Extinderea trotuarului pietonal în localităţile Voşlăbeni şi Izvoru Mureşului

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Extinderea trotuarului pietonal în localităţile Voşlăbeni şi Izvoru Mureşului

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Voșlăbeni - Vasláb
Adresa / Postacím: 
Voslabeni si Izvoru Muresului
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Investiţia constă în construirea unei reţele de trotuar pietonal în localităţile Voşlăbeni şi Izvoru Mureşului, determinată de creşterea circulaţiei auto pe E 578. În cadrul investiției se vor realiza 1200 m de trotuar pe lângă drumul european E578, și unde nu există spațiu necesar, se vor amenaja rigole. Creşterea excesivă a traficului în ultimii ani impune luarea unor măsuri pentru sporirea capacităţii de circulaţie, a fluenţei şi a siguranţei rutiere.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Obiectivul general al investiţiei este dezvoltarea infrastructurii pietonale în localităţile Voşlăbeni şi Izvoru Mureşului, protejarea populaţiei rurale (în special a copiilor, elevilor şi a persoanelor în vârstă) de traficul aglomerat de pe E 578, îmbunătăţirea calităţii vieţii, dezvoltarea durabilă a comunei, precum şi corelarea acestora cu programele naţionale de dezvoltare rurală.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Realizarea acestei investiţii are un impact social deosebit beneficiind de el circa 1500 locuitori ai comunei. Principalul avantaj obţinut în urma realizării acestei măsuri este îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă la nivelul comunei prin mărirea fluidităţii traficului, prin creşterea nivelului de siguranţă a cetăţenilor şi prin protecţia infrastructurii. Un alt avantaj important este deplasarea în condiţii normale a posibililor turişti în comună.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Beneficiarii direcţi ai investiţiei sunt autorităţile administraţiei publice locale, iar beneficiarii finali ai investiţiei sunt locuitorii întregii unităţi administrativ-teritoriale, precum şi turişti care ne vizitează comuna, indiferent de vârsta, etnia sau categoria socială din care fac parte.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: