Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita
Situaţia caselor muzeale în judeţul Harghita
Situaţia caselor muzeale în judeţul Harghita
Remetea - Gyergyóremete
Vineri, Octombrie 12, 2018 - 10:00
4 520 ron
Responsabil program: P. Buzogány Árpád
Pe data de 12 octombrie organizăm întâlnirea specialiştilor care administrează casele muzeale în judeţul Harghita, a XII-a ediţie a programului Situaţia caselor muzeale în judeţul Harghita. Printre organizatorii, în acest an, se numără Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, Consiliul Judeţean Harghita și Consiliul Local al comunei Remetea, Casa de Cultură Balás Gábor, iar programul este finanţat de Fundaţia Communitas.

În acest an zona aleasă este zona Gheorghenului. Cei care participă din zona Odorheiului, au posibilitatea de a călători împreună, autobuzul porneşte la orele 9.00 de la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, respectiv din Miercurea Ciuc la Remetea cu oprirea de lângă clădirea Universității Sapientia pentru cei interesați din zonă.

La orele 10.30 toţi participanţi se întâlnesc la Casa de muzeu din Remetea, unde vizitează colecția locală sub călăuza d-lui Laczkó-Szentmiklósi Endre; 11.45: vizionarea filmului documentar Case muzee din județul Harghita (partea a 3-a, despre case muzee din Inlăceni, Plăieșii de Jos, Eliseni, Vârșag, redactor Fábián Kornélia) în Casa de Cultură din Remetea); 13.00: vizitarea morii de apă și a piuarului din Șineu, proprietar Goga Rozália; 14.00: Concluzii, evaluare; Masă la Casa Comunală din Csutakfalva; 15.00: participare la deschiderea expoziției de broderie Vinkler Aurélia Aranka cu titlul Broderii din Trei Scaune în Casa Elvețiană din Csutakfalva.

Cu această ocazie, în casa muzeală locală intrarea este liberă, ca și participarea la program, dar organizatorii au rugămintea să ne anunțați în prealabil. Cei care se interesează, să ne contacteze pe telefonul 0745-381420 sau e-mail: buzoganyarpad@yahoo.com, până data de 1 octombrie, luni.