Ditrău, Remetea, Lăzarea, Plăieşii de Jos și Vlăhiţa

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

31-01-2020 10:00

200.00
16 Expoziția,,Hotare deschise,,

2020 - Expozitiile Centrului Cultural si de Arte Lazarea

Centrul Cultural și de Arte Lăzarea va organiza pe data de 30 ianuarie 2020 ,începând cu orele 18,  la Casa de cultură din Odorheiul Secuiesc expoziția,,Hotare deschise,,Expoziția va fi deschisă de Ferencz Zoltan  din partea Centrului Cultural și de Arte Lăzarea.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

30-01-2020 18:00

750.00
17 Prezentarea numarului din januarie 2020 a recvistei Székelyföld

2020 - Revista Székelyföld

Invitat: Halász Péter etnograf (Lunca de Jos)

Moderator: Mirk Szidónia-Kata, redactor

Tema discutiei va fi studiul aparut in numarul de ianuarie a lui Halász Péter cu titluBucuriile si greutatile alegerii perechii pentru viata in randul maghiarilor din Moldova

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

29-01-2020 17:00

0.00
18 Lazarea 2019

2020 - Expozitiile Centrului Cultural si de Arte Lazarea

Lăzarea 2019 - Expoziția operelor realizate anul trecut
La Casa Bernády Targu Mures are loc 27 ianuarie, de la ora 18,00 expoziția la care vizitatorii pot admira opere din materialul taberelor organizate de Centrul Cultural și de Arte Lăzarea.

 

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Alte localităţi - Más települések

27-01-2020 18:00

150.00
19 Curs acreditat specializare fotograf

2020 - Programe foto - 2020

Cursul de specializare „Fotograf” 07 februarie - 15 martie 2020
În perioada 07 februarie - 15 martie 2020, la sediul instituţiei se derulează cursul de specializare „Fotograf” proiect iniţiat în cadrul programului de formare profesională a adulţilor.

Obiectivul general al formării profesionale a adulţilor este aceea de a facilita integrarea socială a adulţilor în concordanţă cu aspiraţiile lor profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii, însuşirea de cunoştinţe avansate, de metode şi procedee moderne.

Cursul de specializare organizat de CCJH urmăreşte formarea specialistului “fotograf” care poate ocupa funcţiile de fotoreporter, asistent fotograf, editor foto, laborant foto în ateliere de prelucrare fotografii. Certificatul de absolvire eliberat în urma absolvirii cursului şi a examenului reuşit este acreditată de Ministerul Muncii şi Egalităţii de Şanse. Durata cursului este de cinci săptămâni, totalizând 80 de ore de pregătire (20 de ore pregătire teoretică şi 60 de ore pregătire practică).
Formatorii cursului sunt: Ádám Gyula, Erdély B. Előd, Molnár Attila şi Veres Nándor.
Preşedintele comisiei de examinare va fii numit de numiţi de Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor la fel ca şi membrii comisiei.
Rezultatul preconizat al proiectului este pregătirea cât mai bună a cursanţilor, crearea celor mai adecvate posibilităţi pentru însuşirea cunoştinţelor în vederea obţinerii Certificatului de absolvire de către toţi participanţii.
Cursul este mediatizat pe site-ul electronic şi facebook al instituţiei http://www.ccenter.ro/, în media locală şi regională.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Fazakas Gabriella

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

27-01-2020 13:35

7 500.00
20 Ediția a 11-a a Academiei Husarilor

2020 - Programe culturale remarcabile

Conferință anuală despre istoria secuimii, schimbarea imperiilor în secolul 20-lea și păstrarea tradițillor călărești

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Ocland - Oklánd

25-01-2020 09:00

10 000.00
21 Retrospectivă artistică din Odorheiu Secuiesc

2020 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Prezentarea retrospektivă al vietii artistice din Odorheiu Secuiesc din ultimul centenar.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

23-01-2020 17:00

1 700.00
22 Spectacol folcloric

2020 - Ziua Culturii Maghiare

Concertul formației Makam(Etnofolk)

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Remetea - Gyergyóremete

22-01-2020 19:00

11 940.00
23 Expoziție din lucrările premiate ale concursului ” Elek apó csodálatos meséiÍ

2020 - Ziua Culturii Maghiare

în cadrul programului Ziua Culturii Maghiare  organizăm o expoziție din lucrările premiante ale concursului ” Elek apó csodálatos meséi” în Casa de Cultură Balás Gábor din Remetea.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Remetea - Gyergyóremete

22-01-2020 18:00

0.00
24 Prezentare de carte

2020 - Székely Könyvtár

Prezentare de carte organizata in cadrul evenimentelor comemorarii Zilei Culturii Maghiare - 2020

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

22-01-2020 18:00

0.00
25 Prezentare de carte - A hallgatag vándor

2020 - Székely Könyvtár

Scriitorul si redactorul Molnár Vilmos prezinta volumul 76. a seriei Székely Könyvtár -Kőrösi Csoma Sándor az újabb kutatások tükrében.

Invitat: Szász Tibor András, unul dintre autorii volumului.

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

22-01-2020 17:00

0.00
26 Ziua Culturii Maghiare: Kőrösi Csoma Sándor în lumina cercetărilor recente

2020 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Cu ocazia Zilei culturii maghiare va avea loc în sala de evenimente a bibliotecii judeţene lansarea noului volum apărut în colecţia "Székely Könyvtár" al Editurii Hargita. Volumul este o antologie de studii despre marele orientelist maghiar, de origine transilvăneană, Kőrösi Csoma Sándor, apărut sub titlul "Kőrösi Csoma Sándor az újabb kutatások tükrében"  (în traducere: Kőrösi Csoma Sándor în lumina cercetărilor recente).  Antologatorul volumului, scriitorul şi redactorul Molnár Vilmos va prezenta cartea împreună cu invitaţi, autori al unor studii apărute în volum.

Eveniment organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita, de Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" şi Editura Hargita . 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

22-01-2020 17:00

0.00
27 Vizită la oră de dirigenție la Liceul Tehnologic "Sövér Elek" Joseni

2020 - Program pentru provarea și sprijinirea educației profesionale în județul Harghita-2020

Colegul agenției a susținut o prezentare pentru elevii Liceului Tehnologic "Sövér Elek" din Joseni! Király Szabolcs, a prezentat elevilor rezultatele studiilor efectuate în rândul elevilor, și totodată pe parcursul orei a vorbit cu elevi despre viziunea lor despre viitor. Este important ca elevi să-și poată exprima opiniile, ideile. Data viitoare, elevii vor avea posibilitatea de a urmării prezentările făcute de către antreprenori, care își desfășoară activitatea în domeniul studiat de către ei. Antreprenorii vor împărtăși experiențele lor privind obstacolele întâlnite, respectiv posibilitățile oferite de către profesia respectivă.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Király Szabolcs

Joseni - Gyergyóalfalu

22-01-2020 12:00

0.00
28 Vizită la oră de dirigenție la Colegiul Tehnic „Batthyány Ignác”

2020 - Program pentru provarea și sprijinirea educației profesionale în județul Harghita-2020

Mesajul principal al evenimentului din data de 21 ianuarie 2020 era: învățarea conștientă al unei meserii! Este important ca tinerii care își încearcă norocul în străinătate să se angajeze în meseria studiată, astfel ei pot căpăta experiență profesională, și nu în ultimul rând (față de un muncitor necalificat), ei vor fi apreciate mai mult atât acasă, cât și în străinătate. De obicei, la întrebarea „cine vrea să se angajeze în străinătate?” 35-40% dintre elevii absolvenți își ridică mâna. În majoritatea cazurilor ei au deja cunoștințe/rude care lucrează deja în străinătate, astfel elevii primesc oferte de muncă înaintea absolvirii școlii. Este important să vadă că meșterii sunt prețuite pe meleagurile natale.
La acest eveniment au participat elevi din clasele a XII-a, care au zis că în mod constant vor să se dezvolte pe lan profesional fiindcă în viitorul apropiat pe piața de muncă trebuie să se descurce.
La întrebarea „Cine vrea să-și înființeze o afacere?”, 20% au dat răspuns pozitiv.
Data viitoare, elevii vor avea posibilitatea de a cunoaște antreprenori, exemple bune.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Király Szabolcs

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

22-01-2020 11:00

0.00
29 Vizită la oră de dirigenție la Liceul Tehnologic Fogarasy Mihály

2020 - Program pentru provarea și sprijinirea educației profesionale în județul Harghita-2020

Este important să cunoaștem viziunea tinerilor despre viitor, astfel pe baza nevoilor formulate planificăm activitățile noastre. Scopul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita este: cu ocazia orelor de dirigenție să ne întâlnim cu cât mai mulți dintre tineri din județ și să adunăm nevoile formulate de către ei, respectiv să prezentăm bune exemple care își desfășoară activitatea cu succes pe meleagurile natale.
Este bine de știut, că în rândul tinerilor plecarea la muncă în străinătate semnifică un trend în creștere, astfel este necesar să cunoaștem planurile elevilor absolvenți. În acest sens, anul acesta planificăm să facem vizită în 20 instituții de învățământ unde la evenimente vor participa 800 de elevi. De data aceasta, Király Szabolcs, colegul agenției a prezentat trendurile privind plecarea tinerilor în străinătate - bazate pe rezultatele sondajului făcute de către agenție - la Liceul Tehnologic Fogarasy Mihály din Gheorgheni. La eveniment au participat elevi din clasele XI-XII.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Király Szabolcs

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

22-01-2020 09:00

0.00
30 Expoziția grupării Transylvanien Art Grup

2020 - Arte vizuale

Vernisajul  Expozitiei TAG in Gödöllő, conform programului planificat a avut loc pe data de 21.01.2020, si se poate vizita de public pina in data de 28.02 2020.
La vernisaj au participat 30-40 de persoane, atât localnici, cât și persoane din Miercurea Ciuc. Din partea organizatoriilor au fost prezenți Csillag István, Vorzsák Gyula, si Fazakas Barna,  artiști plastici membrii TAG.

Sunt prezenți prin diferite stiluri ș moduri de prezentare care însș converg către puncte de interferință comună. Cuvânt de salut s-a rostit din partea dr. Pappné Pintér Csilla, consilier local iar aprecierea de specialitate de către Sz. Jánosi Erzsébet.

Lista expozanților:  Bíró Zsuzsanna, Csillag Imola, Csillag István, Fazakas Barna, Fazakas János László, Szentes Zágon, Tompa Bors Eszter, Vorzsák Gyula

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Botár László

Alte localităţi - Más települések

21-01-2020 18:00

2 000.00
31 Spectacol folcloric

2020 - Ziua Culturii Maghiare

Spectacolul căștigătorilor Concursului de căntece și dansuri populare pentru copiii.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Joseni - Gyergyóalfalu

19-01-2020 19:00

1 780.00
32 Ziua Culturii Maghiare

2020 - Spectacol de gală la Odorheiu Secuiesc cu ocazia Zilei a Culturii Maghiare

Spectacol de gală la Odorheiu Secuiesc cu ocazia Zilei a Culturii Maghiare

 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, Consiliul Județean Harghita împreună cu Asociația Culturală Udvarhelyszék, Casa de Cultură și Primăria orașului Odorheiu Secuiesc, Asociaţia Culturală „Fundaţia Bibliofil” organizează în Casa de Cultură din Odorheiu Secuiesc pe data de 19 ianuarie, duminică, orele 18 spectacolul de gală cu ocazia Zilei a Culturii Maghiare. Evenimentul se începe în sala de teatru cu cuvinte de deschidere din partea organizatorilor, după care va avea loc înmânarea premiilor Pentru cultura zonei Odorhei. Despre munca laureaților vom vedea filme redactate de Studioul Regional din Odorhei. Urmează spectacolul de gală, prezentată de Teatrul Tomcsa Sándor  (Tomcsa Sándor: A mi kisvárosunk). Intrarea este liberă.

 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

P. Buzogány Árpád

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

19-01-2020 18:00

3 150.00
33 Expoziție outdoor "Joannes Kajoni 390" la Mediaș

2020 - Program de muzică veche – festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc, concerte și evenimente

Expoziția, creată în onoarea anului comemorativ Joannes Kájoni 390, a fost inițiată de Centrul Cultural Județean Harghita și se bazează pe cooperarea cu o serie de instituții culturale și parteneri relevanți. Drept urmare, în anii 2019 și 2020 vor avea loc numeroase evenimente care au ca scop prezentarea personalității și operei lui Joannes Kájoni (1629/1930–1687).

Călugărul franciscan Joannes Kájoni a fost o personalitate versatilă: compozitor și colecționar, fondator de presă și constructor de organe, numele fiind asociat cu Codex Kájoni, unul dintre cele mai valoroase documente din istoria muzicii transilvănene. Expoziția itinerantă în aer liber oferă o privire asupra vieții și epocii lui Kájoni, precum și a locurilor în care a trăit și a lucrat: biserica și mănăstirea franciscană din Șumuleu-Ciuc și mănăstirile franciscane din Lăzarea (județul Harghita) și Călugăreni (județul Mureș).

Panourile expoziției prezintă fotografii artistice ale colecțiilor, amprentelor și manuscriselor prezentate pentru prima dată publicului, precum și explicații științifice ale operei lui Kájoni, cuprinzând Codex Kájoni, Organo Missale, inscripția de pe vechiul organ al bisericii din Șumuleu-Ciuc, Sacri Concentus, Herbarium, Cantionale Catholicum, Cartea Neagră și Hymnarium.

Pregătirile pentru expoziție s-au desfășurat sub îndrumarea profesională a muzeologului și anticharului Erzsébet Muckenhaupt, un renumit cercetător, explorator și salvator al tipăriturilor antice din Transilvania, în special a celor tipărite în presa și biblioteca franciscană din Șumuleu-Ciuc. Editarea fotografiilor și a panourilor s-a realizat conform viziunii artistice a fotografului Gyula Ádám.

O caracteristică interactivă a expoziției face posibilă accesarea pieselor muzicale menționate pe smartphone-uri prin utilizarea unui cod QR; în acest fel, vizitatorii pot asculta melodiile Codex Kájoni, Cantionale Catholicum și Organo Missale în timp ce vizionează panourile. Expoziția constă dintr-un total de 30 de panouri cu informații afișate în limba maghiară, română și engleză.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Fazakas Gabriella

Alte localităţi - Más települések

19-01-2020 11:00

3 100.00
34 Spectacol folcloric

2020 - Ziua Culturii Maghiare

Spectacolul căștigătorilor Concursului de căntece și dansuri populare pentru copiii.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Borsec - Borszék

18-01-2020 19:00

1 780.00
35 Prezentare de film documentar în Aldea

2020 - Producţia şi prezentarea filmelor documentare cu profil etnografic

În data de 18 ianuarie, sîmbătă, orele 17 va fi prezentată la Aldea filmul documentar cu titlul Homoródmenti énekeskönyv, regizor Molnár István

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

P. Buzogány Árpád

Aldea - Abásfalva

18-01-2020 17:00

0.00
36 Concursul de cântec popular "Csak tiszta forrásból "

2020 - Concurs și festival de cântec popular

Concursul de cântec popular "Csak tiszta forrásból "

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

18-01-2020 10:00

2 000.00
37 Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale 18 ianuarie

2020 - Promovarea produselor locale tradiționale și secuiești

Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale- lunară luna 18 ianuarie 2020

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

18-01-2020 08:00

0.00
38 Ziua Culturii Naţionale 2020

2020 - Ziua Culturii Naţionale şi Ziua Limbii Române

Ziua Culturii Române – se va marca la Miercurea-Ciuc, la împlinirea a zece ani de la promulgarea actului legislativ specific, prin trei acţiuni dedicate, şi anume:  Expoziţia retrosprectivă 2010-2020 „Sunt conectat la cultură”, concursul pentru public cu acelaşi titlu şi un eveniment final, dedicat prezentărilor şi acordării premiilor. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

17-01-2020 17:00

1 600.00
39 Prima vizită la oră de dirigenție a avut loc la Liceul Tehnologic „Fogarasy Mihály”, Gheorgheni

2020 - Program pentru provarea și sprijinirea educației profesionale în județul Harghita-2020

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita anul trecut a organizat de peste 20 de vizite la ore de dirigenție, evenimente care au stârnit curiozitatea elevilor. Ca scop, anul acesta dorim să prezentăm exemple bune elevilor, în domeniul ales de către ei, și totodată să le cunoaștem nevoile lor.

Anul acesta, prima vizită de oră de dirigenție a avut loc la Liceul Tehnologic „Fogarasy Mihály”, Gheorgheni.
Király Szabolcs colegul agenției a prezentat rezultatele celor trei sondaje efectuate în rândul elevilor și a discutat cu elevi despre învățarea unei meserii. Data viitoare elevii vor avea ocazia să cunoască bune exemple din domeniul profesional ales.
 

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Király Szabolcs

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

17-01-2020 11:00

0.00
40 Prezentare de carte - Prezentarea volumului 79. Panigay Róbert: Nuvele

2020 - Székely Könyvtár

Gazda evenimentului: Bajna György, ziarist

Volumul lui Panigay Róbert cu titlul Nuvele selectate va fi prezentat de redactorul volumului Borsodi L. László, redactorul sef a revistei culturale Székelyföld.

 

Editura Harghita

Lázár László

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

15-01-2020 17:00

0.00
41 Dezvoltare site-ul investinhargita.ro

2019 - Atragerea investițiilor în județul Harghita

-

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Király Szabolcs

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

27-12-2019 14:00

12 102.00
42 Concert de crăciun Legato - Să sărbătorim cu muzică

2019 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Program muzical cu ocazia adventului la Odorheiu Secuiesc, prezentat de Asociația Legato.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

23-12-2019 17:00

1 050.00
43 Seară muzicală de advent

2019 - Programe culturale remarcabile

Seară muzicală de advent

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Feliceni - Felsőboldogfalva

22-12-2019 17:00

5 000.00
44 Concert de crăciun Legato - Să sărbătorim cu muzică

2019 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Program muzical cu ocazia adventului la Zetea, prezentat de Asociația Legato.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Zetea - Zetelaka

22-12-2019 00:33

1 050.00
45 Concert cu formația Bojtorján

2019 - Concerte și spectacole de sfârșit de an și de sărbători

Organizarea unei concert cu formația de muzică pop folk –Bojtorján din Ungaria de sfărșit de an la Căminul Cultural din Lăzarea.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Lăzarea - Gyergyószárhegy

21-12-2019 18:00

5 500.00
46 Ludas Matyi în prezentarea Ansamblului Național Secuiesc Harghita

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Borsec - Borszék

20-12-2019 14:08

4 000.00
47 Expoziția de Crăciun cu vânzare a produselor tradiționale și locale

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Kétnapos karácsonyi vásár Csíkszeredában
Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége hagyományos és helyi termékekből rendez karácsonyi kiállítást és vásárt a csíkszeredai Szabadság téren december 20–21-én, pénteken és szombaton. A hagyományokhoz híven idén is a csíkszeredai Szabadság téren, a helyi és hagyományos termékek karácsonyi kiállításán és vásárán szerezhetik be a vásárlók az ünnepi asztalra, valamint a karácsonyfa alá a helyi, illetve kézműves termékeket. A vásár mindkét napján 8-18 óra között várják a térre kilátogatókat, ahol alkalomhoz illő ének és zene, valamint betlehemes játék is segíti az ünnepre hangolódást

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

20-12-2019 10:03

18 758.00
48 A hétlábu paripa - povestiri cu marionete

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Lunca de Jos - Gyimesközéplok

20-12-2019 10:00

800.00
49 Concert cu formația Bojtorján

2019 - Concerte și spectacole de sfârșit de an și de sărbători

Organizarea unei concert cu formația de muzică pop folk –Bojtorján din Ungaria de sfărșit de an la Căminul Cultural Borsos Miklós din Ciumani.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Ciumani - Gyergyócsomafalva

19-12-2019 18:00

5 500.00
50 Concert de sfărșit de an

2019 - Concerte și spectacole de sfărșit de an

Organizarea unei concert de sfărșit de an la Căminul Cultural Lázár István din Suseni.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Suseni - Gyergyóújfalu

19-12-2019 18:00

2 500.00
51 Eveniment festiv de închidere de an

2019 - Eveniment festiv de închidere de an

Eveniment festiv de închidere de an, în cadrul căruia se v-a desfășura evaluarea anuală a Spitalului Județean Harghita, înstituție subordonată Consiliului Județea Harghita.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

19-12-2019 13:00

1 500.00
52 Concert pentru copii

2019 - Concerte pentru copii

Pregătirea sărbătorilor de Crăciun cu organizarea unui concert pentru copii la Casa de Cultură Lázár István.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Suseni - Gyergyóújfalu

19-12-2019 12:00

2 500.00
53 Concert cu formația Bojtorján

2019 - Concerte și spectacole de sfârșit de an și de sărbători

Organizarea unei concert cu formația de muzică pop folk –Bojtorján din Ungaria de sfărșit de an la Căminul de bătrâni Sfânta Elisabeta din Gheorgheni.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

19-12-2019 12:00

3 000.00
54 Donează bibliotecii ... kilograme

2019 - Servicii de bibliotecă pentru comunităţi

Lansarea proiectului "Donează bibliotecii ... kilograme" în comuna Voslăbeni şi prelegere de dietetică urmată de sesiune de întrebări şi răspunsuri pentru publicul adult din comuna Voslăbeni.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Voșlăbeni - Vasláb

19-12-2019 10:00

250.00
55 Concert pentru copii

2019 - Concerte pentru copii

Pregătirea sărbătorilor de Crăciun cu organizarea unui concert pentru copii la Sala de sport a Școlii Generale Tarisznyás Márton din  Valea Strămbă.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Valea Strâmbă - Gyergyótekerőpatak

19-12-2019 10:00

2 500.00
56 Workshop

2019 - Preocupări interactive

În cadrul atelierului de Crăciun, participanții au confecționat îngerași din lână folosind tehnica de împăslire cu ac, în timp ce au învățat elementele de bază ale sculpturii din lână. La sesiune au participat 25 de adulți.

Școala Populară de Artă

Vitos Gyöngyi

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

18-12-2019 19:00

650.00
57 Concert de sfărșit de an

2019 - Concerte și spectacole de sfărșit de an

Organizarea unei concert de sfărșit de an la Casa de Cultură din Borsec.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Borsec - Borszék

18-12-2019 18:00

2 500.00
58 Evaluarea anuală a programului „Promovarea valorilor ecvestre" 2019

2019 - Promovarea valorilor ecvestre

În organizarea Agenției de Dezvoltare Judejeană Harghita va avea loc evaluarea anuală a programului „Promovarea valorilor ecvestre" 2019, la care vor participa călăreți din secuime.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Burista Zsófia

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

18-12-2019 18:00

12 923.36
59 Promovarea valorilor Harghitene

2019 - Activități privind elaborarea valorilor Harghitene

Scopul programului este popularizarea patrimoniului cultural material și imaterial din județul Harghita. Elaborarea unei baze de date cu scopul colectării valorilor tradiționale. Programul contribuie totodată la întărirea identității culturale regionale ale secuimii, conștientizarea valorilor tradițioanale, culturale, patrimoniale și artistice, transmiterea și promovarea acestora.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

18-12-2019 15:00

9 999.00
60 Programe de sărbători şi aniversări

2019 - Programe de sărbători și aniversări

 

La Liceul Sfântu Nicolae din Gheorgheni ,se va organiza în data de 18.12.2019 orele 12 un concurs de colinde de crăciun ,pentru elevii claselor 0-XII. Participanti : elevi , profesori și părinți. 

Finanțare primită in lei   : 3.000 lei din partea Consiliului Județean Harghita

Promovarea evenimentului :  pagina facebook , discutii cu cadrele didactice si directoarea Liceului Teoretic Sfântu Nicolae,

Rezumatul programului : 

11.30: pregătirea sălii

11.45: sosirea elevilor si a cadrelor didactice

12.00: Începerea concursului propriu zis

13.00: Înmânarea voucherelor pe nivele de clasă.

Informații generale , alte informații despre eveniment

Prezentul eveniment  vine să aducă un plus de  bucurie cu ocazia sărbătorilor de iarnă   în rândul elevilor .

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

18-12-2019 12:00

3 000.00
61 „Kőleves” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Feliceni - Felsőboldogfalva

18-12-2019 11:00

1 200.00
62 Continuarea lucrărilor de reabilitare a bisericii romano - catolice „A Tuturor Sfinților” Misentea

2019 - Programului de protecție a monumentelor istorice de pe teritoriul județului Harghita pe anul 2019

Lucrări de reabilitare a bisericii: - lucrări de arhitectură a fațadei, - lucrări de zidărie și consolidări, - lucrări la nivelul fundației;

Arhitect Şef

Bodor Hajnalka

Misentea - Csíkmindszent

18-12-2019 10:22

95 000.00
63 "Vraja perlelor" - expoziție de artizanat din creațiile clubului de mărgelit

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Expoziţia "Vraja perlelor" prezintă bijuterii-unicat realizate din mărgele, prin tehnici moderne, de către membrele clubului de mărgelit, condus de Berényi Zsófia. Expoziția poate fi vizitată în perioada 17 decembrei 2019 şi 10 ianuarie 2020 în biblioteca județeană.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

17-12-2019 18:00

500.00
64 Forumul salvatorului montan

2019 - Forumul salvatorului montan

Forumul salvatorului montan 2019

Serviciul Public Salvamont

Fekete Örs

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

17-12-2019 18:00

10 000.00
65 Între versuri – seară literară, întâlnire cu poeţii Jász Attila, Kovács András Ferenc şi Markó Béla

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Ultimul eveniment literar al anului  va avea loc în sala de evenimente a bibliotecii judeţene, cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Harghita, în data de 17 decembrie 2019. Invitaţii evenimentului sunt poeţi maghiari contemporani:  Jász Attila (Ungaria), Kovács András Ferenc şi Markó Béla. Scriitorul Murányi Sándor Olivér va discuta cu invitaţii despre poezia contemporană.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

17-12-2019 17:00

1 755.00
66 "Fogasmese" în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Frumoasa - Csíkszépvíz

17-12-2019 16:00

1 200.00
67 Cursului de „Formare și perfecționare, managmentul conflictelor, tehnici de comunicare, creativitate în echipă”,

2019 - Cursului de „Formare și perfecționare, managmentul conflictelor, tehnici de comunicare, creativitate în echipă”,

Cursului de „Formare și perfecționare, managmentul conflictelor, tehnici de comunicare, creativitate în echipă”,

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

17-12-2019 14:00

2 450.00
68 Festivitatea predarii premiilor concursului literar Diák úr kérem!

2019 - Concursuri pentru elevi, tineri

Se vor premia cele mai bune cinci lucrari dintre toate lucrarile trimise. Redactorul sef si redactorul adjunct Borsodi L. László, respectiv Fekete Vince vor lauda autorii lucrarilor premiate, vor spune audientei detalii interesante despre concurs, desfasurarea acesteia de la promovare pana intrarea lucrarilor etc

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

17-12-2019 10:40

0.00
69 „Fogasmese” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Lunca de Jos - Gyimesközéplok

17-12-2019 10:00

2 400.00
70 Ne pregătim de sărbători

2019 - Ne pregătim de sărbători

Ne pregătim de sărbători; Pergătirea și decorarea turtei dulci.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

László Velin Orsolya

Mugeni - Bögöz

17-12-2019 09:00

1 000.00
71 Spectacol al Ansanblului de Dansuri Trei Scaune

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui spectacol al Ansanblului de Dansuri Trei Scaune - Háromszék, la Ciumani în data de 16.12.2019

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Ciumani - Gyergyócsomafalva

16-12-2019 19:00

4 000.00
72 Jurnale de lectură de scriitorul Cseke Gábor - lansare de carte şi întâlnire cu autorul

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

În sala  de evenimente a bibliotecii judeţene va avea loc o întâlnire cu publicul cititor, cu ocazia apariţiei "jurnalelor de lectură", -  eseuri şi scrieri de publicistică, în două volume, de scriitorul, poetul  şi publicistul Cseke Gábor. Cele două volume au fost publicate de Editura Hargita Népe în 2016 şi 2019. Redactorul volumelor, publicistul Sarány István va discuta cu autorul în cadrul evenimentului. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

16-12-2019 17:00

555.00
73 Orientare scolară și profesională 2019

2019 - 0rientare scolară și profesională 2019

Orientarea școlară a elevilor din clasele terminale, informarea părinților/popularizarea profesiilor noi propuse ]n planul de școlarizare pentru anul școlar 2019/2020:horticultor, tâmplar universal,cofetar-patiser,pădurar, turnător, strungar, sudor,fermier montan, lucrător în agroturism,brutar-patiser,dulgher-tâmplar-parchetar, comerciant/vânzător, recepționer-distribuitor, lăcătuș mecanic, confecționer produse-textile, creșterea numărului de înscrieri în învățământul profesional

REZUMATUL PROGRAMULUI: Servicii producție filme publicitare de promovare a învățământului profesional , publicații în ziare locale/promovarea învățământului profesional, interviuri cu muncitori, specialiști de succes din diferite domenii de profesii/tematica filmelor și a publicațiilor din ziare:cariere de succes, antreprenori renumiți, avantajele învățământului dual din Miercurea-Ciuc și Odorheiu-Secuiesc, latura pozitivă a școlilor profesionale, aprox.3000 cititori anual/Promovarea învățământului profesional în cadrul emisiunii tv ”Aktuális", care va putea fi vizionată pe mai multe canale tv regionale , de exp Erdely tv., 2 emisiuni cu durata de  25-25 de minute

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

16-12-2019 13:55

19 944.40
74 Workshop

2019 - Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri

În data de 16 decembrie 2019, la Liceul Technic "Fogarassy Mihály" din Gheorgheni, a avut loc workshop-ul pentru elevi din clasa a VIII-lea. Gazda evenimentului a fost directoarea Részeg Ildikó. În rândul invitaților au fost antreprenori locali, care au vorbit despre afacerea lor. 

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Vitos Imola

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

16-12-2019 10:48

500.00
75 Ne pregătim de sărbători

2019 - Ne pregătim de sărbători

Înainte de sărbători de iarnă în mai multe localități din județ se va organiza cu scop educativ programul decorarea turtei dulci cu ajutorul meșterilor de specialitate.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

László Velin Orsolya

Valea lui Pavel - Pálpataka

16-12-2019 10:00

1 000.00
76 Székelyföldi kéziratok- concertul formației Codex

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Zetea - Zetelaka

15-12-2019 19:00

3 376.00
77 Concert în Advent - în prezentarea Formației Szent Miklós Kamaraegyüttes

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Joseni - Gyergyóalfalu

15-12-2019 16:00

2 500.00
78 Concert în Advent - în prezentarea Formației Szent Miklós Kamaraegyüttes

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Sândominic - Csíkszentdomokos

15-12-2019 12:00

2 400.00
79 Concert cameral de advent

2019 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Concert cameral cu ocazia adventului în organizarea Liceului de Artă ”Dr. Palló Imre” din Odorheiu Secuiesc.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

15-12-2019 10:00

600.00
80 Întălnirea grupurilor de colindători din județul Harghita, Obiceuri de iarnă – Jocul de Betlehem.

2019 - Întâlnirea grupurilor de colindători din județul Harghita - Jocul de Betlehem, ediția VI.

Întălnirea grupurilor de colindători din județul Harghita, Obiceuri de iarnă – Jocul de Betlehem. 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

15-12-2019 08:00

1 500.00
81 Ludas Matyi în prezentarea Ansamblului Național Secuiesc Harghita

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Sândominic - Csíkszentdomokos

14-12-2019 18:00

4 000.00
82 Cupa Călimani

2019 - Concurs de schi de tură Cupa Călimani

În cadrul acestui program am organizat un consurs de schi de tură în Munții Călimani.

Serviciul Public Salvamont

Fekete Örs

Toplița - Maroshévíz

14-12-2019 11:02

5 000.00
83 Expoziție Motive populare în uz modern

2019 - Motive populare în uz modern

În data de 13 decembrie 2019, de la ora 18.00, la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita se va deschide expoziţia Motive populare în uz modern. Expoziţia va fi deschisă de către etnograful dr. Salló Szilárd şi pictorul de mobilier-etnograf Bartos Tünde. Expoziţia de la Odorheiu Secuiesc prezintă rezultatele cursului de formare pentru adulţi.

Expozanţii: Bartos Tünde (pictură de mobilier), Biró Erzsébet (costume rustice), Ferencz Réka (pictură de mobilier), Geréb Enikő Hajnal (dantelar), Kelemen Enikő (țesut, broderie), Kovács Katalin Zsuzsanna (pictură de mobilier, țesut), László Edit (pictură de sticlă), Molnár Ildikó Györgyi (broderie), Orbán Katalin (pictură de mobilier), Péter Ildikó (pictură de mobilier, înșiruire mărgele), Sándor Erika (pictură de mobilier), Sebestyén Ferenc (cioplire de lemn), Szabó Szidónia Mária (croșetare, pâslărit).

 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

13-12-2019 18:00

1 500.00
84 Concert de sfărșit de an

2019 - Concerte și spectacole de sfărșit de an

Organizarea unei concert de sfărșit de an la Căminul Cultural Kőrösi Csoma Sándor din Ditrău.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Ditrau - Gyergyóditró

13-12-2019 18:00

2 500.00
85 Spectacole Folclorice

2019 - Sprijinirea promovării culturii locale în țară și în străinătate

Date privind derularea evenimentului

Denumirea  evenimentului : Spectacole Folclorice

Locație: Jibou jud.Sălaj, Gherla  jud.Cluj

Perioada: 13-15.12.2019

Organizatori  :,Centrul Cultural și de Arte Lăzarea,

 Scopul  și natura evenimentului Sprijinirea promăvării culturii locale în țară și străinătate

Persoane de contact ,: 

Bogdan Margareta  tel.:  0745 348 349

kastelylazar@gmail.com

Participanti :  premiații și participanții Concursului de cântece și dansuri populare,din zona depresiunii Gheorgheniului

Finanțare primită in lei   :  13.300 lei din partea Consiliului Județean Harghita.

Promovarea evenimentului : afișe

Rezumatul programului : Prezentarea a 2 spectacolele folclorice cu  participarea la spectacol a premiaților și participanților Concursului de cântece și dansuri populare,din zona depresiunii Gheorgheniului ediția I.2019, promovând astfel cultura locală în alte zone ale țării.

13.12.2019 – Transportul artiștilor participanți la eveniment

13.12.2019- organizarea propriu zisă a spectacolului folcloric la Jibou in jud Sălaj

14.12.2019 -organizarea propriu zisă a spectacolului folcloric la Gherla in jud Cluj

15.12.2019 Transportul participanților către casă

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Alte localităţi - Más települések

13-12-2019 18:00

13 300.00
86 Expoziție Motive populare în uz modern

2019 - Motive populare în uz modern

În data de 13 decembrie 2019, de la ora 18.00, la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita se va deschide expoziţia Motive populare în uz modern. Expoziţia va fi deschisă de către etnograful Salló Szilárd şi pictorul de mobilier-etnograf Bartos Tünde. Expoziţia de la Odorheiu Secuiesc prezintă rezultatele cursului de formare pentru adulţi.

Expozanţii: Bartos Tünde (pictură de mobilier), Biró Erzsébet (costume rustice), Ferencz Réka (pictură de mobilier), Geréb Enikő Hajnal (dantelar), Kelemen Enikő (țesut, broderie), Kovács Katalin Zsuzsanna (pictură de mobilier, țesut), László Edit (pictură de sticlă), Molnár Ildikó Györgyi (broderie), Orbán Katalin (pictură de mobilier), Péter Ildikó (pictură de mobilier, înșiruire mărgele), Sándor Erika (pictură de mobilier), Sebestyén Ferenc (cioplire de lemn), Szabó Szidónia Mária (croșetare, pâslărit).

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

13-12-2019 18:00

1 495.32
87 Întâlnire cu poetul Fekete Vince – lansarea volumului de poezii "Vargaváros"

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Noul volum de poezii al poetului Fekete Vince  a apărut în ediția editurii Magvető din Budapesta. Lansarea  volumului de poezii apărut recent cu titlul "Vargaváros", va avea loc în data de 13 decembrie 2019, în sala de evenimente a bibliotecii judeţene.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

13-12-2019 17:00

55.00
88 Concert pentru copii

2019 - Concerte pentru copii

Pregătirea sărbătorilor de Crăciun cu organizarea unui concert pentru copii la Casa de Cultură Balás Gábor din Remetea

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Remetea - Gyergyóremete

13-12-2019 12:00

2 500.00
89 Târg Ozosep ediția decembrie 13-15

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Folyamatosan nő a székely termékek népszerűsége

A román fővárosban került megszervezésére a hétvégén a decemberi Ozosep, így 2019. december 13-15. között az érdeklődők válogathattak a bukaresti Verona kertben kiállított kézműves termékek közül. A bőséges kínálatban megtalálhatóak voltak a mézek, sajtok, sütemények, lekvárok, szörpök, karácsonyi dekorációk és ékszerek is.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Alte localităţi - Más települések

13-12-2019 10:09

3 749.00
90 „Kőleves” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Mugeni - Bögöz

13-12-2019 10:00

1 200.00
91 Târgul de Crăciun la Sfantu Gheorghe

2019 - Participare la târguri

Szőcs Klára, inspector de specialitate, a participat la tărgul organizat în cadrul evenimentului Târgul de Crăciun la Sfăntu Gheorghe cu edițiile instituţiei, cu scopul promovării și valorificării acestora.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Szőcs Klára

Alte localităţi - Más települések

13-12-2019 10:00

338.10
92 Concert pentru copii

2019 - Concerte pentru copii

Pregătirea sărbătorilor de Crăciun cu organizarea unui concert pentru copii la Casa de Cultură Kőrösi Csoma Sándor din Ditrău.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Ditrau - Gyergyóditró

13-12-2019 10:00

2 500.00
93 Lăzarea 2019

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Lăzarea 2019

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

12-12-2019 18:00

750.70
94 Kájoni 390’ - Erdélyi régizene - concertul formației de muzică veche Codex

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Frumoasa - Csíkszépvíz

12-12-2019 18:00

3 400.00
95 Crăciunul SIO IX.

2019 - Crăciunul SIO IX.

Scopul acestui program este să sărbătorim venirea sfântei sărbătoare a crăciunului și în familia noastră mare, unde copii și tinerii de la centre prezinta spectacolele lor de crăciun. În acest an vor performa în jur de 150 de copii de la centre de plasament.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

12-12-2019 11:00

2 450.00
96 Conferința și formarea actorilor culturali din județul Harghita

2019 - Conferința și formarea actorilor culturali din județul Harghita

Conferința și formarea actorilor culturali din județul Harghita, schimburi de experiență și dezbatere privnd strategii de colaborare.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Lăzarea - Gyergyószárhegy

12-12-2019 09:00

870.00
97 Evenimentului festiv cu ocazia închiderii anului și a sărbătorilor de Crăciun

2019 - Evenimentului festiv cu ocazia închiderii anului și a sărbătorilor de Crăciun

Evenimentului festiv cu ocazia închiderii anului și a sărbătorilor de Crăciun

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Valea Boroş - Borospatak

11-12-2019 17:00

18 520.00
98 „Kőleves” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Atid - Etéd

11-12-2019 12:00

1 200.00
99 „Kőleves” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Ulieș - Kányád

10-12-2019 12:00

1 200.00
100 Colinde de Crăciun.

2019 - Colinde de Crăciun

Concert festiv de colinde de Crăciun.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

10-12-2019 11:00

500.00
101 Tabără şi workshop de creaţie litarară pentru liceeni

2019 - Tabără şi workshop de creaţie litarară pentru liceeni

Timp de o săptămână, adolescenţii participanţi la tabăra de creaţie vor învăţa tehnici de scriere creativă în ateliere de creaţie, îndrumaţi de scriitori consacraţi. Atelierele de scriere creativă dezvoltă abilitățile de gândire creativă, comunicare şi persuasiune eficientă . Scrierea creativă este o deprindere valoroasă pentru profesioniștii din aproape orice sector al pieței, care este motivul pentru care biblioteca judeţeană organizează această tabără. Scopul programului este  dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15-19 ani. Promovarea lecturii, dezvoltarea abilităţilor de a scrie, sub îndrumarea unor scriitori, prin workshopuri şi ateliere de creaţie.

 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kuna Ibolya

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

09-12-2019 10:09

7 020.00
102 Expoziție outdoor "Joannes Kajoni 390" la Baraolt

2019 - Program de muzică veche – festival, concerte și evenimente

Expoziția, creată în onoarea anului comemorativ Joannes Kájoni 390, a fost inițiată de Centrul Cultural Județean Harghita și se bazează pe cooperarea cu o serie de instituții culturale și parteneri relevanți. Drept urmare, în anii 2019 și 2020 vor avea loc numeroase evenimente care au ca scop prezentarea personalității și operei lui Joannes Kájoni (1629/1930–1687).

Călugărul franciscan Joannes Kájoni a fost o personalitate versatilă: compozitor și colecționar, fondator de presă și constructor de organe, numele fiind asociat cu Codex Kájoni, unul dintre cele mai valoroase documente din istoria muzicii transilvănene. Expoziția itinerantă în aer liber oferă o privire asupra vieții și epocii lui Kájoni, precum și a locurilor în care a trăit și a lucrat: biserica și mănăstirea franciscană din Șumuleu-Ciuc și mănăstirile franciscane din Lăzarea (județul Harghita) și Călugăreni (județul Mureș).

Panourile expoziției prezintă fotografii artistice ale colecțiilor, amprentelor și manuscriselor prezentate pentru prima dată publicului, precum și explicații științifice ale operei lui Kájoni, cuprinzând Codex Kájoni, Organo Missale, inscripția de pe vechiul organ al bisericii din Șumuleu-Ciuc, Sacri Concentus, Herbarium, Cantionale Catholicum, Cartea Neagră și Hymnarium.

Pregătirile pentru expoziție s-au desfășurat sub îndrumarea profesională a muzeologului și anticharului Erzsébet Muckenhaupt, un renumit cercetător, explorator și salvator al tipăriturilor antice din Transilvania, în special a celor tipărite în presa și biblioteca franciscană din Șumuleu-Ciuc. Editarea fotografiilor și a panourilor s-a realizat conform viziunii artistice a fotografului Gyula Ádám.

O caracteristică interactivă a expoziției face posibilă accesarea pieselor muzicale menționate pe smartphone-uri prin utilizarea unui cod QR; în acest fel, vizitatorii pot asculta melodiile Codex Kájoni, Cantionale Catholicum și Organo Missale în timp ce vizionează panourile. Expoziția constă dintr-un total de 30 de panouri cu informații afișate în limba maghiară, română și engleză.

A doua stația a expoziției este la Baraolt, în colaborarea membrilor ansamblului de muzică veche Kájoni Consort din 10 decembrie.

Detalii: https://bit.ly/2QUtgIR

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Fazakas Gabriella

Alte localităţi - Más települések

08-12-2019 18:00

0.00
103 A Strauss dinasztia: keringők és polkák világa

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Borsec - Borszék

08-12-2019 18:00

4 400.00
104 Spectacol de teatru ,, Legenda lacului Sfânta Ana ,,

2019 - Realizarea spectacolului de teatru de copii Legenda lacului Sfânta Ana

La Gheorgheni,,în sala mare a Casei de Cultură , în data de 7 decembrie ,sâmbătă începând cu orele 20 se va  realiza spectacolul de teatru  ,,Legenda Lacului Sfânta Ana,,  

Programul se va desfășura în colaborare cu Asociația Halvirág 

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

07-12-2019 20:00

15 000.00
105 Ziua Ceangăilor

2019 - Programe dedicate culturii ceangăi

Ziua Ceangăilor a fost organizată pentru a XVIII- a oară în perioada 7-8 decembrie, la Miercurea Ciuc.  Evenimentul are ca scop popularizarea culturii şi a tradiţiilor ceangăilor din Moldova.

 Ziua Ceangăilor va începela Consiliul Județean harghita  în Sala „Amfiteatrum” la ora 17.00  Anul acesta evenimentul  este legat de nașterea Ioan Căianu, culegător de folclor, gânditor de anvergură renascentistă în plină epocă a Barocului.. Anul acesta se împlinesc 390 de ani de la nașterea lui

Duminică  în Miercurea Ciuc la ora 11.00 va  avea loc slujba religioasă oficiată în Biserica Millennium

Bat clopotele pentru ceangăii din Moldova – Liturghie pentru ceangăi din Moldova

Cu participarea Comunităţii ceangăilor care continuă studiile liceale în limba maghiară în Miercurea Ciuc

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

07-12-2019 17:00

6 600.00
106 Întâlirea Muzicienilor Popular din Depreseiunea Giurgeului

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Colaborarea în cadrul evenimentului Zilele de Sfântu Nicolae 2019 în perioada 05.12.2019 - 07.12.2019 Întâlirea Muzicienilor Popular din Depreseiunea Giurgeului, la data de 06.12.2019 în sala de teatru a casei de cultura Gheorgheni.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

06-12-2019 18:00

5 000.00
107 Predare

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Predare Expoziția Asociației Fotoclub Homorod

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

06-12-2019 18:00

536.50
108 Lansare de carte şi întâlnire cu autorii Tamás Dénes şi Miklóssi Szabó István

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

În sala de evenimente a bibliotecii judeţene va avea loc lansarea cărţilor de beletristică recent apărute de autorii Tamás Dénes şi Miklóssi Szabó István. Cei doi autori vor fi invitaţii evenimentului organizat cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Harghita.

 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

06-12-2019 17:00

55.00
109 Tabără de Dans pentru Ansamblul de Dansuri de Copii şi Adulţi ,,Szellő”din Coşnea”

2019 - Programe dedicate culturii ceangăi

În data de 6-8 decembrie va fi organizată tabăra de dans popular pentru Ansamblul de Dans Popular „Szellő”. În anul acesta  vor fi și tineri din noua generație a satului în toal 50 de persoane.

Scopul taberei va fi învăţarea, păstrarea şi sprijinirea comorilor culturale din această zonă.

Ansamblului de Dansuri Populare Szellő din Coșnea este formată dintr-o grupă de copii din clasele generale iar cealaltă grupă din liceeni respectiv studenți.

               Instructorii permanenți, de la care vor învăța sunt Sára Ferenc și Varga Zsuzsanna. Ei au fost și vor fi și anul acesta cei de la care vor învăța tinerii.

               Repertuarul din anul acesta a dansurilor populare vor cuprinde  totalitatea dansurilor existente pe Valea Ghimeșului, 3 tipuri de dansuri împărțite în trei categorii: dansuri în lanț de origini balcanice, dansuri maghiare și dansuri de origini  central-europene

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Lunca de Jos - Gyimesközéplok

06-12-2019 12:00

4 500.00
110 Szegény legény Mátyás király udvarában

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Tomești - Csíkszenttamás

06-12-2019 12:00

3 400.00
111 Serate de dans în Odorheiu Secuiesc

2019 - Serate de dans

Activitatea continuă de creație artistică și coreografie în domeniul dansului popular în cadrul seratelor de dans popular pentru copii, tineret și adulți în Odorheiu Secuiesc.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

László Velin Orsolya

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

06-12-2019 11:45

10 000.00
112 Serate de dans în Miercurea Ciuc

2019 - Serate de dans

Ativitatea continuă de creație artistică și coreografie în domeniul dansului popular în cadrul seratelor de dans popular pentru copii, tineret și adulți în Miercurea Ciuc și zona Ciucului.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

László Velin Orsolya

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

06-12-2019 11:32

10 000.00
113 În așteptarea lui Moș Crăciun

2019 - Evenimente festive cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Pe 5 decembrie, în cadrul programului de așteptare a Moșului de Crăciun, elevii școlii au prezentat ceea ce au învățat în cursul anului, iar profesorii școlii au ținut preocupări interactive de diferite meșteșuguri în holul Consiliului Județean Harghita.

Școala Populară de Artă

Vitos Gyöngyi

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

05-12-2019 17:00

15 000.00
114 Final de an Code Kids 2019

2019 - Servicii de bibliotecă pentru comunităţi

Joi, 5 decembrie 2019, încheiem la Miercurea-Ciuc primul an de activitate din proiectul Code Kids. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

05-12-2019 14:00

834.00
115 Teatrul de păpuși Crăciunul celor doi ciobani

2019 - Spectacole de teatru pentru copii

Teatrul de păpuși din Cluj Napoca va prezenta la Remetea pe data de 5 decembrie orele 12 spectacolul pentru copii ,,Crăciunul celor 2 ciobani,,

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Remetea - Gyergyóremete

05-12-2019 12:00

900.00
116 Teatrul de păpuși ,,Crăciunul celor doi ciobani ,,

2019 - Spectacole de teatru pentru copii

Teatrul de păpuși din Cluj Napoca va prezenta în data de 5 decembrie 2019, un spectacol de teatru pentru copii la  Suseni ,la scoala generală  Elekes Vencel Általános Iskola

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Suseni - Gyergyóújfalu

05-12-2019 10:00

900.00
117 Móricz Zsigmond: Rokonok

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Cristuru Secuiesc - Székelykeresztúr

04-12-2019 19:00

6 080.00
118 Lansare de carte: Întâlnire cu Albert Ildikó, autoarea cărţii "Korképek és kórképek"

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Albert Ildikó este autoarea cărţii apărute la editura Hargita Népe, cu titlul "Korképek és kórképek". Cartea va fi prezentată în sala de evenimente a bibliotecii judeţene în data de 4 decembrie, 2019. Redactorul Sarány István va discuta despre cartea cu autoarea.

Albert Ildikó are două rubrici la cotidianul Hargita Népe, printre care o serie de miniaturi despre probleme sociale, despre ideologiile contemporane și probleme psihologice actuale, cu titlul Korképek és kórképek (titlul este un joc de cuvinte intraductibil. Cartea apărută recent este o culegere din aceste articole. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

04-12-2019 17:00

55.00
119 Prezentarea cărții ”Gyertek haza, ludaim! ”

2019 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Prezentarea volumului ”Gyertek haza, ludaim!” la UBB Cluj, Facultatea de Pedagogie este dedigat pedagogilor și studenților de pedagogie, fiind o carte pe care foarte mulți pot folosi la școală sau la grădiniță.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

03-12-2019 20:00

0.00
120 Fețe - Profile - expoziție de pictură Bikali Biró Éva

2019 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Fețe - Profile - expoziție de pictură Bikali Biró Éva  - vernisaj expoziție de pictură.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

03-12-2019 18:00

90.00
121 Joannes Kájonii 390 – concurs Ex libris, expoziţie şi premiere

2019 - Anul comemorativ Kájoni János

În anul aniversar Joannes Kájoni 390 Biblioteca Județeană Kájoni János acordă o atenţie deosebită activităţii şi personalităţii eponimului, erudit umanist, călugăr franciscan din secolul al 17-lea. Evenimentul care va avea loc în data de 4 decembrie se încadrează anului aniversar Joannes Kájoni 390, precum şi Anului cărtii 2019. 

Cu susţinerea Consiliului Judeţean Harghita, sub  egida Anului aniversar Joannes Kájoni 390 şi Anului cărtii 2019  biblioteca judeţeană a lansat un concurs de artă plastică pentru elevi din școlile gimnaziale și liceale din județul Harghita. Participanții au realizat ex-librisuri inspirate din viața eruditului franciscan, Joannes Kajoni. Juriul concursului a fost format din specialiști în domeniul artei plastice. Premiile concursului vorfi oferite în două categorii,pentru elevii din clasa a VIII-a și elevii din clasele IX-XII.  Creațiile vor fi expuse în sala de expoziţie a bibliotecii, elevii premiați vor primii colete de cărți valoroase.

Cu ocazia vernisajului expoziţiei  participanţii vor asista la un program muzical în cinstea umanistului Joannes Kajoni, eponimul bibliotecii. La eveniment vor fi invitaţi elevii participanţi, profesori, membrii jurilui, precum şi publicul interesat de arte plastice şi muzică.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

03-12-2019 17:00

360.00
122 JOANNES KÁJONI 390 – Concurs Ex libris - premiere ș expozițe

2019 - Anul cărții

Biblioteca Județeană Kájoni János a lansat un concurs de artă plastică pentru elevi din școlile gimnaziale și liceale din județul Harghita. Participanții au realizat ex-librisuri inspirate din viața marelui erudit franciscan, Joannes Kajoni.  Cei patru membri ai juriului, specialiști în domeniul artei plastice,  au oferit premii  în două categorii: elevi din clasa a VIII-a și elevi din clasele IX-XII.  Creațiile câștigătoare vor fi expuse în amfiteatrul bibliotecii, elevii premiați vor primii colete de cărți valoroase.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Máthé Izabella

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

03-12-2019 17:00

4 740.00
123 Anul Cărţii în România – cărţi noi pentru cititorii bibliotecilor

2019 - Anul cărții

În cadrul programului Anul Cărții la Biblioteca Județeană va avea loc premierea a treizeci și trei de biblioteci din județul Harghita. Premiile constau din colete de cărți noi. Selecţia bibliotecilor beneficiare a avut în vedere rezultatele profesionale ale instituţiilor în cursul anului 2019. La selecţia cărţilor achiziţionate pentru biblioteci s-a avut în vedere cu prioritate literatura contemporană şi conţinutul local-regional.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Máthé Izabella

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

02-12-2019 13:30

6 495.11
124 Donează bibliotecii ... kilograme

2019 - Servicii de bibliotecă pentru comunităţi

Lansarea proiectului pentru promovarea stilului sănătos de viaţă "Donează bibliotecii ... kilograme", în cadrul programului Servicii de bibliotecă pentru comunităţi, finanţat de Consiliul Judeţean Harghita.

 Descriere succintă:

 

Bibliotecile publice din judeţul Harghita se implică în promovarea stilului sănătos de viaţă în rândul adulţilor interesaţi.

Grupul-ţintă este format din adulţi supraponderali, dornici să afle informaţii veridice despre stilul sănătos de viaţă şi să adopte acest stil de viaţă.

Pe lângă biblioteci se vor constitui grupuri de localnici care vor audia prelegeri, vor împărtăşi experienţe proprii, vor accesa resurse informaţionale în cadrul unor reuniuni periodice la bibliotecile locale. Pentru admiterea în aceste grupuri este necesar ca doritorii să fie supraponderali, dovedind acest lucru pe baza unor criterii obiective, recunoscute. Bibliotecile pun la dispoziţie fond de publicaţii, resurse tehnologice, spaţiu comunitar, parteneri atraşi (specialişti în domeniile de interes, edituri, propuneri de proiecte).

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

02-12-2019 11:00

250.00
125 Reuniune metodică la Miercurea-Ciuc

2019 - Reuniuni metodice pentru bibliotecarii din judeţul Harghita

Ultima reuniune metodică din anul 2019 va avea loc la Miercurea-Ciuc, la sediul Bibliotecii Judeţene. Cu această ocazie vor fi evaluate proiectele comune ale bibliotecilor, se va lansa noul proiect educational "Donează bibliotecii ... kilograme", finanţat de Consiliul Judeţean Harghita, se vor discuta aspecte ale activităţii profesionale curente, în acord cu cerinţele participanţilor (evidenţa publicaţiilor, evidenţa activităţii, statistici, regulament, etc.)

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Bedő Melinda

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

02-12-2019 09:00

965.00
126 December elsejei program Csíkszeredában

2019 - Participare la aniversări, comemorări

În vederea desfăşurării acestor activităţi de marcare a istorie României şi a Zilei Naţionale a României, sunt organizate evenimente de comemorare a eroilor României, ceremoniale militar – religioase, manifestări publice, activităţi cultural – educative, concursuri pentru elevii instituţiilor de învăţământ preuniversitar, spectacole artistice şi alte evenimente.

Instituţia Prefectului Judeţul Harghita, împreună cu Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Secţia Română Regiunea 2 Harghita, Asociaţia Centrul pentru Resurse şi Dezvoltare Durabilă „Orizont 2050”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita - Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc şi Episcopiei Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei, organizează un ciclu de manifestări în cinstea Zilei Naţionale a României, după următorul program:

1 Decembrie

ora 12,00 - Expoziţie şi prezentarea tehnicii militare, a armamentului şi a materialelor specifice trupelor de vânători de munte şi armelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. - Miercurea Ciuc - Platoul din faţa Palatului Administrativ

ora 10,00-15,00 - Expoziţie fotodocumentară „Formarea şi activitatea Gărzilor Naţionale în zona Trei Scaune, Ciuc şi Odorhei, desemnarea delegaţilor şi participarea la Marea Adunare de la Alba Iulia la 1 Decembrie 1918”. - Miercurea Ciuc - Muzeul Oltului şi Mureşului Superior

ora 15,00 - Ceremonialul Militar şi Religios de Comemorare al Eroilor Neamului Românesc, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

- Defilare cu trupe şi tehnică militară. - Miercurea Ciuc, B-dul Timişoarei - Monumentul Ostaşului Necunoscut

Platoul din faţa Palatului Administrativ

Ora 17,00 - Spectacol festiv cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României. „UNIRE-N CUGET ŞI SIMŢIRI” - Miercurea Ciuc - Casa de Cultură a Sindicatelor

ora 19,30 - Ceremonial de retragere cu torţe al efectivelor militare din Garnizoana Miercurea Ciuc. Miercurea Ciuc - Platoul din faţa Palatului Administrativ

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

01-12-2019 09:00

34 500.00
127 Nu mai e cum a fost pe vremurile noastre

2019 - Nu mai e cum a fost pe vremurile noaste

Sâmbătă, 30 noiembrie, 2019 va avea loc la Crișeni întâlnirea formațiilor de dansuri populare adulț din zona Odorheiu Secuiesc. Întâlnirea intitulată ”Nu mai e cum a fost pe vremurile noastre” are între obiective dezbateri profesionale și lucrări în ateliere, totodată să consolideze relațiile grupurilor de dansuri populare adulț și să dezvoltă cunoștințele teoretice și locale ale celor care se interesează de acest domeniu. Organizatori: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, Asociația de Tineret Rozetta din Satu Mare, în partneriat profesional cu Asociația Culturală Kaszaj.

La această ocazie de schimb de experiență și dialog profesional sunt invitate grupuri amatoare de dansuri populare adulți, totodată și muzicanți din zona Odorhei, cercetători ale dansurilor și cântecelor populare. Pentru ce interesați de aceste domenii se va oferii un program gen atelier de muzică și dansuri populare cât și prezentarea cercetătorilor locali în acest domeniu. Totodată participanții vor avea ocazia de a vedea expoziția Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita intitulată ”Întorsura lumii, trecerea vremurilor vechi” – material care reflectă într-o nouă lumină imaginile vremurilor vechi ca de exemplu: arhitectura tradițională, portul popular, ocazii festive, meserii populare, părți al unor străzi etc. Pentru a oferii o experiență vizuală mai amplă, Balázs Ödön, curatorul din partea instituției a împrumutat imagini și din colecțiile unor instituții – Muzeul Secuimii din Sfântu Gheorghe, Arhiva Fortepan, Societatea Etnografică Kriza János și Muzeul Județean din Mureș.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Barabás Dénes

Crişeni - Kőrispatak

30-11-2019 10:00

15 000.00
128 Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

2019 - Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

Îmbogățirea cunoștințelor de istorie.

Îmbogățirea cunoștințelor de geografie.

Îmbogățirea cunoștințelor despre natură și mediu.

Orientarea școlară profesională și a carierei elevilor

 Vizitarea obiectivelor culturale, istorice și turistice din Ținutul Secuiesc prin excursii de studii, organizate de unitățile de învățământ din județ cu autobuze școlare. Vizitarea fabricilor, respectiv a firmelor de succes.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Suseni - Gyergyóújfalu

29-11-2019 12:26

273.42
129 Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

2019 - Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

Îmbogățirea cunoștințelor de istorie.

Îmbogățirea cunoștințelor de geografie.

Îmbogățirea cunoștințelor despre natură și mediu.

Orientarea școlară profesională și a carierei elevilor

 Vizitarea obiectivelor culturale, istorice și turistice din Ținutul Secuiesc prin excursii de studii, organizate de unitățile de învățământ din județ cu autobuze școlare. Vizitarea fabricilor, respectiv a firmelor de succes.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Ciumani - Gyergyócsomafalva

29-11-2019 12:13

259.82
130 Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

2019 - Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

Îmbogățirea cunoștințelor de istorie.

Îmbogățirea cunoștințelor de geografie.

Îmbogățirea cunoștințelor despre natură și mediu.

Orientarea școlară profesională și a carierei elevilor

 Vizitarea obiectivelor culturale, istorice și turistice din Ținutul Secuiesc prin excursii de studii, organizate de unitățile de învățământ din județ cu autobuze școlare. Vizitarea fabricilor, respectiv a firmelor de succes.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Avrămești - Szentábrahám

29-11-2019 12:10

749.00
131 Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

2019 - Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

Îmbogățirea cunoștințelor de istorie.

Îmbogățirea cunoștințelor de geografie.

Îmbogățirea cunoștințelor despre natură și mediu.

Orientarea școlară profesională și a carierei elevilor

 Vizitarea obiectivelor culturale, istorice și turistice din Ținutul Secuiesc prin excursii de studii, organizate de unitățile de învățământ din județ cu autobuze școlare. Vizitarea fabricilor, respectiv a firmelor de succes.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Ciceu - Csíkcsicsó

29-11-2019 11:07

88.07
132 Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

2019 - Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

Îmbogățirea cunoștințelor de istorie.

Îmbogățirea cunoștințelor de geografie.

Îmbogățirea cunoștințelor despre natură și mediu.

Orientarea școlară profesională și a carierei elevilor

 Vizitarea obiectivelor culturale, istorice și turistice din Ținutul Secuiesc prin excursii de studii, organizate de unitățile de învățământ din județ cu autobuze școlare. Vizitarea fabricilor, respectiv a firmelor de succes.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Păuleni-Ciuc - Csíkpálfalva

29-11-2019 11:01

157.30
133 Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

2019 - Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

Îmbogățirea cunoștințelor de istorie.

Îmbogățirea cunoștințelor de geografie.

Îmbogățirea cunoștințelor despre natură și mediu.

Orientarea școlară profesională și a carierei elevilor

 Vizitarea obiectivelor culturale, istorice și turistice din Ținutul Secuiesc prin excursii de studii, organizate de unitățile de învățământ din județ cu autobuze școlare. Vizitarea fabricilor, respectiv a firmelor de succes.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

29-11-2019 10:54

136.00
134 Arta plastica intilneste literatura

2019 - Promovare publicațiilor Editurii Harghita

Deschiderea expozitiei temporare a artistei Tompa Bors Eszter in Galeria Székelyföld.

Expozitia poate fi vazuta timp de o luna.

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

28-11-2019 18:00

0.00
135 Evocarea eponimilor - Dr. Bucur Nicolae: Folclorul - Obiect de studiu şi sursă de inspiraţie în opera umanistului Pater Ioan Căianu/ Joannes Kajoni - prelegere

2019 - Anul comemorativ Kájoni János

În data de 28 noiembrie, începând cu ora 10, la Topliţa vor fi sărbătoriţi George Sbârcea şi Kájoni János, eponimii bibliotecii municipiului Topliţa, respectiv al Bibliotecii Judeţene din Miercurea-Ciuc.

La invitaţia Bibliotecii Judeţene, prof. dr. Nicolae Bucur va susţine prelegerea FOLCLORUL - OBIECT DE STUDIU ŞI SURSĂ DE INSPIRAŢIE ÎN OPERA UMANISTULUI PATER IOAN CĂIANU - JOANNES KAJONI VALACHUS (1629/ 1630 – 1687), urmată de jocul online Kájoni-quiz.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Municipală „George Sbârcea”, Topliţa. Informaţii suplimentare se pot obţine la instituţia-gazdă, tel. 0266 341 237. Participarea Bibliotecii Judeţene „Kájoni János” este susţinută financiar de Consiliul Judeţean Harghita, în cadrul Anului comemorativ Kájoni János.

 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Toplița - Maroshévíz

28-11-2019 11:00

250.00
136 Întâlnirea profesională cu conducătorii, directorii, adjuncţii caselor de cultură, a specialiştilor din domeniul culturii generale din zonă la Șoimoșu Mic

2019 - Întâlnirea profesională cu conducătorii, directorii, adjuncții caselor de cultură, a specialiștilor din domeniul culturii generale din zonă

Anual se organizează cursuri, conferinţe, întâlniri în cadrul cărora se dezbat problemele specifice în domeniul culturii generale, cu care se confruntă în mediul rural, stadiul în care se află activităţile culturale, situaţia caselor de cultură, modul în care fiecare îşi rezolvă problemele, schimb de experienţe.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

P. Buzogány Árpád

Șimonești - Siménfalva

27-11-2019 08:35

4 870.00
137 Comemorare 1 decembrie 1805

2019 - Comemorare 1 decembrie 1805

Asigurarea transportului la programul Comemorare 1 decembrie 1805 în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2019 la Slavcov U Brna, Cehia.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Triff Ramona

Alte localităţi - Más települések

27-11-2019 04:00

6 000.00
138 Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

2019 - Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

Îmbogățirea cunoștințelor de istorie.

Îmbogățirea cunoștințelor de geografie.

Îmbogățirea cunoștințelor despre natură și mediu.

Orientarea școlară profesională și a carierei elevilor

 Vizitarea obiectivelor culturale, istorice și turistice din Ținutul Secuiesc prin excursii de studii, organizate de unitățile de învățământ din județ cu autobuze școlare. Vizitarea fabricilor, respectiv a firmelor de succes.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Cârța - Karcfalva

26-11-2019 12:01

319.52
139 Teatrul de păpuși "A ládikó"

2019 - Spectacole de teatru pentru copii

Organizarea unui teatru de păpuși "A ládikó" la scoala generale din comuna Remetea cu colaborarea Asociația Halvirág.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Remetea - Gyergyóremete

26-11-2019 12:00

700.00
140 Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

2019 - Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

Îmbogățirea cunoștințelor de istorie.

Îmbogățirea cunoștințelor de geografie.

Îmbogățirea cunoștințelor despre natură și mediu.

Orientarea școlară profesională și a carierei elevilor

 Vizitarea obiectivelor culturale, istorice și turistice din Ținutul Secuiesc prin excursii de studii, organizate de unitățile de învățământ din județ cu autobuze școlare. Vizitarea fabricilor, respectiv a firmelor de succes.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Dîrjiu - Székelyderzs

26-11-2019 11:52

669.00
141 "Gestionarea pădurilor pe termen lung din județul Harghita" 2019

2019 - "Consultanță, informare și asistență tehnică în domeniul silviculturii"

Conferința se va concentra pe reflecția pe termen lung asupra vânzării de lemn și viabilitatea micilor procesatori.

În urma conferinței, oferiți o oportunitate pentru toți profesioniștii implicați sub forma unei mese rotunde pentru a explora problemele, ideile și a lucra împreună pentru a găsi soluții la vânzarea echitabilă de lemn pe termen lung.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Sipos Róbert

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

26-11-2019 11:00

1 345.00
142 Concertul formației Ineffable cu ocazia lansării albumului

2019 - Parteneriate cu comunităţi locale

“Un spirit de echipa rar întâlnit aduce trupa din Miercurea Ciuc – România - la un nivel muzical ridicat, în contextul tinerilor aspiranți al Jazz-ului și nu numai.
Fiind pasionați de un spectru larg de stiluri, cei patru membrii Ineffable reușesc să creeze un caracter melodic aparte, transpus prin aranjamente originale ale unor piese din repertoriul internațional semnate Snarky Puppy, Luiza Zan, Roy Hargrove, Dave Brubeck și mulți alții, dar mai ales prin compozițiile lor atât de bine lucrate și gândite încât au potențialul de a aduce ceva nemaiauzit în muzica autohtonă.”
Petra Acker
Trupa INEFFABLE s-a format în vara anului 2016, participând de la înființare la mai multe concursuri de gen, concerte, cele mai importante fiind:
- Concert la recepția organizată pentru Richard Bona,
- Emis misiunea KOTTA, înregistrare şi transmisie live din studiouriile Radio România Târgu Mures,
- Festivalul de jazz din Miercurea Ciuc,
- Competiția din festivalul Jazz in the Park - premiul special “ Best Of “,
- Înregistrare la TV internațional SOFAR,
- Finala de la concursul internațional de jazz Sibiu Jazz Competition - Romania,
- Finala de la concursul internațional de jazz Laureate World-Jazz Competiton - Ungaria.
- Festivalul Jazz TM - Timișoara
- Concert în palatul Bánffy în cadrul Zilelor Maghiare ale Clujului.
În ianuarie 2019 trupa intră în studio pentru înregistrarea albumului de debut cu compoziții proprii, denumită NEON, care se publică pe 31 martie online, pe canalul youtube al trupei și este pusă la vânzare pe platforma CD Baby.

În februarie s-a lansat primul videoclip making-of al trupei, în august un videoclip live session, iar în octombrie un videoclip artistic în colaborare cu dansatoarea ALLA.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-11-2019 19:00

5 300.00
143 Balului "Katalin" în Sărmaș

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea balului "Katalin" în comuna Sărmaș, la data de 23.11.2019

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Sărmas - Salamás

23-11-2019 19:00

1 500.00
144 Forumul pedagogilor tineri 2019

2019 - Forumul pedagogilor tineri 2019

Organizarea Forumului pedagogilor din zona Gheorgheni în vederea însușirii de noi metode de predare-învăţare,pe care pedagogii le vor aplica în organizarea activităţilor lor atât în cadrul orelor de predare, cât şi în activităţile extraşcolare .Vor putea sprijini orientarea carierei elevilor, deasemenea alegerea conștientă a traseului profesional.Tematica anului 2019: Gestionarea conflictelor și dezvoltare durabilă

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Borzont - Borzont

23-11-2019 13:24

9 000.00
145 Participarea Corului Lux Aurumque din Miercurea Ciuc la Concertul Coral al Compozitorilor Maghiari din Transilvania

2019 - Susţinerea unor festivaluri de importanţă naţională şi internaţională

Concertul Coral al Compozitorilor Maghiari din Transilvania este organizat în fiecare an de către Uniunea Formaţiilor Muzicale Maghiare din România în Cluj Napoca și are ca scop promovarea arei contemporane respectiv promovarea muzicii și compozitoriilor contemporani din Transilvnaia.

Corul Lux Aurumque condus de profesorul Ványolós András și-a asumat responsabilitatea de a interpreta lucrări corale contemporane. La concertul din Cluj Napoca corul a interpretat piese de compozitori Transilvaneni Szalay Zoltán (Miercurea Ciuc) și Lászlóffy Zsolt (Cluj Napoca).

Corul a participat și a cântat și la premierea lui Szabó András (Miercurea Ciuc) cine a avut onarea de a primi premiul Márkus Albert pentru activitatea sa muzicală în calitate de pedagog, pentru rezultatele atinse în viața culturală din Transilvania.  Premiul a fost acodat de Uniunea Formaţiilor Muzicale Maghiare din România.

https://www.youtube.com/watch?v=Qwzaf5SfGdU

 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Alte localităţi - Más települések

23-11-2019 12:10

0.00
146 Evenimentul „Mangalica Gasztrófesztivál”

2019 - Programe culturale în colaborare cu organizaţii nonguvernamentale

Prezentarea spectacol muzical a formației „NO SUGAR” și programul cultural al corului bărbătesc din Ghimeș la Festivalul „Mangalica Gasztrófesztivál”.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Barabás Dénes

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

23-11-2019 10:27

8 000.00
147 Concert de opetera Operettissimo

2019 - Concerte si spectacole de sfărsit de ani si de sărbători

Concert de opetera OperettissimoVa avea loc în data de 22.11.2019 un concert pentru iubitorii genului de operetă la Lazarea ,începând cu orele 19.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Csergő Mária

Lăzarea - Gyergyószárhegy

22-11-2019 19:00

5 300.00
148 ADY 100 – vernisajul expoziției de pictură

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Expoziția  de pictură intitulată ADY 100 a fost realizată de Asociația Artiștilor Amatori din Sfântu Gheorghe, cu ocazia anului comemorativ "Ady Endre 100".  Lucrările celor 14 artiști amatori din Sfântu Gheorghe au fost inspirate de opera poetică a lui Ady Endre.Expoziția a fost prezentată prima dată în orașul Sfântu Gheorghe în primăvara anului 2019. În data de 22 noiembrie 2019 expoziția va fi deschisă de Lázár Prezsmer Endre în sala de evenimente a bibliotecii județene. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

22-11-2019 17:00

55.00
149 Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

2019 - Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

Îmbogățirea cunoștințelor de istorie.

Îmbogățirea cunoștințelor de geografie.

Îmbogățirea cunoștințelor despre natură și mediu.

Orientarea școlară profesională și a carierei elevilor

 Vizitarea obiectivelor culturale, istorice și turistice din Ținutul Secuiesc prin excursii de studii, organizate de unitățile de învățământ din județ cu autobuze școlare. Vizitarea fabricilor, respectiv a firmelor de succes.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Toplița - Maroshévíz

22-11-2019 11:56

164.00
150 Schimb de experiență interjudețean

2019 - Schimb de experiență interjudețean

Elevii din școlile harghitene care vorbesc limba maternă maghiară participă la schimb de experiență, excursii, activități interactive în școli și licee din  alte județe și își dezvoltă abilitățile de comunicare în limba română, întâlnind elevii de naționalitate română.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

22-11-2019 10:59

3 920.00
151 „Viitorul e acasă – tineri antreprenori, să ne cunoaștem mai bine!” - Gheorgheni

2018 - Atragerea investițiilor în județul Harghita

-

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Király Szabolcs

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

22-11-2019 10:00

1 900.00
152 Schimb de experiență interjudețean

2019 - Schimb de experiență interjudețean

Elevii din clasele terminale ale liceelor din Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc și Gheorgheni au participat la Zilele deschise organizate de Facultatea de Medicină și Farmacologie din Târgu-Mureș. Această activitate a contribuit la sprijinirea luării unei decizii corecte și conștiente în ceea ce privește alegerea carierei.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

22-11-2019 09:56

2 007.00
153 Szabó Árpád / Vajna László

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Expoziția lui Szabó Árpád și Vajna László

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

21-11-2019 18:00

750.70
154 Serată de dans ceangăiești - Obiceiuri de iarnă - Colinde Secuiești

2019 - Programe dedicate culturii ceangăi

 Scopul programului reînvierea şi păstrarea tradiţiilor populare secuieşti, care provin din epoca medievală şi prezentarea acestora diasporei maghiare.

Ansambul de Colinde ”Betlehem” din Cioboteni în fiecare ani în luna noiembrie prezintă colindele pentru o comunitate din jurul lor. În acest ani colindele secuiesc , serata de dans ceangăiești și învățarea jocuri din Moldova va fii prezentată în internatul Liceului „Székely Károly”

Ansambul de Colinde ”Betlehem” din Cioboteni din anul 1997 prezintă colindele Secuieşti cules de Orbá Ferenc la Pustiana, Fundu Răcăciuni, Dumbrăveni, Trunc, Dioseni dar sunt invitați în țară și în străinătate.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

21-11-2019 17:30

2 000.00
155 Mike Leigh: Petrecerea lui Abigail (r. Barabás Árpád) în prezentarea Teatrului Figura Stúdió

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

 

Personajele spectacolului sunt vecini de stradă, fapt pentru care doresc să se cunoască cât mai bine. Abigail, fiica unuia dintre vecini, organizează o petrecere în casa vecină, iar între timp, adulții vor și ei să se simtă bine: încearcă să se distreze și să se relaxeze și ei, însă sunt împiedicați de niște evenimente neașteptate .

M-am simțit ca la un concert Rolling Stones – a declarat Mike Leigh la premiera din 1977 a spectacolului. Canalul de televiziune a BBC a înregistrat spectacolul încă în același an, iar după di ani a difuzat-o din nou cu o vizibilitate de șaisprezece milioane de telespectatori. Spectatorii au fost fascinați: după Petrecerea lui Abigai, a apărut o marcă de bere cu același nume, iar fanii înverșunați mai organizează, și astăzi, întâlniri.

Spectacolele în limba maghiară sunt reprezentate de Agenția Teatrală și Literară THEATRUM MUNDI, Budapesta.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Remetea - Gyergyóremete

20-11-2019 19:00

1 491.20
156 Sus cu pălăria! - prezentare film documentar

2019 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

Cu finanțarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita și a Consiliului Județean Harghita s-a realizat un film documentar despre tradiția folosirii pălăriei în Secuime. Regia filmului este semnat de Fábián Andor, filmările s-au realizat de Farkas Antal. Aceasta va fi premiera principală a filmului.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

20-11-2019 19:00

90.00
157 Pe urmele lui Orbán Balázs în zona Depresiunii Baraolt

2019 - Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte

În cadrul programelor Zilelor Culturale al Zonei Depresiunii Baraolt, ediția a XXVII-a, pe miercuri, 20 noiembrie, 2019 de la orele 18.00 se va vernisa în sala ”Kászoni Gáspár” al Muzeului Zonei Împădurite din Baraolt expoziția fotodocumentară din materialul fotografic realizat din taberele documentare ”Orbán Balázs” în primăvara și toamna acestui an. Expoziția va fi deschisă de P. Buzogány Árpád, consultant artistic al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, gazdă: muzeologul Hoffmann Edit. Anul acesta s-a organizat în Zona împădurită, zona localității Baraoltului taberele fotodocumentare între 26 aprilie și 3 mai, cât și între 16-23 octombrie ediția a 39-a și a 40-a, organizatorul fiind Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, parteneri: Muzeul din Baraolt și Grupul Fotografic Exposia, în colaborare cu Asociația Culturală Gaál Mózes din Baraolt.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Alte localităţi - Más települések

20-11-2019 18:00

650.00
158 Expoziție outdoor "Joannes Kajoni 390" la București

2020 - Program de muzică veche – festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc, concerte și evenimente

Expoziția, creată în onoarea anului comemorativ Joannes Kájoni 390, a fost inițiată de Centrul Cultural Județean Harghita și se bazează pe cooperarea cu o serie de instituții culturale și parteneri relevanți. Drept urmare, în anii 2019 și 2020 vor avea loc numeroase evenimente care au ca scop prezentarea personalității și operei lui Joannes Kájoni (1629/1930–1687).

Călugărul franciscan Joannes Kájoni a fost o personalitate versatilă: compozitor și colecționar, fondator de presă și constructor de organe, numele fiind asociat cu Codex Kájoni, unul dintre cele mai valoroase documente din istoria muzicii transilvănene. Expoziția itinerantă în aer liber oferă o privire asupra vieții și epocii lui Kájoni, precum și a locurilor în care a trăit și a lucrat: biserica și mănăstirea franciscană din Șumuleu-Ciuc și mănăstirile franciscane din Lăzarea (județul Harghita) și Călugăreni (județul Mureș).

Panourile expoziției prezintă fotografii artistice ale colecțiilor, amprentelor și manuscriselor prezentate pentru prima dată publicului, precum și explicații științifice ale operei lui Kájoni, cuprinzând Codex Kájoni, Organo Missale, inscripția de pe vechiul organ al bisericii din Șumuleu-Ciuc, Sacri Concentus, Herbarium, Cantionale Catholicum, Cartea Neagră și Hymnarium.

Pregătirile pentru expoziție s-au desfășurat sub îndrumarea profesională a muzeologului și anticharului Erzsébet Muckenhaupt, un renumit cercetător, explorator și salvator al tipăriturilor antice din Transilvania, în special a celor tipărite în presa și biblioteca franciscană din Șumuleu-Ciuc. Editarea fotografiilor și a panourilor s-a realizat conform viziunii artistice a fotografului Gyula Ádám.

O caracteristică interactivă a expoziției face posibilă accesarea pieselor muzicale menționate pe smartphone-uri prin utilizarea unui cod QR; în acest fel, vizitatorii pot asculta melodiile Codex Kájoni, Cantionale Catholicum și Organo Missale în timp ce vizionează panourile. Expoziția constă dintr-un total de 30 de panouri cu informații afișate în limba maghiară, română și engleză.

Inaugurarea expoziției a avut loc în București la Muzeul Țăranului Român în cadrul Festivalului de Muzică Veche București în data de 20 noiembrie 2019.

Detalii: https://www.facebook.com/events/447036642613828/

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Fazakas Gabriella

Alte localităţi - Más települések

20-11-2019 17:30

2 150.00
159 Concertul ansambului vocal de fete Nyitnikék la Debrețin.

2019 - Schimbări valori culturale

Concertul ansambului vocal de fete Nyitnikék la Debrețin.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Barabás Dénes

Alte localităţi - Más települések

20-11-2019 10:00

5 000.00
160 Mike Leigh: Petrecerea lui Abigail (r. Barabás Árpád) în prezentarea Teatrului Figura Stúdió

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

 

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

 

Personajele spectacolului sunt vecini de stradă, fapt pentru care doresc să se cunoască cât mai bine. Abigail, fiica unuia dintre vecini, organizează o petrecere în casa vecină, iar între timp, adulții vor și ei să se simtă bine: încearcă să se distreze și să se relaxeze și ei, însă sunt împiedicați de niște evenimente neașteptate .

M-am simțit ca la un concert Rolling Stones – a declarat Mike Leigh la premiera din 1977 a spectacolului. Canalul de televiziune a BBC a înregistrat spectacolul încă în același an, iar după di ani a difuzat-o din nou cu o vizibilitate de șaisprezece milioane de telespectatori. Spectatorii au fost fascinați: după Petrecerea lui Abigai, a apărut o marcă de bere cu același nume, iar fanii înverșunați mai organizează, și astăzi, întâlniri.

Spectacolele în limba maghiară sunt reprezentate de Agenția Teatrală și Literară THEATRUM MUNDI, Budapesta.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Ciumani - Gyergyócsomafalva

19-11-2019 19:00

1 188.80
161 Lansarea volumului de poezii "Csókszereda" de Iochom Zsolt

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Volumul de poezii  intitulat "Csókszereda" este primul volum apărut al autorului Iochom Zsolt. Cartea va fi lansată în sala de evenimente a bibliotecii judeţene în prezenţa autorului, scriitorul şi publicistul Cseke Gábor va discuta  cu autorul în data de 19 noiembrie 2019, începând de la ora  17. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

19-11-2019 17:00

55.00
162 "Atelier de lucru regional: Platforma UE privind coexistența între oameni ș carnivorele mari"

2019 - "Consultanță, informare și asistență tehnică în domeniul silviculturii"

Scopul atelierului este prezentarea și discuția rezultatelor platformei regionale de prădători din județul Harghita până acum.

În România, în județul Harghita va fi lansat un forum pentru a discuta oportunitățile, nevoile, interesele și obiectivele celor mai afectate grupuri de carnivore mari.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Sipos Róbert

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

19-11-2019 08:30

14 289.00
163 Mike Leigh: Petrecerea lui Abigail (r. Barabás Árpád) în prezentarea Teatrului Figura Stúdió

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Personajele spectacolului sunt vecini de stradă, fapt pentru care doresc să se cunoască cât mai bine. Abigail, fiica unuia dintre vecini, organizează o petrecere în casa vecină, iar între timp, adulții vor și ei să se simtă bine: încearcă să se distreze și să se relaxeze și ei, însă sunt împiedicați de niște evenimente neașteptate .

M-am simțit ca la un concert Rolling Stones – a declarat Mike Leigh la premiera din 1977 a spectacolului. Canalul de televiziune a BBC a înregistrat spectacolul încă în același an, iar după di ani a difuzat-o din nou cu o vizibilitate de șaisprezece milioane de telespectatori. Spectatorii au fost fascinați: după Petrecerea lui Abigai, a apărut o marcă de bere cu același nume, iar fanii înverșunați mai organizează, și astăzi, întâlniri.

Spectacolele în limba maghiară sunt reprezentate de Agenția Teatrală și Literară THEATRUM MUNDI, Budapesta.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Bălan - Balánbánya

18-11-2019 19:00

2 592.00
164 Prezentare carte

2019 - Székely Könyvtár

Redactorul volumului, Molnár Vilmos, prezinta volumul nr. 76 a seriei Székely Könyvtár, cititorilor de la Covasna. Prezentarea de carte se va face prin invitatia Asociatiei Kőrösi Csoma Sándor.

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

18-11-2019 17:00

0.00
165 Vallomások în prezentarea trupei de dans " Udvarhely Néptáncműhely"

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ

 

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Remetea - Gyergyóremete

17-11-2019 19:00

2 400.00
166 Zilele Meșteșugărești ale Crăciunului

2019 - Programe dedicate culturii ceangăi

În perioada 17-21 noiembrie va fi organizată Zilele Meșteșugărești ale Crăciunului. Scopul programului este dezvoltarea competențelor artistice, a spiritului de echipă și a culturii.

În aceste cinci zile copii vor asista la lucruri meșteșugărești: împletire coroane de advent, împletire pai confectionare bijuterii, decoratii de Craciun din turtă dulce si din aluat

Duminică copii vor asista la  o  călătorie magică în lumea poveștilor. Spectacolul prezentat de Gozefini va  aduce în fața publicului o serie de numere amuzante.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Alte localităţi - Más települések

17-11-2019 13:00

4 750.00
167 Spectacolul Szomszédnéni Produciós Iroda

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui spectacol de stand up comedy prezentat de Szomszédnéni Produciós Iroda cu ocazia jubileului de 10 ani de existență a Asociației Alfalvi Fiatalokert, care va avea loc la Joseni la casa de cultură , în data de 16.11.2019.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Joseni - Gyergyóalfalu

16-11-2019 17:00

3 000.00
168 Reunine de coruri în Lupeni

2019 - Cantate Domini - program de muzică bisericească

Cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a existenței corului bisericii din Lupeni "Zeng a magasság " a fost sărbătorită cu o slujbă și un concert de orchestre și coruri în data de 16 noiembrie 2019 în Lupeni. La reuniune au participat corul Gaudete al parohiei Sfintei Cruci din Miercurea-Ciuc, corul bisericii parohiale Sf. Lénárd din Remetea, ansamblul coral Cantuale din Târgu Mureș și corul bisericii Sfintei Inimi a lui Isus din Ditrau.

Școala Populară de Artă

Vitos Gyöngyi

Lupeni - Farkaslaka

16-11-2019 10:00

4 000.00
169 Scoala de padure

2019 - Școala de pădure

În cadrul acestui program am organizat o tabără pentru copii în mediu montan

Serviciul Public Salvamont

Fekete Örs

Harghita-Băi - Hargitafürdő

16-11-2019 10:00

10 000.00
170 Întîlnirea iubitorilor de teatru amatori

2019 - Întîlnirea iubitorilor de teatru amatori

Întâlnirea „Az ekhós szekér nyomában” este cel mai cunoscut eveniment de teatru de amatori pentru adulţi din judeţ.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

László Velin Orsolya

Satu Nou - Homoródújfalu

16-11-2019 10:00

11 310.00
171 Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale noiembrie 16

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Helyi és hagyományos termékek kiállítása és vására - 2019 november  16-án

 Helyszín : Hargita Megye Tanácsának oszlopcsarnoka

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

16-11-2019 09:58

500.00
172 Joannes Caioni 390 Conferință memorială

2019 - Program de muzică veche – festival, concerte și evenimente

Joannes Caioni 390

Conferință memorială

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Miercurea Ciuc, Cinematograf (Piața Majláth Gusztáv Károly nr. 2)

Centrul Cultural Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita, Departamentul Pentru Relații Interetnice și Uniunea Cadrelor Didactice din România vă invită cu cordialitate la Conferința Memorială Joannes Caioni 390” din 16 noiembrie 2019.

Ideea conferinței a fost concepută pe parcursul discuțiilor inițiate în legătură cu anul comemorativ Joannes Caioni 390. Scopul nostru este să descoperim și să punem la dispoziția publicului interesat rezultatele cercetărilor științifice legate de activitatea și era lui Joannes Caioni.

Sunt așteptați cu drag toți cei care doresc să se inspire din moștenirea culturală a lui Joannes Caioni: cercetători, profesori, reprezentanți ai bisericii, primari, organizatori culturali, reprezentanți ai instituțiilor culturale, muzicieni, cantori, reprezentanți ai organizațiilor civile, studenți și alte persoane interesate.

Participarea la conferință este gratuită. Înregistrarea este necesară.

Vă puteți înregistra completând formularul de pe link-ul  https://bit.ly/2JnmyZ2   

Data limită pentru înregistrare: 8 noiembrie 2019, ora 15.00 (UTC + 2).

Dacă aveți întrebări, puteți să ne contactați în zilele lucrătoare între orele 8:00 și 16:00 la numărul de telefon +40748240832.

PROGRAM

9.30– 9.40 Cuvânt de deschidere

Moderator: Zoltán SZALAY (Miercurea Ciuc)

9.40–10.00 Pál RICHTER (Budapesta): Întrebări de practică muzicală pe baza manuscriselor Caioni

10.00–10.20 István PÁVAI (Budapesta): Relațiile folcloristice ale pieselor de dans din lucrările lui Caioni

10.20–10.40 Ágnes PAPP (Budapesta): Compendii de teorie a muzicii, ghiduri pentru tonuri recitative din cercul franciscan după 1600

10.40–11.00 întrebări

11.00–11.30 pauză

Moderator: Zsófia KÖLLŐ (Miercurea Ciuc)

11.30–11.50 Réka KŐVÁRI (Budapesta): Venerarea Altarului de la Cantionale Catholicum prin manuscrise franciscane la tradiția populară

11.50–12.10 Erzsébet MUCKENHAUPT (Miercurea Ciuc): Atelierul de imprimare și legătoria de cărți a franciscanilor din Șumuleu Ciuc în epoca lui Joannes Caioni

12.10–12.30 Ádám RÉGER (Piliscsaba): Imnariul lui Joannes Caioni

12.30–12.50 întrebări

 

12.50–15.00 pauză de masă

Moderator: Rita-Magdolna BERNÁD (Alba Iulia)

15.00–15.20 Nicolae BUCUR (Miercurea Ciuc): Folclorul obiect de studiu și sursă de inspirație în opera umanistului pater Ioan Căianu – Joannes Kájoni Valahus (1629/1630–1687)

15.20–15.40 Mária PÉTER H. (Târgu Mureș): Evaluarea “Herbariului maghiar” al lui Joannes Caioni, scrisă în anul 1673 și a unor ierburi, bazate pe cunoștințele noastre de astăzi

15.40–16.00 Gábriel SZOLIVA OFM (Budapesta): Joannes Caioni și cântul Gregorian – Lecții dintr-un studiu recent asupra unui manuscris al lui Caioni din Budapesta

16.00–16.20 Norbert MEDGYESY S. (Budapesta): Traduceri de texte și cântece dramatice de Patimi ale lui Joannes Caioni în Hymnarium (prezentare interactivă: cântare comună din surse legate de Joannes Caioni)

16.20–16.40 întrebări

19.00 CONCERT de orgă la Sanctuarul Franciscan de la Șumuleu Ciuc: Ursula PHILIPPI (Brassó), orgă; Elisa GUNDESCH (Sibiu), vocal.

 

Duminică, 17 noiembrie 2019

10.30 Sfânta Liturghie la Sanctuarul Franciscan de la Șumuleu Ciuc – Basilica Minor Papalis

***

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Fazakas Gabriella

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

16-11-2019 09:00

13 000.00
173 Concert de opereta Operettisimo

2019 - Concerte si spectacole de sfărsit de ani si de sărbători

Va avea loc în data de 15.11.2019 un concert pentru iubitorii genului de operetă la Joseni ,începând cu orele 19.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Csergő Mária

Joseni - Gyergyóalfalu

15-11-2019 19:00

5 300.00
174 Salonul Harghitean 2019, ediția a VII-a, Remetea

2019 - Programe de arte vizuale 2019

Este prezentarea în a trea locație a Salonului Harghitean și în afara zonei Ciucului.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Botár László

Remetea - Gyergyóremete

15-11-2019 18:00

295.00
175 Lansarea noului album de fotografii şi întâlnire cu autorii Váradi Péter Pál şi Lőwey Lilla (Ungaria)

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

În data de 15 noiembrie 2019 va avea loc lansarea noului album de fotografii al autorilor Váradi Péter Pál şi Lőwey Lilla (Ungaria) în sala de evenimente a bibliotecii judeţene 
Autorii  Váradi Péter Pál şi Lőwey Lilla din Ungaria sunt autori cunoscuţi ai albumelor de fotografii despre Transilvania. Cei doi autori vor prezenta noul lor album de fotografii în care prezintă fotografii din istoria Transilvaniei în 100 de ani.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

15-11-2019 17:00

355.00
176 Masa rutunda a redactorilor

2019 - Revista Székelyföld

Ce duce in viitor literatura din prezent? Despre tema discuta  Borsodi L. László (Revista Székelyföld), Karácsonyi Zsolt (revista Helikon), Szűcs László (revista Várad) si Vida Gábor (revista Látó) .

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

15-11-2019 14:00

0.00
177 Weekendul meseriilor

2019 - Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri

Evenimentul va avea loc în data de 15 noiembrie 2019, la Gheorgheni.  Scopul evenimentului este: trezirea interesul tinerilor legat de meserii, de educația profesională. Cu ocazia evenimentului elevii vor putea concura între ele, și un juriu de specialiști va evolua creațiile făcute de către ei.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Vitos Imola

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

15-11-2019 10:00

5 654.76
178 Concurs de recital poezii și tălmăciri proze în Goagiu

2019 - Festivaluri si concursuri pentru tineret de cântec popular, teatru și povești, recital poezii

Pe data de 15 noiembrie 2019, vineri se organizează Concursul de recital poezii și tălmăciri proze Móra Ferenc în Goagiu, în sala Casei de cultură Bán József. Organizatorii evenimentului sunt  Școala Generală Móra Ferenc din Goagiu cu Consiliul Județean Harghita și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita. La ediția a XXVI-lea sunt invitați reprezentanții școlilor din comunele vecine, care prezintă poezii și fragmente din scrierile scriitorului cunoscut, precum și poezii din literatura maghiară pentru copii. Concursul va începe la orele 9, intrarea este liberă. Cei mai buni vor fi premizați pe categorii de vârstă.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

P. Buzogány Árpád

Goagiu - Gagy

15-11-2019 09:00

1 000.00
179 Prezentare carte: Volumul 76. a seriei Székely Könyvtár

2019 - Székely Könyvtár

Va fi prezentat volumul: Kőrösi Csoma Sándor - in perspectiva cercetarilor recente. Despre volum va vorbi redactorul Molnár Vilmos.

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

14-11-2019 18:00

0.00
180 Moştenirea lui Joannes Kajoni - finala concursului pentru elevi, organizat sub egida Anului comemorativ "Joannes Kájoni 390"

2019 - Anul comemorativ Kájoni János

În 2019-2020, legat de aniversarea a 390 de ani de la naşterea lui Joannes Kájoni, sărbătorim Anul comemorativ  "Joannes Kájoni 390"   în judeţul Harghita. În anul aniversar biblioteca judeţeană acordă o atenţie deosebită activităţii şi personalităţii lui Kájoni, eponimul bibliotecii, erudit umanist, călugăr franciscan din secolul al 17-lea. Asociația Bibliotecară “Pro Libris” şi Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” a iniţiat concursul intitulat „Moştenirea lui Joannes Kájoni”, având ca scop aducerea în atenția tinerilor viața şi opera lui Kájoni, precum şi valorile culturale specifice regiunii noastre. Concursul se desfăşoară în două etape, cu participarea elevilor claselor 9-11, din şcoli ale judeţului. Prima etapă s-a desfăşurat în octombrie 2019 cu participarea grupelor de elevi din şcoli şi licee ale judeţului.  

Grupele finaliste în etapa I. vor participa la finala concursului care va avea loc în data de 14 noiembrie, 2019 la sediul bibliotecii judeţene. Grupele cu cele mai bune rezultate vor fi premiaţi cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita şi Fundaţia Communitas. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

14-11-2019 13:00

3 780.00
181 Tristețea învierii

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Prestări servicii cultural artistice constând în prezentare spectacol cu titlul ”Tristețea învierii”, un spectacol dedicat poetului Ady Endre în Localitatea Gheorgheni, sala festivă a Liceului Salamon Ernő pe data de 14 noiembrie 2019.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

14-11-2019 13:00

3 600.00
182 Târgul Internaţional de Carte la Târgu Mureş, ediția al XXV-lea

2019 - Participare la târguri

Szőcs Klára si Pál Gyöngyvér Ida, inspectorii de specialitate la instituţia noastră,între data de 14.11.2019 - 17.11.2019, au participat la tărgul organizat în cadrul evenimentului Târgul Internaţional de Cărţi la Târgu Mureş, ediția al XXV-lea cu edițiile instituţiei, cu scopul promovării și valorificării acestora.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Szőcs Klára

Alte localităţi - Más települések

14-11-2019 10:00

892.90
183 Târgul Internațional de Cărți 25.

2019 - Promovare publicațiilor Editurii Harghita

Editura Harghita participa la eveniment cu stand propriu unde vor fi expuse volumele recent aparute in cadrul editurii. La eveniment editura va fi reprezentata prin Borsodi László, manager si redactorii Fekete Vince, Molnár Vilmos.

Editura Harghita

Lázár László

Alte localităţi - Más települések

14-11-2019 10:00

0.00
184 Ziua limbii maghiare

2019 - Participare la aniversări, comemorări

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita împreună cu Consiliul Județean Harghita în fiecare an se alătură serbării zilei limbii maghiare. Anul acesta în organizarea instituției noastre va avea loc la Odorheiu Secuiesc, în sala ”Szent István” al Primăriei Odorheiu Secuiesc pe miercuri, 13 noiembrie, orele 20.00 o serată de recital de poezii cu muzică cu titlul ”Tristețea învierii”, organizat în parteneriat cu Asociația Culturală G în cadrul Festivalului de muzică de cameră,  prezentat de actorul Teatrului Național din Budapesta, Földes László Hobo cu ocazia anului comemorativ Ady 100. 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Lőrincz Ildikó

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

13-11-2019 20:00

4 200.00
185 Móricz Zsigmond ; Rudele Tragedie Adaptare de Csaba Székely după romanul lui Zsigmond Móricz

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Nu numai lumea, ci însuși eroul are două fețe. Devine cu drag „ruda” celor care exercită putere politică, în timp ce urmărindu-și principiile sale, visează la crearea unei lumi cinstită. Între timp și rudele – sufocate de vâltoarea lor existențială – încearcă să se agațe de el. Viața lui sentimentală se desfășoară, și ea, într-o tensiune provocată de existența a două femei. Romanul are o structură excepțională care parcurge pe mai multe fire epice secretele sufletului și laturile obscure ale realității. Toate acestea sunt sudate de o coloană dramatică: istoria lui KOPJÁSS István, care strigă după scenă.

daptarea scenică a lui SZÉKELY Csaba urmărește aceste perspective, propunând să ne avertizeze să fim mai treji în lumea noastră și să reînnoim pasiunea de a (re)citi romanul.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Lunca de Jos - Gyimesközéplok

13-11-2019 19:00

5 760.00
186 De la text la imagine-De la imagine la text

2019 - Programul pentru Ziua Limbii Maghiare

Organizarea unui proiect cultural de interacțiune literatură și de arte plastică.La proiect vor participa echipe formate din căte 3 elevi de clasa I-VII,din depresiunea Giurgeului împreună cu profesori,învățători însoțitori.Elevii vor fi pregătiți de învățători,profesori de limba și literatura maghiară și desen. participanții trebuie să ilustreze una dintre poeziile poetului Ady Endre,după acesta va trebui să completeze poezia cu idei proprii,și în final trebuie să ilustreze poezia nouă(fiecare echipă trebuie să facă două ilustrații și un text). Primele trei echipe vor fi premiate în următoarele categorii: clasa I-III,clasa IV-V și clasa VI-VII.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Lăzarea - Gyergyószárhegy

13-11-2019 14:00

1 500.00
187 Lansare de carte, întâlnire cu Nagy Lóránt, autorul cărţii "A nyakleves antológiája"

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Lansarea cărţii recent apărute de autorul Nagy Lóránt, din Miercurea Ciuc(A nyakleves antológiája) va avea loc în sala de evenimente a bibliotecii judeţene, în data de 12 noiembrie, ora17.  În cadrul evenimentului Nagy Péter va discuta cu autorul despre cartea sa, în care sunt evocate întâmplări din anii adolescenţei, petrecute în oraşul anilor '80. 

La eveniment au participat 72 de persoane.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

12-11-2019 17:00

55.00
188 Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

2019 - Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

Îmbogățirea cunoștințelor de istorie.

Îmbogățirea cunoștințelor de geografie.

Îmbogățirea cunoștințelor despre natură și mediu.

Orientarea școlară profesională și a carierei elevilor

 Vizitarea obiectivelor culturale, istorice și turistice din Ținutul Secuiesc prin excursii de studii, organizate de unitățile de învățământ din județ cu autobuze școlare. Vizitarea fabricilor, respectiv a firmelor de succes.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Secuieni - Újszékely

11-11-2019 11:31

342.49
189 Fotografii inedite din primul război mondial

2019 - Expozitiile Centrului Cultural si de Arte Lazarea

Fotografii inedite din primul război mondial

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Sânmartin - Csíkszentmárton

08-11-2019 19:00

0.00
190 Mărire foto pe material forex pentru expozitie

2019 - Programe privind realizarea, prelucrarea şi arhivarea fotografiilor etnografice

Din materialul taberelor fotodocumentare numit: Pe urmele lui Orbán Balázs în zona Baraoltului, organizate și desfășurate în perioada aprilie 26 - mai 3 și octombrie 16-23. 2019, a fost selectată și printată o colecție de fotografii pentru a le expune într-o expoziţie în cât mai multe locaţii atât în ţară cât şi peste hotare, popularizând și prin aceasta zona rurală locală. Este vorba despre reprezentarea vizuală a regiunii respective, iar ceva similar în concept nu a fost realizat până în prezent, deoarece pot fi găsite imagini de la clădiri, socio-portrete, peisaje, obiecte, cuprinzând numeroase genuri şi teme.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Balázs Ödön

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

08-11-2019 14:21

2 000.00
191 Forumul pedagogilor tineri 2019

2019 - Forumul pedagogilor tineri 2019

Organizarea Forumului pedagogilor din zona Gheorgheni în vederea însușirii de noi metode de predare-învăţare,pe care pedagogii le vor aplica în organizarea activităţilor lor atât în cadrul orelor de predare, cât şi în activităţile extraşcolare .Vor putea sprijini orientarea carierei elevilor, deasemenea alegerea conștientă a traseului profesional.Tematica anului 2019: Dezvoltarea echipei

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Valea Rece - Hidegségpataka

08-11-2019 13:31

9 000.00
192 Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

2019 - Cutreierând Ținutul Secuiesc 2019

Îmbogățirea cunoștințelor de istorie.

Îmbogățirea cunoștințelor de geografie.

Îmbogățirea cunoștințelor despre natură și mediu.

Orientarea școlară profesională și a carierei elevilor

 Vizitarea obiectivelor culturale, istorice și turistice din Ținutul Secuiesc prin excursii de studii, organizate de unitățile de învățământ din județ cu autobuze școlare. Vizitarea fabricilor, respectiv a firmelor de succes.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Sânmartin - Csíkszentmárton

08-11-2019 11:23

280.00
193 Târg Ozosep ediția 8-9 noiembrie

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

OZOSEP november

Hentesárut, mézféleségeket, sajtkülönlegességeket, lekvárokat és szörpöket, valamint kézműves termékeket vásárolhattak az érdeklődők 2019. november 8-9.-én a bukaresti Verona kertben.

A már öt éves múlttal rendelkező Ozosep novemberi gasztro-kulturális vásárán 25 Hargita megyei termelő állította ki a hagyományos módon előállított élelmiszereit, valamint minőségi kézműves termékeit.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Alte localităţi - Más települések

08-11-2019 10:21

7 480.00
194 Curs de perfecționare pentru artizani (A VIII-a întâlnire)

2019 - Motive populare în uz modern

Curs practic

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

07-11-2019 17:00

1 000.00
195 Joannes Kajoni muzicianul - oră interactivă muzicală în bibliotecă pentru finaliştii concursului Moştenirea lui Joannes Kajoni

2019 - Anul comemorativ Kájoni János

În "Anul comemorativ Joannes Kajoni 390" biblioteca județeană doreşte să acordă o atenţie deosebită activităţii şi personalităţii lui Joannes Kájoni, eponimul bibliotecii.Pe parcursul anului școlar, în cadrul programului Școala altfel şi cu alte ocazii au loc diferite activităţi interactive tematice în bibliotecă, și concursuri pentru grupuri elevi, având ca scop aducerea în atenția tinerilor a valorilor culturale specifice regiunii noastre, cunoașterea vieții şi operei lui Kájoni János. În organizarea acestor activităţi tematice pentru elevi, legate de anul memorial Kájoni János biblioteca județeană colaborează cu biblioteci școlare, cu publice locale, cu instituţii culturale şi instituţii pedagogice din județul Harghita.

În data de 7 noiembrie 2019,  cu titlul  Joannes Kajoni muzicianul vor avea loc ore de muzică interactivă în bibliotecă, începând de la ora 13 şi ora 14 pentru grupuri de elevi care participă la finala concursului Moştenirea lui Joannes Kajoni.  Szabó András,  profesor de muzică la Liceul de Artă Nagy István, în prelegerea însoţită de muzică şi imagini va prezenta activitatea muzicală deosebit de bogată și valoroasă a lui Joannes Kajoni.  Eruditul franciscan din secolul  al 17-lea, Ioan Caioni/ Joannes Kajoni/ este considerat primul autor atestat de muzică cultă din Transilvania. Cea mai importantă dintre operele sale este marea culegere muzicală Codex Caioni, care cuprinde piese muzicale variate.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

07-11-2019 13:00

300.00
196 „Kőleves” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Dealu - Oroszhegy

05-11-2019 10:00

1 200.00
197 Colțul basmului

2019 - Colaborare cu instituţii de învăţâmânt în cadrul programului naţional „Şcoala altfel”

În cadrul programului lansăm un concurs de proiecte artistice pentru decorarea spațiului de evenimente "Colțul basmului" . Pentru realizarea practică a proiectului câștigător asigurăm consumabile (ex. vopsea, pensulă etc.) Concurenții vor fi premiați cu obiecte utile activității  artistice.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Haţegan Corina

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

05-11-2019 08:18

3 000.00
198 Schimb de experiență interjudețean

2019 - Schimb de experiență interjudețean

Elevii din școlile harghitene care vorbesc limba maternă maghiară participă la schimb de experiență, excursii, activități interactive în școli și licee din  alte județe și își dezvoltă abilitățile de comunicare în limba română, întâlnind elevii de naționalitate română.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Zetea - Zetelaka

04-11-2019 13:04

1 638.00
199 Schimb de experiență interjudețean

2019 - Schimb de experiență interjudețean

Elevii din școlile harghitene care vorbesc limba maternă maghiară participă la schimb de experiență, excursii, activități interactive în școli și licee din  alte județe și își dezvoltă abilitățile de comunicare în limba română, întâlnind elevii de naționalitate română.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

04-11-2019 13:01

816.00
200 Schimb de experiență interjudețean

2019 - Schimb de experiență interjudețean

Elevii din școlile harghitene care vorbesc limba maternă maghiară participă la schimb de experiență, excursii, activități interactive în școli și licee din  alte județe și își dezvoltă abilitățile de comunicare în limba română, întâlnind elevii de naționalitate română.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

04-11-2019 12:48

5 871.00
201 Zilelor Vărstnicilor în Valea Stâmbă

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui concert cu ocazia Zilelor Vârstnicilor în comuna Valea Stâmbă, la data de 03.11.2018

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Valea Strâmbă - Gyergyótekerőpatak

03-11-2019 12:00

1 000.00
202 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

28-10-2019 13:30

540.00
203 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Brădești - Fenyéd

28-10-2019 13:25

600.00
204 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Sânmartin - Csíkszentmárton

28-10-2019 13:18

600.00
205 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Mihăileni - Székelyszentmihály

28-10-2019 13:15

600.00
206 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Vlăhița - Szentegyháza

28-10-2019 13:10

420.00
207 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Toplița - Maroshévíz

28-10-2019 13:02

600.00
208 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Toplița - Maroshévíz

28-10-2019 12:58

600.00
209 Întâlnire cu scriitorul şi poetul Lackfi János (Ungaria)

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Lackfi János (Ungaria), scriitor, poet şi traducător de renume, laureat al  premiilor literare de prestigiu, autor al 47 de cărţi, va sosi în judeţul Harghita în octombrie. Tinerii cititori din Miercurea Ciuc vor avea ocazia să se întâlnescă cu scriitorul Lackfi János în Casa de Cultura a Sindicatelor, în data de 28 octombrie, începănd cu ora 12., iar în data de 29 octombrie în Gheorgheni, în organizarea bibliotecii judeţene. 

 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

28-10-2019 12:00

2 940.00
210 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

28-10-2019 09:59

300.00
211 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Dealu - Oroszhegy

28-10-2019 09:53

240.00
212 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Voșlăbeni - Vasláb

28-10-2019 09:49

600.00
213 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Corbu - Gyergyóholló

28-10-2019 09:45

360.00
214 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

28-10-2019 09:38

480.00
215 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Vlăhița - Szentegyháza

28-10-2019 09:24

600.00
216 Concert pentru copii,,Kincskereső Kisködmön,,

2019 - Concerte pentru copii

Concertul pentru copii ,Kincskereső Kisködmön,,va avea loc la Casa de cultură din Lăzarea duminică, 27 octombrie 2019.Concertul se adresează tuturor copiilor din depresiunea Giurgeului 

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Lăzarea - Gyergyószárhegy

27-10-2019 11:00

0.00
217 Ludas Matyi în prezentarea Ansamblului Național Secuiesc Harghita

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Sînsimion - Csíkszentsimon

26-10-2019 18:00

4 000.00
218 Program folcloric in prezentarea Ansamblului Rapsodia Călimanului

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Sub Cetate - Zeteváralja

26-10-2019 16:00

2 400.00
219 Forumul pedagogilor tineri 2019

2019 - Forumul pedagogilor tineri 2019

Organizarea Forumului pedagogilor din zona Gheorgheni în vederea însușirii de noi metode de predare-învăţare,pe care pedagogii le vor aplica în organizarea activităţilor lor atât în cadrul orelor de predare, cât şi în activităţile extraşcolare .Vor putea sprijini orientarea carierei elevilor, deasemenea alegerea conștientă a traseului profesional.Tematica anului 2019: Profilul succesului școlar

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Izvoare - Ivó

25-10-2019 13:09

9 000.00
220 „Kőleves” în prezentarea Teatrului de păpuș HalVirág

2018 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Satu Mare - Máréfalva

25-10-2019 12:00

1 200.00
221 Decernarea premiilor Székelyföld

2019 - Revista Székelyföld

Se inmineaza premiile pentru scritorii alesi de redactorii revistei culturale Székelyföld.

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

25-10-2019 11:00

0.00
222 Serviciu social pentru copii cu situație materială și familială dezavantajoasă

2019 - Program anual de colaborare cu organizaţii neguvernamentale, care desfăşoară activităţi de protecţie şi promovare a drepturilor copilului şi tinerilor aflaţi în situaţii de risc în judeţul Harghita

Evenimentul va fi realizat de către Asociația Comunitatea Surorilor Franciscane sub Ocrotirea Sfintei Familii din Mallersdorf, scopul programului fiind prevenirea abandonului școlar pentru 50 de copii din Odorheiu Secuiesc și împrejurimi prin acordarea de servicii sociale în Centrul de zi al asociației. Perioada desfășurării : 25.10.2019-05.12.2019

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

25-10-2019 08:00

10 539.00
223 Prezentare carte - Súlyos ügyek

2019 - Revista Székelyföld

Recenta carte a lui Lakatos Mihály contine o culegere a nuvelelor autorului. Cu autorul discuta Fecete Vince redactorul revistei Székelyföld.

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 18:00

0.00
224 Întâlnire cu scriitorul Lakatos Mihály, autorul volumului "Súlyos ügyek"

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Volumul de eseuri intitulat  Súlyos ügyek al scriitorului Lakatos Mihály (Ungaria) a apărut recent, în îngrijirea  editurii Előretolt Helyőrség Íróakadémia. Biblioteca judeţeană va găzdui evenimentul de lansare a volumului în data de 24octombrie 2019.  Poetul Fekete Vince, redactorul revistei literare Székelyföld va discuta cu autorul. Eveniment organizat de Biblioteca Judeţeană "Kájoni János", redacţia revistei Székelyföld şi Editura Harghita.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 18:00

55.00
225 Elekes Gyula Tablouri scrise cu foc

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Elekes Gyula Tablouri scrise cu foc / Expoziție de email

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 18:00

750.70
226 Salonul Harghitean 2019, ediția a VII-a, Odorheiu Secuiesc

2019 - Programe de arte vizuale 2019

Este modul de prezentare a Salonului Harghitean și în afara zonei Ciucului alegând o a doua locație.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Botár László

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

24-10-2019 18:00

395.00
227 Expoziție de emailuri Elekes Gyula

2019 - Programe de arte vizuale 2019

Expoziție personală de anvergură, menită să popularizeze tehnica inedită a emailului.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Botár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 18:00

0.00
228 Expoziţie palpabilă

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

În sala de evenimente a bibliotecii judeţene va avea loc vernisajul unei expoziţii palpabile pentru nevăzători şi slab văzători în data de 24 octombrie 2019. Expoziţia a fost realizată de Asociţia Nevăzătorilor din România, cu sediul în Odorheiu Secuiesc şi Asociaţia Artistică Ver – deco din Budapesta.  Expoziţia se adresează totodată şi văzătorilor. Lucrările expuse sunt realizate din materiale textile, cu tehnici 3 D, şi pot fi atinse. Cu ocazia vernisajului publicul va fi invitat la un scurt program de muzică şi poezie.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 16:00

55.00
229 Zilele Porților Deschise la Complexul de Servicii Miercurea Ciuc

2019 - Zilele Porților Deschise la Complexul de Servicii Miercurea Ciuc

Evenimentul va avea loc, în zilele  de 24, respectiv 25 octombrie 2019, pentru a oferi celor interesați posibilitatea vizitării centrului, introducere în activităţile cotidiene ale beneficiarilor, totodată sărbătorirea de 4 ani de la înființarea Complexului de Servicii. Pe data de 25 octombrie va fi organizat pentru a 8-a oară Cupa de Fotbal ”CSÁSZ”.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cibi Andrea Júlia

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

24-10-2019 13:00

2 130.00
230 Prezentare carte

2019 - Revista Székelyföld

Scriitorul prin intermediul povestti il invita pe cititor la un drum care ajuta in depasirea distantelor, aceeptarea diferentelor, si in apropierea celor doua lumi, cel al autismului si a oamenilor generali.

Cu autorul vorbeste Molnár Vilmos, redactorul revistei Székelyföld.

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

23-10-2019 17:00

0.00
231 Lansare de carte - întâlnire cu scriitorul Csender Levente

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Cartea scriitorului Csender Levente (A különleges Meditittimó kalandjai) apărută recent este o carte de poveşti pentru copii şi părinţi, eroul cărtii fiind un băieţel care trăieşte cu autism. Lansareacărţiii a avut loc cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita în sala de evenimente a bibliotecii judeţene. Redactorul revistei Székelyföld, Molnár Vilmos a discutat cu autorul despre carte.

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

23-10-2019 17:00

55.00
232 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Atid - Etéd

23-10-2019 13:12

600.00
233 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Secuieni - Újszékely

23-10-2019 13:09

600.00
234 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Sântimbru - Csíkszentimre

23-10-2019 13:05

600.00
235 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Sînsimion - Csíkszentsimon

23-10-2019 13:01

600.00
236 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Porumbenii Mari - Nagygalambfalva

23-10-2019 12:58

120.00
237 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Remetea - Gyergyóremete

23-10-2019 12:54

600.00
238 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Gheorgheni - Gyergyószentmiklós

23-10-2019 12:49

600.00
239 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Lăzarea - Gyergyószárhegy

23-10-2019 12:44

600.00
240 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

23-10-2019 12:40

450.00
241 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Lueta - Lövéte

23-10-2019 12:35

600.00
242 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Ciumani - Gyergyócsomafalva

23-10-2019 12:30

630.00
243 Zambet de copil 2019

2019 - Zambet de copil 2019

Decorarea sălilor de clasă și a coridoarelor din 26 de instituții de învățământ din județ cu figuri din basme populare, personaje din desene animate îndrăgite de copii.Totalul spațiilor decorate este de 452 mp.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Harghita

Szabó Irén Ottília

Cozmeni - Kozmás

23-10-2019 12:20

600.00
244 Tabăra fotodocumentară Pe urmele lui Orbán Balázs în zona Baraoltului

2019 - Programe privind realizarea, prelucrarea şi arhivarea fotografiilor etnografice

Fotodocumentarea vieţii cotidiene la începutul anilor 2000 în localităţi din regiunea secuiască, culegerea fotografiilor şi documentelor vechi din zona respectivă, prelucrarea digitală acestora. Cu aceste selecţii de fotografii avem scopul de a le mări, a le expune într-o expoziţie în cât mai multe locaţii atât în ţară cât şi peste hotare, popularizând și prin aceasta zona rurală locală, organizarea de expoziţii fotografice peste hotare şi pe teritoriul ţinutului secuiesc, valorificarea arhivei fotografice prin publicarea calendarelor anuale

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Balázs Ödön

Alte localităţi - Más települések

23-10-2019 10:26

1 852.00
245 Curs de perfecționare pentru artizani (A VII-a întâlnire)

2019 - Motive populare în uz modern

Curs practic

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

22-10-2019 17:00

1 000.00
246 CUVÂNT, MUZICĂ, IMAGINE – întâlnire cu scriitorul Szkárosi Endre (Ungaria)

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

Biblioteca Județeană va găzdui un eveniment literar, al cărui invitat va fi scriitorul, poetul, istoricul literar din Ungaria, Szkárosi Endre. Moderatorul serii va fi scriitorul Murányi Sándor Olivér din Odorheiu Secuiesc. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita.  

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

21-10-2019 17:00

960.00
247 Dr. Bucur Nicolae: Folclorul - Obiect de studiu şi sursă de inspiraţie în opera umanistului Pater Ioan Căianu/ Joannes Kajoni - prelegere

2019 - Anul comemorativ Kájoni János

În cadrul Anului memorial Joannes Kájoni 390, prof. dr. Nicolae Bucur va susţine la Casa de Studii „Jakab Antal” din Miercurea-Ciuc prelegerea cu tema: Folclorul - Obiect de studiu şi sursă de inspiraţie în opera umanistului Pater Ioan Căianu/ Joannes Kajoni Valachus (1629/1630 - 1687). Prelegerea va fi urmată de un concurs despre viaţa şi opera muzicală a eruditului înaintaş, organizat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”. Evenimentul este susţinut financiar de Consiliul Judeţean Harghita.

Dr. Nicolae Bucur va susţine prelegerea la Casa de Studii „Jakab Antal” luni, 21 octombrie 2019, începând cu ora 17, şi joi, 28 noiembrie, începând cu ora 11 la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Topliţa

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

21-10-2019 17:00

250.00
248 Zilelor Vărstnicilor în Lăzarea

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui concert cu ocazia Zilelor Vârstnicilor în comuna Lăzarea, la data de 21.10.2019

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Lăzarea - Gyergyószárhegy

21-10-2019 15:30

1 000.00
249 Serviciile moderne de bibliotecă și transformarea digitală

2019 - Colaborare cu instituții culturale

Tema actualei ediții a Conferinței se circumscrie preocupărilor constante ale ANBPR și ale bibliotecilor membre de a proiecta, testa și oferi utilizatorilor servicii care să răspundă diversității așteptărilor acestora. De la biblioteca digitală şi adaptarea catalogului online la cele mai diverse sisteme, formate şi aparate, de la tehnologia RFID la comunicarea de informaţii de bibliotecă pe telefoanele mobile până la realitatea augmentată şi virtuală, la ateliere de robotică şi imprimare 3D şi crearea de maker-space-uri, tehnologiile inovative au găsit în bibliotecile publice parteneri deschişi la aplicarea de idei noi.

 

Ediția de toamnă a Conferinței ANBPR de la Miercurea-Ciuc va antrena circa 150 de participanți, delegații ale bibliotecilor publice membre, dar și parteneri și colaboratori tradiționali ai Asociației, precum și reprezentanți ai sponsorilor.

 

Considerat cel mai reprezentativ eveniment profesional al anului din domeniul biblioteconomic, Conferința de la Miercurea-Ciuc va aduce împreună toate părțile interesate de activitatea și performanțele bibliotecilor, decidenți din domeniul cultural, organizații non-profit, reprezentanți ai mediului de business, dar și exponenți ai comunității bibliotecare.

 

Având în vedere tema de mare actualitate, este de așteptat ca această manifestare să se bucure de un interes deosebit din partea sectorului cultural, a administraţiei centrale și locale, dar şi a zonei de business, în special entități active în zona serviciilor bazate pe tehnologie.

 

La Conferința ANBPR de la Miercurea-Ciuc vor participa, de asemenea, experți internaționali din Danemarca și Republica Moldova. Fiecare dintre invitații internaționali va avea intervenții în programul Conferinței, privind tendințele europene în dezvoltarea ecosistemelor de servicii de bibliotecă, dar și abordarea inovativă a ofertei de servicii din bibliotecile europene.

 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Török Edit

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

21-10-2019 09:00

2 296.00
250 Program folcloric în prezentarea Ansablului Național Secuiesc Harghita

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Ciceu - Csíkcsicsó

20-10-2019 20:00

3 200.00
251 Spectacol de dans popular cu titlul „Kiáltó szó”, în memoria dl. Kós Károly

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Spectacol de dans popular cu titlul „Kiáltó szó”, în memoria dl. Kós Károly

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Alte localităţi - Más települések

20-10-2019 19:00

3 000.00
252 Concertul Asociației de Fanfară din Gheorgheni

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

La Urmánczy Sport Bar din Toplița va avea loc un concert de fanfară susținut de Asociația de Fanfară din Gheorgheni.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Polgár Csaba

Toplița - Maroshévíz

20-10-2019 18:00

1 150.00
253 Valorile Depresiunii Giurgeului

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

În cadrul Zilelor Ținutului Secuiesc va avea loc la Toplița- Urmánci Sport Bar o expoziție prezentată de Asociația Clubului Foto din Gheorgheni ,în colaborare cu Centrul Cultural și de Arte Lăzarea. Expoziția se adresează artiștilor, fotografilor și iubitorilor de artă.

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Toplița - Maroshévíz

20-10-2019 17:00

0.00
254 Zilelor Vărstnicilor în Gălăuțaș

2019 - Întărirea rolului de managment prin sprijinirea culturii specifice zonei

Organizarea unui concert cu ocazia Zilelor Vârstnicilor în orașul Gălăuțaș, la data de 20.10.2019

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Oláh Zoltán

Gălăuțaș - Galócás

20-10-2019 16:00

1 000.00
255 Concur memorial Mike Csaba

2019 - Concurs memorial Mike Csaba

Am organizat un concurs memorial în cinstea fostului salvator montan Mike Csaba. concursul a fost organizat pe Harghita Mădăraș pe data de  20 Octombrie 2019

Serviciul Public Salvamont

Fekete Örs

Vlăhița - Szentegyháza

20-10-2019 00:10

3 000.00
256 Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale octombrie 19

2019 - Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Helyi és hagyományos termékek kiállítása és vására - 2019 október 19-én

 Helyszín : Hargita Megye Tanácsának oszlopcsarnoka

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Bíró Márta

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

19-10-2019 10:29

500.00
257 Ziua Familiei

2019 - Programe culturale cu ocazia Zilele Ținutului Secuiesc

In cadrul programului Ziua Familiei participanții au fost introduși în activitățile programului Școala Naturii, au descoperit în mod ludic flora și fauna regiunii printr-o excursie și vânătoare de comori. După excursie, au avut loc preocupări de artizanat, pâslărie, împletire de bici populari, confecționare de instrumente, hrănitoare de păsări și jocuri de îndemânare.

Școala Populară de Artă

Vitos Gyöngyi

Băile Homorod - Homoródfürdő

19-10-2019 10:00

2 600.00
258 Galopiada Națională

2019 - Promovarea valorilor ecvestre

Galopiadă Națională este un concurs de galop la Budapesta. Echipa asociației Lófő Lovas Hagyományőrző és Sportegyesület va reprezenta județul Harghita la acest eveniment ecvestru.

Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita

Burista Zsófia

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

19-10-2019 08:00

18 600.00
259 Teatru de dans ,,De la tată la fiu ,,

2019 - Zilele Tinutului Secuiesc

Spectacol de teatru de dans, cu participarea trupei Kedves și a familiei lui Antal Mocsel păstrătoare de tradiții din Örkö
Familia este cea mai mică celulă din societatea umană. Este important să creăm și să menținem echilibrul  copilului.
De asemenea, este necesar ca copilul să-și cunoască propria muzică .Spectacolul va avea loc la Suseni în sala de cultură , începând cu orele 19,în data de 18.10.2019

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Bogdan Margareta

Suseni - Gyergyóújfalu

18-10-2019 19:00

3 600.00
260 Fotografii inedite din primul război mondial

2019 - Expoziții la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Fotografii inedite din primul război mondial

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Ferencz Zoltán

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

18-10-2019 18:00

7 762.82
261 "Öltések üzenete"" – Mesajul cusăturilor populare – lansarea cărții autoarei Kisné Portik Irén

2019 - Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii

În sala de evenimente a Bibliotecii Județene Kájoni János va avea loc lansarea cărții autoarei Kisné  Portik Irén.  Cartea recent apărută poartă titlul Öltések üzenete (Mesajul cusăturilor populare), prezintă tehnica și caracteristicile cusăturilor și broderiilor populare, tehnici artizanale tradiționale din zona secuimii. 

Biblioteca Judeţeană Kájoni János

Kelemen Katalin

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

18-10-2019 17:00

0.00
262 Festival de teatru pentru copii la Feliceni, ed. a 24-a

2019 - Festivaluri si concursuri pentru tineret de cântec popular, teatru și povești, recital poezii

 

La Feliceni, în casa de cultură se va desfășura Festivalul de teatru pentru copii „Să jucăm împreună!” pe data de 18 octombrie 2019, începând cu orele 14. Organizatorii sunt: Școala Generală Fülöp Áron, Asociaţia Culturală Fülöp Áron Feliceni, Consiliul Județean Harghita și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, sponzorizată de Bethlen Gábor Alap.

În acest an vor participa grupuri din următoarele localități: Odorheiu Secuiesc, Crișeni, Lueta, Lupeni, Sâncrai, Fântâna Brazilor, Sub Cetate. Programele vor fi jurizate pe catergorii de vârste. Intrarea este liberă.

 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

P. Buzogány Árpád

Feliceni - Felsőboldogfalva

18-10-2019 14:00

1 000.00
263 Teatru de păpuși

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Teatru de păpuși

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Mugeni - Bögöz

18-10-2019 13:00

400.00
264 Premierea concursului de desene Benedek Elek

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc

Decernarea premiilor,în urma concursului de desen  va avea loc la sala de sport din Lăzarea.

 

Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea

Csergő Mária

Lăzarea - Gyergyószárhegy

18-10-2019 13:00

4 380.00
265 Teatru de păpuși

2019 - Zilele Ținutului Secuiesc ed. X.

Teatru de păpuși 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Fazakas Katalin

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

18-10-2019 11:00

400.00
266 Festival de teatru pentru școlari la Bodogaia

2017 - Festivaluri şi concursuri pentru tineret de cântec popular, teatru şi poveşti, recital poezii

În data de 18 octombrie, vineri la Bodogaia se organizează festival de teatru amator pentru școlari. Evenimentul va avea loc în casa de cultură a localității Bodogaia, începând cu orele 10, intrarea este liberă. Organizatorii sunt Asociaţia Rurală Poarta Harghiteană, Consiliul Județean Harghita și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, în parteneriat cu Consiliul Local Secuieni. În acest an vor intra pe scenă grupuri de elevi din Eliseni, Secuieni, Atid și Cristuru Secuiesc.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

P. Buzogány Árpád

Bodogaia - Alsóboldogfalva

18-10-2019 10:00

1 000.00
267 Festival de teatru pentru școlari la Bodogaia

2019 - Festivaluri si concursuri pentru tineret de cântec popular, teatru și povești, recital poezii

În data de 18 octombrie, vineri la Bodogaia se organizează festival de teatru amator pentru școlari. Evenimentul va avea loc în casa de cultură a localității Bodogaia, începând cu orele 10, intrarea este liberă. Organizatorii sunt Asociaţia Rurală Poarta Harghiteană, Consiliul Județean Harghita și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, în parteneriat cu Consiliul Local Secuieni. În acest an vor intra pe scenă grupuri de elevi din Eliseni, Secuieni, Atid și Cristuru Secuiesc.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

P. Buzogány Árpád

Bodogaia - Alsóboldogfalva

18-10-2019 10:00

1 000.00
268 „Kiálltó Szó-Kós Károly emlékére” în prezentare "Udvarhely Néptáncműhely"

2019 - Programe culturale pentru judeţul Harghita

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

Centrul Cultural Judeţean Harghita

András Jolán

Vlăhița - Szentegyháza

17-10-2019 19:00

2 400.00
269 Expoziție de ilustrații de cărți al artistului Csillag István

2019 - Promovare publicațiilor Editurii Harghita

Expoziția de ilustrații de cărți va fi deschisă de istoric de arte, Túros Eszter

Editura Harghita

Lázár László

Miercurea Ciuc - Csíkszereda

17-10-2019 18:00

0.00
270 Curs de perfecționare pentru artizani (A VI-a întâlnire)

2019 - Motive populare în uz modern

Curs practic

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita

Salló Szilárd

Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely

17-10-2019 17:00

1 000.00
271 Periplu virtual în localităţile judeţului – András Ignác: Momente din istoria localităţilor bazinului Casinului şi tradiţiile locale

2019 - Zilele Ţinutului Secuiesc – „Periplu virtual în loc