Ideiglenesen átadták a forgalomnak a csicsói Olt-hidat

A Csiba és Oltfalu felé vezető megyei úton található csicsói Olt-hídhoz látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Szentes Antal megyei tanácsos és Péter Lukács polgármester december 11-én, vasárnap mivel a megyeelnök azt az értesítést kapta a beruházás kivitelezőjétől, hogy ideiglenesen átadható a híd a forgalomnak, és szerette volna megtekinteni a helybéliekkel együtt, hogy amit a jászvásári cég levelében állít valóban igaz-e, mert ha átjárható a híd, akkor a veszélyes póthidat elbontják.
A megyeelnök a helyszínen elmondta, a felmerült nehézségek egyik oka az a közbeszerzési törvény, amely szerint a legkisebb árajánlatot felajánló céget kellett megbízni a munkálatok kivitelezésével. A problémák azonban még nem oldódtak meg, hiszen a munkálatfelügyelő felmondta a szerződést, annak ellenére, hogy kötelező lett volna elvégeznie a munkát. Hozzátette a jövő évre marad a terep- és mederrendezés, a lényeg, hogy használható a híd a tél beállta előtt.
A helyiek viccesen Déva várához hasonlították a hidat, hiszen hatszor volt visszabontva, valamint a hídon dolgozó munkások hozzáállását sem tartották megfelelőnek.
Szentes Antal kifejtette, a települést Csibával összekötő részen van egy másfél kilométeres szakasz, ami néha járhatatlan volt, feljavítása érdekében többször is felszólalt, idén sikerült belefoglalni a költségvetésbe, de az árvízkárok miatt eddig máshol kellett felhasználni az erre szánt pénzt, azonban a legutóbbi tanácsülésen Kászonban visszatették a szükséges összeget.
A helyi polgármester elmondta, reméli, hogy minél hamarabb aszfalt is kerül a hídra, és úgymond jó úton és jó hídon közlekedhetnek a község lakói, és mindenki, aki a településre látogat.
A helyszínen készült felvételt megtekinthetik a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1141695209211194.

Csíkszereda, 2016. december 11.

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...