Se dorește construirea unei noi clădiri a Spitalului Județean Miercurea Ciuc

Se dorește construirea unei noi clădiri a Spitalului Județean Miercurea Ciuc
A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, la Joseni
În deschiderea ședinței ordinare a Consiliului Județean Harghita a cărei gazdă a fost cu această ocazie localitatea Joseni, Borboly Csaba i-a felicitat pe producători locali din zonă, amintind și recentele zile ale agricultorilor din comună. Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat hotărâri care vizează spitalul județean, solicitările de finanțare ale unităților administrativ-teritoriale din județ, dar și sprijinirea învățământului profesional din județ.
Gall Szabolcs, primarul localității Joseni și-a exprimat bucuria în ceea ce privește organizarea ședinței consiliului în localitate.
Investițiile realizate în vederea sprijinirii activității spitalului județean continuă, astfel s-a votat hotărârea care face referire la acordarea de stimulente financiare lunare pentru personalul medical și de specialitate. În ceea ce privește mutarea secției spitalului județean care se află la Șumuleu-Ciuc, președintele consiliului județean a menționat că se află în curs elaborarea documentației în vederea construirii unui imobil care să adăpostească această secție, costurile în această privință ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane de euro.
Prin aprobarea hotărârii privind rectificarea bugetară, consiliul județean deși dispune de o sumă mică, a alocat fonduri în vederea derulării acelor proiecte pentru care primăriile din județ au înaintat solicitare. Aceste solicitări pot fi consultate la următorul link: http://investitii.judetulharghita.ro/note-de-fundamentare .
Învățământul profesional va fi susținut din sume provenite din rectificare bugetară. Astfel se vor utila atelierele, laboratoarele de la școlile profesionale din Miercurea Ciuc, Corbu, Odorheiu-Secuiesc și Gheorgheni, unde tinerii vor avea posibilitatea de a se califica în meseriile de mecanic auto, ospătar-bucătar, lucrător în domeniul silvic.
Și în această lună consiliul județean asigură mare parte din bani pentru salariile angajaților Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita.
„Chiar și din puținii bani pe care i-a primit, consiliul județean va oferi sprijin acelor localități care au în momentul de față cea mai mare nevoie. Din sumele provenite din rectificarea bugetară vom sprijini și proiectele europene aflate în curs de derulare, iar acolo unde nu se pot accesa fonduri, vom aloca bani din bugetul instituției. În acest fel dorim să construim o clădire nouă care să adăpostească secția de boli infecțioase a spitalului județean. Guvernul încă nu a găsit o rezolvare pentru situația direcției județene de asistență socială, însă consiliul județean, în funcție de posibilități va sprijini activitatea instituției subordonate. S-au votat hotărâri referitoare la cursurile de perfecționare pentru cadrele medicale, reabilitarea drumurilor județene, acest ultim aspect care va avea un efect pozitiv și asupra turismului din județ. Toate aceste demersuri se fac în scopul dezvoltării județului”, a conchis președintele consiliului județean.
Aparatul consiliului județean a votat luarea de poziție a Partidului Civic Maghiar cu privire la modificarea Legii 98/2016 privind achizițiile publice. Salamon Zoltán, reprezentantul partidului consideră că modificarea legii este necesară deoarece în forma actuală aceasta face adesea imposibilă implementarea noilor investiții. Printre altele, se solicită introducerea sancțiunilor pentru acele firme care depun oferte care cuprind prețuri prea mici, iar în cazul contestațiilor să fie obligatorie plata unei cauțiuni de 3-5%.
Miercurea-Ciuc, 27 octombrie 2017

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...