A járdaprogram célja a biztonságos közlekedési feltételek megteremtése

Hargita Megye Tanácsa támogatja a tehetséges diákokat

Gyergyóalfaluban, Gyergyóditróban és Oroszhegyen a megyei utak mellett épül járda Hargita Megye Tanácsa járdaprogramjából, a megvalósíthatósági tanulmányt elfogadta a megyei tanács március 28-i soros ülésén. Többek között rábólintott a döntéshozó testület a csíkszeredai megyeházán tartott tanácsülésen a KAP (Közös Agrárpolitika) projekt költségvetésére, amely a mezőgazdasági támogatásokhoz járul hozzá, illetve 60 ezer lejt különítettek el azon személyek díjazására, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a megye értékeinek népszerűsítéséhez.

A KAP projekt költségvetése 39 384 euró, amelynek kapcsán Borboly Csaba megyeelnök kiemelte, fontos azon gondolkodni, hogy mi lesz 2021 után a kohéziós alapokkal, azon belül a mezőgazdasági támogatásokkal.

Hargita Megye Tanácsa évek óta odafigyel azokra a személyekre, akik hozzájárulnak a megye hírnevének öregbítéséhez, díjazásukra idén 60 ezer lejt különített el a testület.

2018 az ifjúság éve Hargita megyében, ennek jegyében, de a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan is, 50 ezer lejjel segíti a tanács a fiatal tehetségeket a tantárgyversenyek támogatása révén. – Mivel a törvény nem teszi lehetővé, hogy a megyei tanács közvetlenül díjazza a kiemelkedően tehetséges diákokat, ezért a megyei tanács egy egyesületen keresztül biztosítja ezeket a támogatásokat, amelynek tagja. Ugyanezen az egyesületen keresztül ösztöndíjprogrammal is segítjük a tanulókat – emelte ki Borboly Csaba.

Továbbá a megyei tanács ez alkalommal 20 ezer lejt különített el a néptáncprogram finanszírozására.

Az ülésen Borboly Csaba beszámolt a décsfalvi híd helyzetéről, miszerint egy cég megvásárolta azt a területet, ahol az átjárást tervezték biztosítani a Küküllőn keresztül. A vásárlás azután történt, hogy a megyei tanács illetékesei felmérték a terepet, ami gyanús fejleményként értékelt a tanács testülete.

A különfélékben Chiorean Adrian, a műszaki vezérigazgatóság részéről a megyei utak állapotáról tájékoztatta a testületet, illetve terítékre került a rönkszállítók megbírságolása is, amely remélik, hogy hoz eredményt a probléma orvoslásában.

A testület döntéseiről Borboly Csaba élőben is beszámolt:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1551436524903725/?notif_id=...

Csíkszereda, 2018. március 28.

Echilibrat, optimist și ambițios

Echilibrat, optimist și ambițios S-a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al județului Harghita pe anul 2019 Borboly Csaba, președintele...

Se dorește continuarea lucrărilor de asfaltare a...

Se dorește continuarea lucrărilor de asfaltare a drumului spre Șoimușu-Mic Se va organiza o procedură de licitație publică pentru executarea...

Nu s-a prezentat nicio firmă pentru refacerea...

  Se va relua procedura de achiziție publică S-a reluat pentru a treia oară procedura de achiziție publică a lucrărilor de realizare a...

Se caută firmă pentru reabilitarea drumului care...

Se caută firmă pentru reabilitarea drumului care duce spre Harghita Băi Se dorește asfaltarea drumului de beton  Pe pagina destinată...