Modernizare parc

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Modernizare parc

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Vlăhița - Szentegyháza
Adresa / Postacím: 
535800 Orasul Vlahita, Str. Turnatorilor nr. 20
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Investitia se va realiza in Orasul Vlahita in centrul acesteia la intersectia strazilor Republicii cu strada 1 Mai pe suprafata de teren liber de constructii, si se afla pe domeniu public. Se prevede amenajarea aleeilor pe surafata terenului viran si adoptarea unor imbracaminti de pavaje cu piatra. Este prevazut si amenajare parcare pentru accesul masinilor.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Imbunatatirea functionalitatii terenului care este situata vizavi de Casa de cultura Gabor Aron, de Biblioteca oraseneasca, de sediul Casa elevilor si de sediul Filarmonicii de copii Vlahita. Aceasta zona este frecventata de mii turistii anual.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Oportunitatea investiţiei este justificată de necesitatea punerii in valoare a spatiului partial amenajat si a crearii in zona a unui loc de recreere, Prin lucrări de terasament şi modelare a terenului, plantatii si alei vor fi create zone distincte in care toate categoriile de varsta isi pot gasi locul de relaxare, joaca sau plimbare. Amenajarea acestei zone va contribui la cresterea calitatii vietii locuitorilor di Orasul Vlahita. Probleme identificate: -Lipsa unei zone de agrement in zona; -Existenta unui spatiu public inestetic, fara utilizare; -Nevoia de a mari suprafetele verzi in oras, -Nefolosirea la capacitate maxima a potentialului de recreere din zona Terenul unde va fi realizat parcul se intinde langa Drumul National DN13 A, unde se circula peste 1000 autovehicule/zi.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
6800 de locuitori al orasului Vlahita, 30000 de turisti/an care viziteaza aceasta zona. Terenul unde va fi realizat parcul se intinde langa Drumul National DN13 A, unde se circula peste 1000 autovehicule/zi.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Strategia de dezvoltare locala Orasul Vlahita 2014-2020
Capitolul: Cultura, sport si agrement: Amenajare, reamenajare si extindere parcuri si locuri de joaca: Fisa de proiect nr. 54.
Proiect / Projekt
Denumire / Megnevezés
Modernizare parc
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: