Játszótér és szabadidő központ kialakítása

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Játszótér és szabadidő központ kialakítása

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Avrămești - Szentábrahám
Adresa / Postacím: 
Főut 126
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
A beruházás tárgyát egy játszótér kialakítása képezi, amelyet a községközpontban Szentábrahámon szeretnénk elkészíteni, minél több természetes anyag felhasználásával.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Célunk egy olyan a szabványoknak megfelelő játszótér kialakítása, amely nemcsak a gyerekek számára jelent szórakozási lehetőséget, hanem minden korosztálynak megfelel azáltal, hogy a szabadidő eltöltésére alkalmas fitnesz elemeket is tervezünk felszerelni, illetve sétány és pihenőhelyek kialakítása is a terv részét képezi. Új formák, gyerekekre ártalmatlan anyagok felhasználásával, a gyerekek mozgását fejlesztő játékok beszerzésével valósul meg a projekt egy bekerített biztonságos környezetben. A játszóteret egy a tanács tulajdonában lévő központi területre tervezzük megépíteni, amely terület eddig a falunap megszervezésének adott helyett, illetve ahová a testvértelepüléstől Jánoshidától kapott szobrot illetve a gránitba faragott nagy Magyarország térképet helyeztük.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Figyelembe véve azt, hogy egész község szinten nem rendelkezünk semmiféle játszótérrel, és figyelembe véve azt, hogy az elmúlt évtizedben nagyon sok fiatal család telepedett le itthon, és próbálnak itthon boldogulni, melynek következtében nagy mértékben megnőtt a gyerek vállalások száma is, a játszótér kialakítása az egyik legfontosabb célunk, melynek igényét már nagyon sokan jelezték.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Célcsoport közel 1000 szentábrahámi lakós, illetve a községhez tartozó falvak lakói több mint 1500 személy, testvértelepülésről ide látogatók.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Denumire / Megnevezés
Szentábrahám község helyi fejlesztési programja
Strategie / Stratégia
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: