Aszfaltozott út lehet Csíkszentmárton és Bákó megye határa között

Aszfaltozott út lehet Csíkszentmárton és Bákó megye határa között

A fakitermelők felelősség vállalására is szükség van

Csinódon találkoztak az érintett lakosok, alcsíki polgármesterek: György József, Csíkszentgyörgy, Gergely András, Csíkszentmárton, Szántó László, Csíkkozmás. Székely Ernő, Csíkszentkirály, Keresztes Balázs, Csíkszentlélek és helyi tanácsosok Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnökével, Becze István és Dajka Tünde megyei tanácsosokkal és a megyei tanács munkatársaival. Az idei karbantartási munkálatokkal végeztek a 123-as jelzésű megyei út teljes szakaszán, ami kövezést, sáncásást, átereszek kitakarítást és új átereszek behelyezését jelenti, ahol erre szükség volt. Borboly Csaba korábban felhívta a figyelmet, hogy helyi szinten is vigyázni kell az út állapotára, hiszen közérdek. Annál is inkább fontos az út megfelelő minőségének fenntartása, mert jó alapot kell biztosítani, hogy az elkövetkező években aszfaltréteget húzhassanak az útra. Erre már elindították a beruházáshoz szükséges tervezési procedúrát.

A beruházást és korábbi közleményeinket a megyei tanács által koordonált beruházásokat összesítő oldalon követhetik:

http://investitii.judetulharghita.ro/node/1333

György József, Csíkszentgyörgy polgármestere szintén a rönkszállításra vonatkozóan elmondta, hogy a szabályokat be kell tartani. Mint mondta az út rossz minőségének köszönhetően előfordult, hogy a mentőautó nem tudott a településre kimenni, most már kis autók is kényelmesen közlekedhetnek, ami nagy megkönnyebbülést jelent annak a mintegy ötszáz csinódi és egerszéki lakosnak, akik a itt élnek.

Gergely Andás, Csíkszentmárton polgármestere is hozzátette, hogy amennyiben a helyiek részéről van akarat az önkormányzat is támogatja az elképzeléseket.

Az elképzelések szerint Csíkszentmártontól az egerszéki eltérőig, további közel 7 kilométert aszfaltoznának le az elkövetkező években. Borboly Csaba azonban nem zárja ki a teljes 123-as megyei út rendbetételét Bákó megye határáig, amennyiben van erre igény és akarat a helyi polgármesterek és lakók részéről is. Ehhez azonban mint mondta a rönkszállítás tekintetében felelősség vállalás és mérsékletesség is szükséges.

A tavaly februárban készült felvételeket az út állapotáról és a helyiek beszámolójával a közösségi oldalon tekinthetik vissza:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1229778490402865

A terepszemlén készült még több fotót szintén a közösségi oldalon érhetnek el:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1411760488871330

A megyeeln0k megköszönte Chiorean Adrian, Zólya Zsombor, Pethő Zsuzsanna és Izsák Levente kollégáinak a hozzáállást és a munkát.

Csíkszereda, 2017. október 25.

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...