REABILITAREA CLĂDIRII ATELIERULUI ŞCOLAR

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

REABILITAREA CLĂDIRII ATELIERULUI ŞCOLAR

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Gheorgheni - Gyergyószentmiklós
Adresa / Postacím: 
535500 - Gheorgheni, Piata Libertatii nr. 27
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Prin proiect se doreşte realizarea unei săli de studiu pentru elevii internişti, unei săli pentru bibliotecă, o sală pentru activităţi extraşcolare, culturale, after-school. În această clădire ar desfăşura activităţi instructiv-educative circa 600 elevi. Finanţarea construcţia va fi sprijinită de Comitetului de Părinţi al liceului. La fel o parte a cheltuielilor va fi finanţată din venitul extrabugetar al Liceului Teoretic Salamon Ernő . În anul 2016 pentru proiectare şi documentaţie tehnică am primit 20.000 lei, din partea Consilului Judeţean Harghita. Pentru a obţine rezultate bune considerăm că după cursuri, cu asistenţa profesorilor şi pedagogilor s-ar putea desfăşura activităţi instructiv-educative. Actual clădirea se află într-o stare foarte degradată, nu poate fi utilizată. Stare clădirii se vede şi din pozele ataşate. După cursuri cercurile, activităţile extracuriculare, studiul pentru elevii internişti sunt ţinute ăn clădirea principală. Cheltuielile de încălzire s-ar putea micşora semnificativ dacă activităţile de după masă s-ar organiza întro clădire mai mică. În anul 2016 s-a terminat investiţia de amenajarea curţii, după care Consiliul de Administraţie al liceului a considerat că prioritar ar fi amenajarea acestei clădiri pentru activităţi şcolare.. Realizarea reabilitării clădirii cuprinde: lucrări de consolidare, reabilitarea acoperişului, zidărie externă, zidărie internă, reparaţia instalaţiilor sanitare, reparaţia instalaţiilor electrice, reparaţia sistemului de canalizare, procurarea mobilierului.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Obiectiv general Obtinerea rezultatelor bune la concursurile pe obiecte, examene de atestat, bacalaureat si pregatirea bună in vederea continuării studiilor. Extinderea si diversificarea activitatilor de informare si consiliere-orientare. Integrarea informatiilor privind piata muncii in procesul de orientare si consiliere. Modernizarea infrastructurii bibliotecii, pentru crearea conditiilor optime de formare profesionala. Oferirea de sanse egale pentru educatie si cultura tuturor elevilor, indifferent de etnie si religie Obiective specifice • Menţinerea rezultatul de bacalaureat obţinut în anul 2016 (99%) • Asigurarea şansei de a învăţa elevilor internişti proveniţi din comunele şi din satele judeţului Harghita • Consilierea şi orientarea profesională a elevilor
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Realizarea acestei renovări care va influenţa în mod pozitiv activitatea educativă a liceului şi obţinerea rezultatelor foarte bune de elevii liceului, care provin din toate localităţile din zona Gheorgheni şi din unele localităţi din alte zone ale judeţului Harghita. (elevii navetişti şi internişti înseamnă mai mult de 50% din efectivul liceului) Aceşti elevi bine pregătiţi vor termina facultăţi după care vor conribui la dezvoltarea regiunii noastre.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Grupul țintă: - Direct: clasele a IX-a și a XII-a efectiv de 62 elevi internişti din cadrul şcolii şi cei 600 elevi ai liceului, precum elevii interniţti ai Liceului Sfântu Nicolae. Dacă reușim să reînnoim atelierul vom putea contribui şi la formarea profesională a adulților. - De fapt, de această învestiție vor beneficia toți elevii instituției deoarece în atelier vor ţine educaţie after –school. - Indirect: Facultăţiile vor câștiga elevi bine pregătiții , circa 85% din elevi au terminat diferite facultăţii care acum sunt în cămpul municii.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Strategia de Dezvoltare Durabila a Municipiului Gheorgheni
Obiectiv specific invatamant
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: