Racordare canalizare pluvială zona Eltetokut

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Racordare canalizare pluvială zona Eltetokut

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely
Adresa / Postacím: 
str. Rakoczi
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Proiectul tratează racordarea canalizării pluviale a străzii Eltetőkút (care colectează apele pluviale inclusiv de pe platoul Cserehát) în râul Târnava Mare. Actual în zona studiată există nişte şanţuri, care trec prin terenuri private, nu sunt întreţinute corespunzător, capacitatea lor nefiind suficientă datorită faptului că, zona estică a oraşului s-a extins cu construcţii şi drumuri, şi este într-o extindere continuă. Conducta de canalizare proiectată va porni de la şanţul existent din strada Éltetőkút, se va poza de-a lungul străzii II Rákóczi Ferenc şi Budvár până la râul Târnava Mare. În această conductă de canalizare pluvială se va racorda canalizarea pluvială proiectată a străzii Éltetőkút, precum şi porţiunea străzii II Rákóczi Ferenc unde trece conducta.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Conducta de canalizare se va realiza cu conductă de polietilenă grofată PE Dn1200. Soluţia propusă este o conductă pe care o putem numi drept conductă economică: este o conductă cu diametru optim din punct de vedere a debitului adoptat, luând în considerare şi extinderea zonei estice Cserehát.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Obiectivul „Reţea stradală şi canalizare pluvială la locuinţe ANL str. Éltetőkút (Văii)” in anul 2015 a fost inclus prin demersurile municipalităţii în programul PNDL din judeţul Harghita conform Contractului de finanţare nr.: 10817 din 11.06.2015 pe baza Ordinului MDRAP nr. 900 din 02.11.2015 privind modificarea Ordinului ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 841/2015 privind aprobarea listei obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea Programului naţional de dezvoltare locală, pentru judeţul Harghita. In data de 29.11.2016 pe baza Procesului verbal de predare primire lucrările la această investiție au fost predate de către executant in exploatare, urmând ca în anul 2017 să se execute din fonduri bugetare locale parapetul de siguranţă pietonal aferent trotuarelor, deci magistrala canalizării pluviale pentru strada Éltetőkút (Văii) este terminată. Prin realizarea acestei canalizări pluviale, pericolul de inundare a zonei str. II Rákóczi Ferenc – str. Budvár este şi mai accentuată, chiar vom putea ajunge la dezastru în cazul unor ploi abundente. Din aceste considerente este absolut necesar realizarea racordării canalizării pluviale zona Éltetőkút - Cserehát, care se va realiza în cadrul proiectului menţionat mai înainte, la răul Târnava Mare (emisar).
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Locuitori Zonei Rakoczi, în jur de 500 familii cu gospodării.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: