Csíkszentmártoni művelődési ház felújítása és modernizálása

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Csíkszentmártoni művelődési ház felújítása és modernizálása

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Sânmartin - Csíkszentmárton
Adresa / Postacím: 
Fő út 40 szám, I.sz.537280
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
A meglevő művelődési ház ma már nem felel meg a kor követelményeinek. Strukturálisan is problémák merültek fel és funkcionálisan sem felel meg. A terv egy teljeskörü külső és belső felújítást foglal magába kiegészítve egy előtérrel, amely a helyiségek optimális elérését teszi lehetővé. A terv magába foglalja a fűtésrendszer kiépítését beleértve egy kazánházat is. Úgyszintén sor kerül vizesblokkok kialakítására valamint az épület villamossági hálózatának cseréjére. Az épület alagsorában kialakításra kerül egy konyha rész is, az északi szárnyban kisebb stúdiótermek, próbatermek kerülnek kialakításra. Az épület össz hasznos felülete 1012,63 nm.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
A beruházás célja a régi művelődési ház külső és belső felújítása, bővítése, funkcionálissá tétele. A fő cél az épület rendeltetésszerü hasznosítása és ezáltal a művelődési élet fellendítése.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Több éves alapos tervezőmunka végére értünk. Rendelkezünk az építkezés beindításához szükséges szakhatósági engedélyekkel. Úgyszintén rendelkezünk a beruházáshoz szükséges pénzalapok 50%-al. A faluközösség egyik fő elvárása a művelődési ház felújítása, amit több közvélemény-kutatáson is kifejezett. Az önkormányzat is kiemelt fontosságú beruházásnak tekinti est.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
A beruházás direkt élvezője Csíkszentmárton 2400 lakója, hiszen az itt zajló rendezvények minden korosztályt érintenek. Ugyanakkor konkrét célcsoportjai is vannak, mert a fúvószenekar, néptáncegyüttes és más művelődési csoportosulások otthona lesz a felújított funkcionálissá tett épület.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Csíkszetmárton Fejlesztési stratégiája a 2014-2020-as időszakra.Az Alcsíki Kistérség vidékfejlesztési stratégiája 2016-2020
Kiemelt fontosságú beruházásként kezelve
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: