Canalizare menajeră şi staţie de epurare în comuna Tuşnad

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Canalizare menajeră şi staţie de epurare în comuna Tuşnad

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Tusnad - Tusnád
Adresa / Postacím: 
537335 Tuşnad nr. 176, Judeţul Harghita
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Proiectarea şi executarea reţelelor de canalizare menajeră a comunei Tuşnad şi a comunei Cozmeni se derulează paralel prin programul vizând protecţia resurselor de apă, staţii de tratare canalizare. se va renunţa construirea staţiei de epurare în comuna Cozmeni şi se va proiecta o singură staţie de epurare pentru amândouă comune care este capabilă să preia apele uzate atât din comuna Cozmeni cât şi din comuna Tuşnad. această staţie de epurare va fi amplasată în comuna Tuşnad, satul Tuşnadu Nou aflată aval faţă de comuna Cozmeni.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Va asigura canalizarea şi epurarea apelor uzate menajeră a 2151 locuitori din gospodăriile existente, instituţiile de învăţământ, şcoli, grădiniţe, dispensarul comunei şi agenţi economici. Se elimină riscul de îmbolnăvire a consumatorilor de apă, se elimină poluarea apelor subterane şi a celor de suprafaţă, se elimină contaminarea solului şi a vegetaţiei din zonă, se intervin în mod pozitiv asupra perspectivei de dezvoltare economică a localităţii prin mica industrie şi turism rural.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
UAT Tuşnad nu dispune de fonduri necesare pentru acoperirea integrală a cotaparte cheltuielilor investiţiei Canalizare menajeră şi staţie de epurare din comuna Tuşnad.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
lucrarea proiectată va asigura canalizarea şi epurarea apelor uzate menajeră a 2151 din gospodăriile existente, instituţiile de învăţământ, şcoli, grădiniţe. Scopul lucrării este realizarea sistemului de canalizare menajeră şi staţie de epurare al comunei Tuşnad cu posibilităţi de extindere în funcţie de necesităţi în viitor datorită creşterii gradului de confort al locuinţelor, creşterea numărului populaţiei, extinderea activităţii micilor industrii în urma dezvoltării.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: