Reabilitarea rețelei stradale al comunei Sâncrăieni /Csíkszentkirály utcáinak aszfaltozása

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Reabilitarea rețelei stradale al comunei Sâncrăieni /Csíkszentkirály utcáinak aszfaltozása

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Sâncrăieni - Csíkszentkirály
Adresa / Postacím: 
537265 Sâncrăieni, nr.522, județul Harghita
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Investiţia vizează asfaltarea strazilor in comuna Sâncrăieni, care cuprinde refacerea stratului de suport prin repararea gropilor, pregătirea suprafeţei şi aşternerea asfaltului pe o lungime totală de 1 000 ml / A beruházás Csíkszentkirály utcáinak aszfaltozását irányozza elő, ami tartalmazza az út felület előkészítését és az aszfaltréteg elterítését. Az utcák aszfaltozását folytatva az idén is 1 000 m hosszuságon szeretnénk munkálatokat megvalosítani.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Prin asfaltarea drumurilor va fi asigurat siguranţa in circulaţie atât vechiculelor cât şi pietonilor. Investiţia are un impact benefic asupra mediului deoare ce înbunătăţeşte colectarea şi evacuarea apelor de suprafaţă, astfel se diminuează apariţia noroiului şi a prafului. Deasemenea se măreşte confortul fonic şi se diminuează sursele de poluare / Az utcák leaszfaltozásával biztosítva lesz egy biztonságos közlekedés úgy az autosok mint a gyalogosok számára. A beruházásnak környezet kimélő hatása is van, nagyban hozzájárul a sár és a por képződés csökkentéséhez.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Modernizarea străzilor comunei contribuie la dezvoltarea economica şi turistica a zonei, şi contribuie la dezvoltarea condiţiilor de viaţă a locuitorilor comunei, contrubuie la redarea vechi frumuseţii a comunei.Prin modernizarea drumurilor va fi asigurat siguranţa in circulaţie a locuitorilor comunei / A falu utcáinak feljavítása, hozzájárul a térség gazdasági és turisztikai fejlődéséhez, hozzzájárul a helyi lakosság életminősségének javulásához, kialakitva egy sajátos jellegü faluképet az idelátogatok számára. Az utcák modernizálásával biztosítva lesz egy könnyebb és biztonságosabb közlekedés a lakosság számára.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Locuitori comunei / A kozség lakossága.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Strategia de dezvoltare locala / helyi fejlesztési stratégia
Răspunde unei strategii naţionale în domeniul/hivatkozik a nemzeti fejlesztési stratégiára
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: