Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita
Promovarea jocurilor tradiţionale cu ocazia zilei copiilor
Promovarea jocurilor tradiționale cu ocazia zilei copiilor
Ighiu - Ége
Vineri, Iunie 1, 2018 - 08:30
3 300 ron
Responsabil program: Barabás Dénes
Elevii din Şcoala Generală „Toró Tibor” din comuna Ulieş în ziua de 1 iunie au parte pe platoul Ighiu de o zi special concepută pentru ei într-un loc autentic, perfect pentru promovarea valorilor cultural-tradiţionale. Atelierele şi practicile populare organizate oferă copiilor posibilitatea de a participa la realizarea unui obiect de uz general într-un mod tradiţional. Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita împreună cu Consiliul Judeţean şi şcoala generală locală organizează acest eveniment pentru copii din mediul rural.

Cu această ocazie elevii au posibilitatea de a încerca mesteşuguri populare: de împletire din răchită, pictură de mobilier, pâslărit din lână, precum şi jocuri tradiţionale şi instruire de dans  şi cântec popular.

Scopul organizatorilor este de a remarca valorile cultural tradiţionale prin practicarea şi instruirea meşteşugurilor populare din judeţul Harghita elevilor, cei care la rândul lor, prin cunoaşterea şi experienţa trăită contribuie la păstrarea acestor obiceiuri şi meşteşuguri.