Programul de construire a trotuarelor se dorește a servi siguranței circulației

Consiliul Județean Harghita sprijină elevii talentați

Pe marginea drumurilor județene din localitățile Joseni, Ditrău și Dealul se va construi trotuar, iar la ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita care a avut loc în data de 28 martie, s-a aprobat studiul de fezabilitate destinat acestor lucrări. Printre hotărârile votate în cadrul ședințe s-a aprobat bugetul proiectului CAP (Politică Agrară Comună) care va contribui la sprijinirea domeniului agricol, respectiv s-au alocat 60 mii lei pentru premierea și recunoașterea activității acelor persoane care au contribuit la renumele județului.
Bugetul proiectului CAP este de 39.384 euro, iar în legătură cu acesta Borboly Csaba a evidențiat că este important a avea în vedere care va fi soarta fondurilor de coeziune după anul 2021, în special a celor menite sprijinirii agriculturii.
Consiliul Județean Harghita acordă o atenție specială acelor persoane care contribuie la renumele județului, iar pentru premierea și recunoașterea acestora, în acest an alocă 60 mii lei.
Anul 2018 este dedicat în județul Harghita tineretului, iar în acest sens, dar și în conformitate cu anii precedenți, consiliul județean alocă suma de 50 mii lei pentru sprijinirea elevilor care participă la olimpiadele școlare. „Deoarece legea nu permite consiliului județean să premieze în mod direct elevii, instituția va face acest lucru prin intermediul unei asociații a cărei membru este. Tot prin intermediul acestei asociații acordăm elevilor burse”, a afirmat Borboly Csaba.
Consiliul județean a alocat 20 mii lei și pentru finanțarea programului destinat dansurilor populare.
În cadrul ședinței, Borboly Csaba a menționat cu privire la situația podului de la Dejuțiu, unde o firma a achiziționat terenul pe care se preconiza a se realiza trecerea peste râul Târnava. Achiziționarea terenului a avut loc după ce reprezentanți ai consiliului județean au verificat terenul, fapt care a fost catalogat de către aparatul consiliului județean a fi suspect.
La punctul Diverse, Chiorean Adrian, director adjunct în cadrul Direcției tehnice a instituției i-a informat pe cei prezenți despre situația drumurilor din județ. S-a adus în discuție și sancționarea transportatorilor de masă lemnoasă, demers care se dorește să aibă ca urmare soluționarea acestei probleme.

Miercurea Ciuc, 28 martie 2018

Echilibrat, optimist și ambițios

Echilibrat, optimist și ambițios S-a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al județului Harghita pe anul 2019 Borboly Csaba, președintele...

Se dorește continuarea lucrărilor de asfaltare a...

Se dorește continuarea lucrărilor de asfaltare a drumului spre Șoimușu-Mic Se va organiza o procedură de licitație publică pentru executarea...

Nu s-a prezentat nicio firmă pentru refacerea...

  Se va relua procedura de achiziție publică S-a reluat pentru a treia oară procedura de achiziție publică a lucrărilor de realizare a...

Se caută firmă pentru reabilitarea drumului care...

Se caută firmă pentru reabilitarea drumului care duce spre Harghita Băi Se dorește asfaltarea drumului de beton  Pe pagina destinată...