Renovare acoperis la Cladirea fostei primarie din str. Republicii nr. 15 - orasul Vlahita

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Renovare acoperis la Cladirea fostei primarie din str. Republicii nr. 15 - orasul Vlahita

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Vlăhița - Szentegyháza
Adresa / Postacím: 
535800 Orasul Vlahita, str Republicii nr. 15, Judetul Harghita
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Cladirea fostei primarii a fost construita in anul 1904. -este unul din cele mai vechi cladiri si se situeaza pe langa Drumul National DN13 A, la intersectia strazilor Republicii cu str. 1 Mai, vizavi de Casa de cultura Gabor Aron, de Biblioteca oraseneasca, de sediul Casa elevilor, de sediul Filarmonicii de copii Vlahita, si a Scolii Generale Martonffi Janos. Sunt necesare următoarele lucrări în ordinea urgențelor: - schimbarea învelitorii cu refacerea acoperișului - termoizolarea podului și a pereților exteriori - refacerea tencuielii exterioare după termoizolarea pereților exteriori și schimba-rea tâmplăriilor uzate și depășite în timp.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Relevând construcția existentă s-au constatat următoarele: - suprafața construită la sol a imobilului: 269 mp - funcțional construcția se compune din 13 spații. Obiectivul investiției: îmbunătățirea condițiilor de funcționare a cladirii.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
In orasul Vlahita sunt in prezent 23 de Organizatii Nonguvernamentale, si acest numar este in crestere. Tinand cont ca aceste organizatii sunt infiintate in folosul comunitatii si unele nu au sediu permanent, prin reabilitarea cladirii, s-ar putea ca Orasul Vlahita sa-si acorde posibilitate pentru functionarea ONG-urilor. Cladirea ar fi functional pentru ONG-uri. Pe de alta parte aceasta cladire este in strare precara, si aceasta zona este vizitat de foarte multe turisti, respectiv cladirea se afla pe langa Drumul National DN13A, se deplaseaza foarte multe turisti in traficul rutier este imperios necesar ca cladirea sa-si aiba functiune estetica in aceasta zona. In prezent in doua spatii ale cladirii (in partea nordica) functioneaza un serviciu social: CENTRU DE SERVICII SOCIALE COMUNITARE VLAHITA
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
-peste 200 de persoane pentru care se acorda seviciile sociale -6800 de locuitori al orasului Vlahita -30000 de turisti/an, care viziteaza aceasta zona. -Cladirea este situata pe langa Drumul National DN13A, unde se circula peste 1000 de autivehicule/zi.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / Megnevezés
Strategia de dezvoltare locala Orasul Vlahita 2014-2020
Proiect / Projekt
Denumire / Megnevezés
Renovare acoperis la Cladirea fostei primarie din str. Republicii nr. 15 - orasul Vlahita
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: 
Dokumentumok / Documente: 
AtaşamentMărime
PDF icon SCAN fost Sediu Primaria inventar001.pdf1.04 MB