Amenajare incintei Centrului Comunitar Multifuncțional (Cămin Cultural) din localitatea Valea lui Pavel, A Pálpatak-i multifunkcionális közösségi ház körüli terület rendezése

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Amenajare incintei Centrului Comunitar Multifuncțional (Cămin Cultural) din localitatea Valea lui Pavel, A Pálpatak-i multifunkcionális közösségi ház körüli terület rendezése

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Valea lui Pavel - Pálpataka
Adresa / Postacím: 
com. Corund, sat Valea lui Pavel, nr. 157, jud. Harghita,
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Az épület 80% -ban helyi építő anyagból azaz fenyőfából készült, méretei 40 m x 12 m a belső tér azaz a nagyterem mennyezet nélkül készült , így láthatóak az épület struktúra tartó elemei. Tervezési fázisban nem lettek előirányozva és így nem kerültek bele a közbeszerzési eljárásba a tereprendezési munkálatok, amelyek nélkül a megépült szép és impozáns épület nem használható a célnak megfelelően, hisz az építkezési munkálatokkal a terep átrendeződőt. Szükségszerű az épület körüli talaj elegyengetése, rézsűk kialakítása, valamint a laza talaj megtartására gyeprácsok elhelyezése, tartó támfalak, járdák valamint parkoló megépítésére.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
A beruházás célja a már megépített Multifunkcionális Közösségi Központ közvetlen környezetének rendezése és használatba adása Pálpataka település lakói számára. Az épület ellátja a kultúrotthon szerepét de számos , más funkciót is betölt a település életében , ezáltal megfelelő környezetet teremt a Pálpatakán zajló kulturális és közösségi tevékenységek számára, így elengedhetetlenül fontos a Multifunkcionális Közösségi Központ körüli tér rendezése.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
A település életében az iskola és a templom után a harmadik legfontosabb középület, hisz épp annak köszönhetően, hogy a településen nincsen kábeltévé nagyon aktív a kulturális élet rendszeres előadások, bálok vannak, ugyanakkor a kultúrotthon ad helyett a lakodalmaknak és halotti toroknak. Az épület felújítása esetén jelentős mértékben hozzájárul a település arculatának pozitív formálásához, direkt módon javítva az itt élő emberek életkörülményeit.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
A beruházás célcsoportját Pálpataka település 395 lakósa, valamint az idelátogató turisták, elszármazott pálpatakiak és a különleges alkalmakra meghívott vendégek képezik, akik a beruházás esetén modern elvárásoknak megfelelő körülmények közt vehetnek részt különböző, a település életében nagy fontossággal bíró eseményen.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Korond község középtávú fejlesztési stratégiája
Fontos teendőként jelőli meg
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: 
Dokumentumok / Documente: 
AtaşamentMărime
PDF icon Centru com_07-02-2017-173025.pdf1.67 MB