Centrul Cultural Judeţean Harghita
Programe dedicate culturii ceangăi
Zilele Culturale și Meșteșugărești din Coșnea Ediția a VIII-a
Alte localităţi - Más települések
Luni, Iunie 18, 2018 - 09:11
2 500 ron
Responsabil program: Silló Dalma Orsolya
În urma anilor precedenți cu lucruri meșteșugărești diversificate ,  pe seama copiilor din Coșnea, și anul acesta noi, Asociația Viscol-Szellő Egyesület în perioada 18-20 iunie 2018., ca organizatori ne străduiesc cu întocmirea unui program atractiv, invitând meșteșugari și instructori de dansuri populare dornici de a-și împărtăși spiritul artistic al cunoașteri culturi tradiționale

            Pentru practicarea și dezvoltarea abilităților practice copii vor avea la dispoziție cele trei zile importante pline de programe, iar acestea vor cuprinde meșteșuguri precum: lucru în cupru artizanal popular-confecționarea de monede, medalii, vase etc. , cusut-țesut tradițional-covorașe,draperii etc. , confecțianre de bijuterii din lut, ceramică și piele- cercei, coliere, inele, agrafe de păr etc.

            Programul celălalt, cel cultural al Zilelor Culturale și Meșteșugărești din Coșnea v-a cuprinde cursuri de dansuri populare specifice zone-ghimeșene iar pentru clasele primare vor fi și jocuri tradiționale pentru copii.

             Activitățile culturale și meșteșugărești în aceste trei zile  se vor desfășura simultan cu schimbări de grupe în orele de după amiază.Numărul de copii care vor  asista la aceste programe v-a fi cuprins între 35-40 , cu clasele 0-VIII și grădinița.