Összekötjük a térségeket, összekötjük Székelyföldet

- Összekötjük térségeink. Összekötjük a Gagy mentét, a Nyikó mentét és Udvarhelyszéket Maros megyével. Úgy építjük Székelyföldet, hogy térségeit összekötjük egymással - mondta Borboly Csaba a 135-ös jelzésű Kobátfalvát, Tarcsafalvát és Tordátfalvát összekötő megyei út, valamint a 134A jelzésű, Kissolymost Székelykeresztúrral összekötő megyei út munkálatainak megtekintése kapcsán. A terepszemlén részt vettek Kolumbán Dávid térségi megyei tanácsos, valamint a megyei tanács beruházási vezérigazgatósága munkatársai.

Tarcsafalván és Tordátfalván kisebb találkozóra került sor a helybéliekkel a 135A jelzésű megyei út felújítása kapcsán, valamint a településeket érintő vízellátási kérdéseket vitatták meg. A megbeszéléseken jelen volt Péter Zoltán, Siménfalva község polgármestere, és Mikó Ferenc unitárius lelkész, valamint a kivitelező cég képviselője.

- Számos tévhit keringett arról, hogy nem lesz a felújítás befejezve, ezért tartottam fontosnak, hogy találkozzak a helybéliekkel. Megerősítettem, hogy a teljes útszakasz felújításra kerül, rendelkezünk az ehhez szükséges pénzalappal. Bízom benne, hogy kivitelező is abban érdekelt, hogy tartsa a jövő őszi határidőt - nyilatkozta a találkozó után Borboly Csaba.

A települések vízellátásával kapcsolatos problémák is felmerültek. A 2013-as évben épített hálózat vezetékei nem lettek megfelelő homokágyba elhelyezve, és a nagyobb kövek számos csőszakadást idéztek elő, amelyek akadályozzák a folyamatos vízellátást.

- Ez a kivitelezési hiba Hargita Megye Tanácsát érinti, így ki fogjuk vizsgálni, hogy hol történt a tévedés, a tervezési vagy kivitelezési szakaszban, megoldást keressünk, és nemsokára visszajövök a helyi lakosokkal egyeztetni a megoldásról - vállalta Borboly Csaba.

A 134A jelzésű megyei út negyedik szakaszának felújítási munkálatai során felmerült problémákról is egyeztettek az érintettekkel, a tanácskozáson jelen volt Nagy Lajos, Románandrásfalva község polgármestere, valamint Köblös Domokos, Székelykeresztúr alpolgármestere. A Székelykeresztúr és a halastavak közötti szakasz esetében még két gázvezeték védelmét kell megoldani, ezen munkálatok közbeszerzését a napokban elindítja a megyei tanács, ugyanakkor tisztázni kell az első két szakasz tulajdonjogi helyzetét, ezért a kivitelező nem kezdte el itt a felújítást. Továbbá egyeztetni kell a tervezővel, s minden valószínűség szerint módosítani kell a kivitelezési terveket a székelykeresztúri Budai Nagy Antal felőli betonelemeket tartalmazó útszakasz esetében, a megfelelő minőségű kivitelezés érdekében.

- Egy építkezés mindig okoz kisebb-nagyobb gondokat, ezért fontos, hogy gyakran terepszemlét tartsunk, valamint egyeztessük az érintett lakossággal. Vannak nehézségek, de a célunk nem a meghátrálás, hanem a közös megoldáskeresés, ez történt ma is, és köszönöm mindenkinek, aki ebben partnerünk, aki erre hajlandó időt és energiát áldozni, hisz a végeredmény mindannyiunk javát fogja szolgálni - összegezte a terepszemlén tapasztaltakat Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2018. július 2.

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...