Investiții implementate cu succes la spitalul județean

Investiții implementate cu succes la spitalul județean
Finanțările obținute de la guvern și de la consiliul județean cu fost implementate în proporție de aproape sută la sută
În acest an Spitalul Județean de Urgență a cheltuit aproximativ 5,5 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură și echipamente medicale, aceste investiții contribuind la îmbunătățirea și diversificarea serviciilor medicale oferite de unitatea spitalicească. Comparativ cu spitalele din București, spitalul județean a reușit să utilizeze până la finele anului fondurile de investiții destinate pentru achiziționarea de aparatură și echipamente medicale. Fondurile obținute de la guvern pe ultima sută de metri și a căror valoare se ridică la 2,6 milioane de lei, în ciuda perioadei scurte de timp avută la dispoziție, au putut fi cheltuite (puteți citi aici comunicatul anterior emis pe această temă).
La secția de terapie intensivă s-au achiziționat: aparate de anestezie, echipament de ventilație, perfuzii, defibrilator și ecograf. La blocul operator s-a achiziționat lampă și masă de operație, defibrilator, instrumentar pentru ginecologie, instrumentar ortopedie, microscop. Secția de chirurgie bucală a fost echipată, printre altele, cu un scaun destinat intervențiilor chirurgicale specifice. Și la departamentul de patologie s-a achiziționat aparatură specifică. La secția de pneumologie s-a instalat aparatură de terapie cu oxigen. Aparatură de electroterapie s-a achiziționat la secția de reumatologie. La secția de boli interne cronice de la Vlăhița s-a achiziționat un ecograf. Totodată, spălătoria de la spitalul județean a fost utilată cu mașină industrială de spălat rufe, uscător și fier de călcat. S-au achiziționat și două autoturisme de uz utilitar.
Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita consideră că spitalul județean încheie un an reușit, reamintind că rezultatele au fost obținute mulțumită colaborării și atitudinii corespunzătoare. În ceea ce privește sumele care nu au fost cheltuite până la finele anului, președintele consiliului județean a menționat că această situație s-ar fi putut evita dacă procedurile de achiziție publică ar fi fost demarate în timp. Aceste aspecte vor fi abordate în mod corespunzător anul viitor.
Zonda Erika, directorul general al direcției programe din cadrul Consiliului Județean Harghita și membru în consiliul de administrație al spitalului a afirmat că anul acesta poate fi catalogat ca fiind unul pozitiv. Acest fapt se datorează și colaborării operative dintre cele două instituții și faptului că s-au luat decizii care stau la baza dezvoltării serviciilor medicale regionale.
Demeter Ferenc, managerul spitalului județean a spus că în ciuda perioadei de timp scurte avute la dispoziție și procedurilor birocratice complicate, s-a reușit utilizarea eficientă a fondurilor achiziționându-se aparatură și echipamente medicale care contribuie la modernizarea serviciilor medicale din regiune.
Finanțarea totală se ridică la 5.637 mii lei, din care s-a reușit utilizarea a 5.481 mii lei. Din suma rămasă, 33 mii lei au fost anulați prin procedura de achiziție publică, 122 mii lei reprezintă sume care au fost contractate, echipamentele fiind în curs de livrare.
Investițiile de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc pot fi urmărite la următoarele adrese de web:
http://investitii.judetulharghita.ro/node/1547
http://investitii.judetulharghita.ro/node/1531
http://investitii.judetulharghita.ro/node/1522

Miercurea Ciuc, 27 decembrie 2017

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...