Construire vestiar langa teren de sport in localitatea Morareni, Comuna Lupeni, judetul HARGHITA

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Construire vestiar langa teren de sport in localitatea Morareni, Comuna Lupeni, judetul HARGHITA

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Lupeni - Farkaslaka
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Malomfalva falu lakosságának több mint 70%-a tekinti a körzeti focimeccseket hétvégi családi programnak. Jelen pillanatban a játékosok a mérkőzések előtt, (ha esik, ha fúj) a pálya szélén öltöznek át, úgy az idegenből érkezők, mint a helyiek is. A jelen támogatási kérésünkkel a lakosság részérő (Malomfalva lakói) megfogalmazott igényt kívánjuk kielégíteni, hogy a malomfalvi focicsapat is a XXI. századnak megfelelő öltözőben tudjon előkészülni a mérkőzésekre. Ugyanakkor nem elhanyagolható tény, hogy itt szerveznek nyáron mindenféle közösségi rendezvényeket, mint például: falunapok, utcabajnokság, öregfiúk meccs stb
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Térségünkben nagy problémát okoz a fiataljaink marasztalása, az elvándorlások csökkentése, ezért is nagyon fontos, hogy egy újabb okot biztosítsunk a fiataloknak az itthon maradásra. Ezt a célt tűztük ki magunknak, mikor a malomfalvi focipálya melletti öltözőre a pályázatunkat benyújtottuk támogatásra, ezt a célt szolgálja jelen igénylésünk is, hogy legyen egy minden igényt kielégítő sportlétesítményünk, mely hozzájárul a fiataljaink itthon tartásában, községünk megmaradásában. Nem utolósorban a sport hozzájárul az egészséges életmódhoz és azt is meg kell jegyeznünk, hogy a malomfalvi fiatalokból 2 futbalcsapat is alakult, amely éveken át párhuzamosan együtt tudott működni, tehát sok a fiatal, ezáltal nagy az igény erre a létesítményre. Ugyannakoor mivel többféle rendezvényt is tartanak itt, ezért leegyszerüsödik az illemhelyek kérdése (nem kell bérelni), iroda és raktár szerepet is betud tölteni, (nem kell bérelni).
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
A beruházás közvetlen célcsoportjai a helyi és a vendég focicsapatok, kik részt vesznek a mérkőzéseken játékosként illetve a mérkőzésekre kilátogató szurkolók, családok. Közvetetten érintett célcsoport a szomszédos községek illetve Székelyudvarhely város sportolói, lakói.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: