MODERNIZAREA STRADA SELYMEK

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

MODERNIZAREA STRADA SELYMEK

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Sândominic - Csíkszentdomokos
Adresa / Postacím: 
537275 Sandominic nr. 507
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Investiția propusă este continuarea lucrărilor de modernizarea drumurilor comunale din anul 2009. În anii anteriori cu sprijinul acordat de Consiliul Județean Harghita, din fonduri de la stat și proprii a fost modernizate drumuri comunale în lungime de 12 km. Acest porțiune de drum de 560 m este legat de DE 578 și de drumul agricol reabilitat din anul 2012 pe o lungime de 3,75 km. Pentru consolidarea suprastructurii drumului se vor efectua următoarele lucrări: scarificarea și reprofilarea părții carosabile, execuția stratului de piatră spartă, consolidarea și refacerea acostemente cu piatra spartă, asfaltarea drumului.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Obiectul general al proiectului este îmbunătățirea imaginii comunei, obiectivul specific este soluționarea scurgerii apei de pe suprafață.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Drumul comunal Selymek este porțiunea de drum cel mai deteriorat din comună. Consolidarea drumului este impusă de necesitatea rezolvării circulației rutiere în condiții de confort optim și de siguranța circulației. și este impusă de creșterea continuă a traficului rutier, de starea înrăutățită a îmbrăcăminții existente, a denivelărilor accentuate și a numeroaselor gropi din drumul existent. Scurgerea apelor de suprafață nu este asigurată , apele pluviale nu sunt colectate și evacuate corespunzător, șanțurile nu au panta de scurgere necesară, de accea sunt colmatate parțial cu pământ, se constată creșterea vegetației, deasemenea și podețele sunt înfundate.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Locuitorii din zonă , aproximativ 1000 persoane.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Strategia de Dezvoltare a comunei Sandominic 2014-2020
Apare
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: 
Dokumentumok / Documente: 
AtaşamentMărime
PDF icon Plan de incadrare in zona754.21 KB