Interconectarea zonelor, a regiunii

„Interconectăm zonele din județ. Facem legătura între Valea Goagiu, zona Odorhei și județul Mureș. Dezvoltăm Ținutul Secuiesc, interconectând zonele din județ”, a spus Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita cu ocazia vizitei pe teren la lucrările de la drumul județean 135 care leagă localitățile Cobătești, Tărcești și turdeni, respectiv drumul județean 134A, între localitățile Șoimușu-Mic și Cristuru-Secuiesc. Au fost prezenți și Kolumbán Dávid, consilier județean și colegi din cadrul direcției generale de investiții a consiliului județean.

La Tărcești și Turdeni a avut loc o întâlnire cu localnicii unde s-au discutat aspecte referitoare la reabilitarea drumului județean 135A, respectiv cu privire la alimentarea cu apă a localităților. A fost prezent la discuții Péter Zoltán, primarul localității Șimonești și preotul unitarian, Mikó Ferenc, dar și reprezentanții firmei care execută lucrările.

„Au existat numeroase zvonuri că nu se vor finaliza lucrările de reabilitare, acesta este motivul pentru care consider că este important să mă întâlnesc cu localnicii. Am oferit asigurări cu privire la faptul că întreaga poțiune de drum se va reabilita, avem și fondurile necesare în acest scop. Am convingere că și executantul lucrărilor va respecta termenul de predare al lucrărilor, care este în toamna viitoare”, a afirmat Borboly Csaba.

S-a discutat și despre aspectele referitoare la alimentarea cu apă a localităților. Rețeaua de alimentare construită în anul 2013 nu a fost realizată în mod corespunzător, datorită defecțiunilor survenite, în momentul de față nu se furnizează permanent apă.

„Această defecțiune implică și Consiliul Județean Harghita, astfel vom efectua investigații pentru a afla unde au fost nereguli, vom căuta soluții și în scurt timp voi reveni pentru a găsi discuta cu localnicii în vederea găsirii de soluții”, și-a asumat Borboly Csaba.

Despre lucrările de reabilitare al celui de-al patrulea tronson al drumului 134A s-a discutat cu părțile interesate, la întâlnire a fost prezent primarul localității Săcel, Nagy Lajos și viceprimarul orașului Cristuru-Secuiesc, Köblös Domokos. Pe porțiunea dintre Cristuru-Secuiesc și lacurile din apropiere mai trebuie rezolvată situația a două țevi de gaz metan. În acest sens, Consiliul județean va demara zilele care urmează licitația publică. Nu în ultimul rând este nevoie de clarificarea dreptului de proprietate al terenurilor care se găsesc de-a lungul celor două tronsoane ale drumului, acesta este motivul pentru care încă nu s-au început lucrările. În continuare, cel mai probabil va fi nevoie de modificarea planului de execuție al lucrărilor în partea dinspre Cristuru-Secuiesc, în zona Budai Nagy Antal, cu privire la elementele din beton și executarea unor lucrări de calitate.

„Când se construiește apar mici sau mari probleme, de aceea este important să se efectueze vizite la fața locului și întâlniri cu localnicii. Există greutăți, însă scopul este găsirea de soluții. Această întâlnire a avut aceeași menire, astfel țin să mulțumesc tuturor celor care ne sunt parteneri, celor care sunt dispuși să investească timp și energie, deoarece rezultatul final este în folosul nostru, al tuturora”, a conchis Borboly Csaba.

Miercurea Ciuc, 2 iulie 2018

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc va...

foto: smurd.ro Consiliul Județean Harghita caută firmă pentru executarea lucrărilor   Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc mai...

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, unul...

Urmează a fi construite sălile de operații care vor forma blocul operator   Demarează lucrările de reamenajare și extindere a Spitalului...

Întrevedere cu Simion Crețu pe tema proiectelor...

Borboly Csaba a cerut sprijin pentru construirea a două incubatoare de afaceri   Miercuri, 28 august la întâlnirea avută cu Simion Crețu...

Ministrul dezvoltării regionale și administrației...

Consiliul Județean Harghita solicită remedierea daunelor cauzate de inundații din fondul de rezervă    Daniel Suciu, ministrul...