Alimentarea cu gaze naturale a comunei Sînsimion

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Alimentarea cu gaze naturale a comunei Sînsimion

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Sînsimion - Csíkszentsimon
Adresa / Postacím: 
Sânsimion nr. 219, cp. 537285 ju. Harghita
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Realizarea alimentării cu gaze naturale a consumatorilor casnici, consumatorilor economici si institutii in comuna Sînsimion. Pentru imbunatatirea conditiilor de viata a locuitorilor comunei Sînsimion, se doreste infiintarea unei retele de gaze naturale in comuna Sînsimion.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Prin realizarea investitiei se va realiza un impact pozitiv asupra sanatatii oamenilor si protectiei mediului datorita reducerii noxelor evacuate si prin reducerea defrisarilor de paduri pentru lemne de foc. Obiectivul specific a investitiei este realizarea parcului industrial a comunei, si prin acesta atragera investitorilor in comuna.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Din partea locuitoriilor a venit o solicitare prin care reise nevoia de a realiza alimentarea comunei cu gaze naturale. În ultimul timp în comuna Sînsimion au apărut investitori prin care a crescut economia in localitate, oamenii găsesc locuri de muncă în localitate. Datorită acestor solicitări, prin realizarea alimentării cu gaze naturale a comunei este o prioritate care contribuie si la dezvoltarea durabilă a regiunii și a județului. Prin realizarea acestei investiții se va realiza și se va dezvolta parcul industrial a comunei și vom atrage mai mulți investitori. Datorită cărora se vor crea noi locuri de muncă.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Beneficiarii investiției sunt locuitorii comunei, instituțiile publice cum ar fii grădinița, școla, casa de cultură, dispensarul medical, dar mai ales antreprenorii care activeză pe teriotoriul comunei Sînsimion, fiindcă datorită acestei investiții se pot dezvolta afacerile.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / Megnevezés
Strategia de dezvoltare locala a comunei Sînsimion
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: