Achiziţionare echipamente de protecţie pentru cele 12 tineri pompieri voluntari, recrutati in anul 2017

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Achiziţionare echipamente de protecţie pentru cele 12 tineri pompieri voluntari, recrutati in anul 2017

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Vlăhița - Szentegyháza
Adresa / Postacím: 
535800 Vlahita, Str. 1 Mai nr. 5/A, judetul Harghita
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Achiziţionare echipamente de protecţie pentru cele 12 tineri pompieri voluntari, recrutati in anul 2017 dupa cum urmeaza: 1) Jacheta de intervenție pentru pompieri: 12 buc. x 1365 lei = 16380 lei 2) Pantaloni de intervenție pentru pompieri 12 per. x 1084 lei = 13008 lei 3) Cizme profesionale pentru pompieri 12 per. x 765 lei = 9180 lei 4) Cască de protecție pentru pompieri 12 buc. x 1810 lei = 21720 lei 5) Protector casca pentru pompieri 12 buc. x 134 lei = 1608 lei 6) Manusi de protectie pt. pompieri 12 per. x 399 lei= 4788 lei.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Scopul proiectului propus este încurajarea participării civice prin voluntariat în orașul Vlăhița. Pentru realizarea obiectivelor vom achiziționa echipamente de protectie/intervenție pentru voluntari tineri, care în recent au depus jurământul de voluntariat, și intervin în situații de urgență, atât la calamități cât și salvarea vieților omenești la accidente rutiere pe Drumul Național DN13A și Drumul Județean DJ132.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Ordinul nr. 96/2016 pentru aprobarea Criteriilor de performanţă privind constituirea, încadrarea şi dotarea serviciilor voluntare şi a serviciilor private pentru situaţii de urgenţă. -Art. 2 alin. (2) " Serviciile voluntare şi serviciile private pentru situaţii de urgenţă înfiinţate până la data intrării în vigoare a prezentului ordin trebuie să îndeplinească criteriile de performanţă aprobate prin prezentul ordin în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a acestuia. - alin. (3) În scopul prevăzut la alin. (2), serviciile voluntare şi serviciile private pentru situaţii de urgenţă solicită emiterea, potrivit prezentului ordin, a avizului de înfiinţare şi a avizelor pentru sectoarele de competenţă. Criteriile de performanţă aprobate prin prezentul ordin sunt îndeplinite la data deţinerii avizului de înfiinţare şi a avizelor pentru sectoarele de competenţă. " Pentru emiterea avizului de înfiinţare a serviciului voluntar sau a serviciului privat se depun documentele prescrise in art. 9, respectiv voluntarii trebuie sa fie dotate cu echipamente de protectie si cu uniforme conf Art. 21 si Art. 22. Norma de dotare cu echipament de protecţie a personalului serviciului voluntar şi serviciului privat este prevăzută în anexa nr. 2. in care sunt prescrise echipamentele de protectie susamintite. -
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Beneficiari directi: cele 12 voluntari recrutati recent in anul 2017. Beneficiari indirecti: 6800 locuitori din orasul Vlahita, respectiv 1000 de autovehicule zilnic ai carori conducatori si pasageri sunt expusi hazardelor de risc de accident rutier pe DN 13A si DJ 132.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Strategia privind Dezvoltarea durabila al orasului Vlahita 2014-2020
Fisa de proiect 23: Dotari pentru serviciul voluntar pentru situatii de urgenta
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: