A TEKERŐPATAKI KULTÚROTTHON NYÍLÁSZÁRÓINAK A CSERÉJE

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

A TEKERŐPATAKI KULTÚROTTHON NYÍLÁSZÁRÓINAK A CSERÉJE

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Valea Strâmbă - Gyergyótekerőpatak
Adresa / Postacím: 
Gyergyóújfalu község, Tekerőpatak 314 szám, Hargita Megye
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
A kaláka program keretén belül sikeresen lezártuk a tekerőpataki kultúrotthon tetőszerkezetének felújítását.Hogy zavartalanul működhessen a kulturális élet, szükség lenne jól záródó és szigetelő ablakokra és ajtókra.Ezen beruházáshoz szükséges összeg 100,000 lej.A költségvetésünkből 30000 lejt tudunk elkülöníteni a fent említett munkálatokra,ezért szükségünk lenne Hargita Megye Tanácsának segítségére,támogatására.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Célunk egy olyan helyiség biztosítása ,ahol kulturális események(előadások,szereplések) bálok,halotti torok,esküvők,valamint különböző rendezvények helyszínéül szolgál.A már meglévő kultúrotthon korszerűsítése, a működésének hatékonyabbá tétele érdekében új ablakokra és ajtókra lenne szükség.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
A tetőszerkezet modern felújítása a Hargita Megye Tanácsának segítsége,támogatása valamint Tekerőpatak lelkes lakossága- a kalákás csapat-közreműködésével jöhetett létre.A tetőtéren egy terem kialakításra lenne szükség a fúvószenekar részére,ahol rendszeres próbáikat tarthatnák. Az ajtók,ablakok rossz állapota miatt télen a hideg és a hófúvások miatt,illetve esős időben a szél és a befolyó csapadék zavarja vagy lehetetlené teszi a kulturális életet.Évente kisebb karbantartási munkálatokat végeznek,de ez nem elegendő.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
A célcsoport Gyergyótekerőpatak teljes lakossága,valamint a környező települések. Ugyanakkor a Tarisznyás Márton iskola diákjai-fellépéseikkor ,a Fúvószenekar-próbáikon,Tánccsoport tagjai próbákon és fellépéseken rendszeresen használják a termet.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Gyergyóújfalu Község fejlesztési stratégiája 2014-2020
Helyi közösség érdekeit szolgálja
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: