Biblioteca Judeţeană Kájoni János
Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii
Istoriografie contemporană românească în limba maghiară - întâlnire cu publicul cititor
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Marţi, Decembrie 4, 2018 - 17:00
1 042 ron
Responsabil program: Kelemen Katalin
„Sărbătorirea Marii Uniri e cu totul legitimă. E legitimă şi o doză de mitologie: toate naţiunile o au! Dar avem nevoie, dincolo de comemorări şi de simbolistica eroică, şi de o istorie făcută fără prejudecăţi, în spiritul unei abordări critice. Cel puţin din partea istoricilor profesionişti! (Lucian Boia)

Publicul din Miercurea Ciuc este aşteptat marţi, 4 decembrie 2018, la ora 17.00 la o întâlnire organizată cu titlul Istoriografie românească contemporană în limba maghiară, care va avea loc în sala de evenimente a Bibliotecii Judeţene „Kájoni János".
În centrul atenţiei vor sta operele istoricului Lucian Boia, cu participarea lui Rostás-Péter István, traducătorul operelor istoricului Lucian Boia şi Gyarmati Zsolt, directorul Muzeului Secuiesc al Ciucului.
Reputat istoric şi scriitor, Lucian Boia este unul dintre cei mai cunoscuţi autori contemporani de lucrări pe teme istorice de la noi din ţară. Volumul de eseuri al istoricului În jurul Marii Uniri de la 1918. Naţiuni, frontiere, minorităţi a apărut în îngrijirea Editurii Humanitas la sfârşitul anului 2017, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României. Cartea a fost publicată recent în limba maghiară la Editura Koinónia, tradusă de Rostás-Péter István.