Dezvoltarea serviciilor turistice oferite pe teritoriul comunei Porumbeni

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Dezvoltarea serviciilor turistice oferite pe teritoriul comunei Porumbeni

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Porumbenii Mari - Nagygalambfalva
Adresa / Postacím: 
JUDETUL HARGHITA COMUNA PORUMBENI SAT.PORUMBENII MARI NR.244/A COD POSTAL 537214
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Investiția constă în achiziționarea unui teren de 2,7 ha pe teritoriul comunei Porumbenii Mari, în apropierea complexului sportiv existent cu scopul de a realiza pe acest amplasament un centru wellness și de agrement. Astfel se creează noi locuri de muncă, se vor dezvolta serviciile turistice locale asigurând un flux de turiști care vor atrage alți investitori în acest domeniu.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Obiectivul general al investiției este dezvoltarea serviciilor turistice oferite pe teritoriul comunei Porumbeni, prin realizarea unui parc de agrement și wellness, respectiv capacități de cazare pe un teren de 2,7 ha.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Finanțarea se justifică prin faptul că în momentul de față localitățile Porumbeni Mari și Porumbeni Mici nu dispun de servicii turistice de calitate, cu toate că în ultimii ani s-au dezvoltat mai multe pensiuni și pensiuni agroturistice. În acest context este necesar ca consiliul local să intervină în dezvoltarea economiei și mai precis a turismului prin a realiza o investiție în domeniul serviciilor turistice.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Potenţialii beneficiari ai proiectului se pot grupa în două mari categorii: beneficiarii direcţi şi beneficiarii indirecţi. Printre beneficiarii direcţi se numără locuitorii comunei Porumbeni și a comunelor adiacente, turiştii şi persoana căruia se creează un loc de muncă în cadrul noului complex turistic. În cealaltă categorie de beneficiari, cei indirecţi, se pot grupa: persoanele cărora se va crea locuri de munca prin investiţiile în zonă datorită diversificării ofertei turistice, investitorii din domeniul turismului care vor investi în zona comunei Porumbeni.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / Megnevezés
Strategia dezvoltare a Judetului Harghita 2015-2020
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: 
Dokumentumok / Documente: 
AtaşamentMărime
PDF icon Plan de situatie113.88 KB