Patru proiecte, patru noi incubatoare de afaceri în județul Harghita

Patru proiecte, patru noi incubatoare de afaceri în județul Harghita
Și la Miercurea Ciuc va exista incubator de afaceri
Reprezentanții orașelor Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu-Secuiesc și Cristuru-Secuiesc și cei ai conducerii Consiliului Județean Harghita s-au întâlnit în cursul zilei de 1 martie, pentru a vorbi despre realizarea celor patru centre de incubare. În cadrul discuțiilor s-a afirmat că se va schimba locația și se va înființa incubator de afaceri la Miercurea Ciuc.
Este nevoie de găsirea unei noi locații pentru incubatorul de afaceri de la Miercurea Ciuc, datorită faptului că fosta clădire a vechiului cinematograf nu poate să-și schimbe destinația până în anul 2026. Cu toate acestea, investiția va fi implementată în municipiul reședință de județ. Conform noului plan, următoarea locație ar putea fi cea în care a funcționat centrala termică din strada Inimii.
După cum v-am informat în prealabil, în cadrul Programului Operațional Regional se pot accesa fonduri de la două sute de mii la șapte milioane de euro pentru înființarea incubatoarelor sectoriale. Profitând de această oportunitate, sub coordonarea Consiliului Județean Harghita, în cele patru orașe menționate mai sus se dorește sprijinirea antreprenorilor tineri. La Miercurea Ciuc, Odorheiu-Secuiesc și Gheorgheni se dorește demararea unei investiții în sectorul creativ, iar la Cristur-Secuiesc în domeniul textil și pielărie, completând activitatea Colegiului tehnic Zeyk Domokos.
Una dintre cerințele concursului de proiecte este ca administratorul investiției să aibă experiență în domeniu. Acest fapt poate fi asigurat de asociația de dezvoltare Harghita Business Center care administrează incubatorul de la Odorheiu-Secuiesc și ai cărei reprezentanți au fost prezenți la întâlnire. În acest scop s-ar asocia pe lângă Consiliul Județean Harghita, primăria Odorheiu-Secuiesc și Dealu, primăriile din Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Cristuru-Secuiesc.
Următorul pas este depunerea proiectului și realizarea studiului de fezabilitate. Péli Levente, director general adjunct în cadrul Direcție tehnice a consiliului județean consideră foarte importantă buna colaborare cu unitățile administrative teritoriale, dat fiind faptului că trebuie respectate termenele limită.
Vicepreședintele consiliului județean Barti Tihamér consideră că experiența obținută în urma înființării incubatorului de afaceri de la Odorheiu-Secuiesc,care este o reușită notabilă, motivează implementarea investițiilor de acest fel și în celelalte zone ale județului, având în vedere faptul că pot impulsiona mediul antreprenorial.
Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că instituția județeană sprijină înființarea celor patru centre de incubare, fapt demonstrat și de incubatorul de la Odorhei, care este o investiție proprie. Implementarea acestui tip de investiții în județul Harghita este importantă pentru susținerea antreprenorilor tineri care își pot face o carieră pe tărâmurile natale.

Miercurea Ciuc, 1 martie 2018

Progrese semnificative în ceea ce privește noua...

S-a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate   Prin aprobarea planului urbanistic zonal în cursul toamnei anului...

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház idén...

  Ofertă extinsă de servicii medicale la spitalul județean S-a decis ca Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc să aibă un laborator...

Unul dintre drumurile cele mai frumoase care va...

Unul dintre drumurile cele mai frumoase care va traversa Carpații și va lega regiunea noastră cu Bucovina, va fi porțiunea de drum dintre Bilbor și...

Undă verde pentru dezvoltarea spitalului județean...

Planuri ambițioase ca urmare a aprobării Planului Urbanistic Zonal   Ca urmare a aprobării Planului Urbanistic Zonal (PUZ), în următorii...