trecerea retelei LEA in LES, in comuna Madaras, jud. Harghita

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

trecerea retelei LEA in LES, in comuna Madaras, jud. Harghita

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Mădăraș - Csíkmadaras
Adresa / Postacím: 
Madaras, Str. Principala nr. 193, cod postal: 537071.
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Trecerea retelei electrice aeriene in retea electrica subterana. Din cele patru transformatoare existent , se racordeaza firidele de bransament montat pe o parte a drumurilor. Din fiecare firida de TIP1 se racordeaza firidele de TIP2 aflate pe partea cealalta a drumurilor, prin subtraversarea drumului si protejare cablu in tub PVC tip G110 . Firidele de TIP3 sint firide terminale iar firidele de TIP4 alimenteaza si circuitele iluminatului stradal . Cablul de alimentare pentru iluminat se pozeaza langa cablul de racord firide , lasand rezerva in punctele unde urmeaza sa fie plantati stalpii de iluminat . Din fiecare firida se racordeaza consumatorii apropiati , in general cate patru consumatori prin contoare de masura. Pe linga cablul de racord se va poza tub de protectie tip G110 in care ulterior se va poza cablurile de curenti slabi.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Obiectivul general al investiției este înbunătățirea infrastructurii din mediul rural, respectiv creșterea calității vieții.In comuna Madaras urmeaza sa fie asfaltat o parte din strazile comunei si din aceasta cauza Primaria doreste sa realizeze lucrarea de trecere a retelelor electrice si de curenti slabi in pamint in aceste strazi.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Având în vedere că consumul de energie este tot mai ridicat, nevoia pentru acest serviciu din partea locuitorilor comunei este tot mai mare, este necesară îmbunătățirea rețelei de distribuție. În ultimele 10 ani s-a adeverit faptul că furnizorul național de energie electrică este incapabil să răspundă nevoilor consumatorilor, nu poate moderniza rețelele de distribuție în ritmul cerut de piață. Din aceste motive Comuna Mădăraș a decis că este mai oportun să investească din propria inițiativă în modernizarea rețelei de electricitate prin proiectarea unei rețele noi care răspunde nevoilor consumatorilor. Construirea unei rețele subterane proprii de distribuție a electricității este benefic din mai multe puncte de vedere: consumatorii pot beneficia de servicii mai ieftine și de mai bună calitate, iar primăria poate să proiecteze mai cu ușurință viitoarele investiții în această rețea. Realizarea acestei investiții este oportună în acest moment, deoarece în câteva luni vor începe lucrările de asfaltare a drumurilor comunale în cadrul Proiectului Integrat de Dezvoltare a Microregiunii Felcsik, iar în străzile cuprinde în acest proiect rețeaua subterană nouă trebuie construită înainte de asfaltare. Este de menționat faptul că sarcina financiară aferentă realizării acestei investiții depășește cu mult posibilitățile financiare ale comunei.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Locuitorii Comunei Madaras, agentii economici si institutiile din localitate.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Proiect / Projekt
Denumire / Megnevezés
INVESTITII IN INFRASTRUCTURA DE DRUMURI IN COMUNA MADARAS
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: