Amenajarea zonei caminului cultural Siculeni2022
Siculeni - Madéfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Investiția este amplasat în zona centrală a localității Siculeni, în imediata vecinătate a căminului cultural, care a fost renovat în anul 2018 din fonduri UE. Căminul cultural și zona care trebuie amenajată au un potențial imens și care trebuie integrat în circuitul de spații publice și spații verzi. In acest moment zona este pavat cu calupuri de beton prefabricat și are 2 funcții: trotuar și parcare. Căminul cultural a fost renovat în 2018, dar spațiul din jurul clădirii a rămas neschimbat, cu pavaj învechit, degradat. Prin acest proiect se va realiza: desfacere borduri la trotoure și a pavajelor din calupuri de beton și realizare pavaj și trotuar nou, schimbarea pământului, plantare puieți arbori și alte plante florale perene, gazon artificial, montare borduri din salcâm, elemente decorative (litere), bănci, elemente de joacă, elemente decorative din piatră naturală, garduri din lemn, instalații electrice etc.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Scopul investiției este amenajarea amplasamtului de 2580 mp, care este un spațiu public valoros din vecinătatea căminului cultural, care momentan nu dispune de funcții necesare, specificie spațiilor publice: pavaje noi, loc de joacă pentru copii, elemente decorative cu design autentic și unic, vegetație decorativă, abundentă, o împrejurime decentă, spați festiv unde se pot organiza diferite evenimente culturale, iluminat public, dotări de bază, mobilier urban. În spatele căminului cultural se află un teren de fotbal, care nu are tribune sau locuri de stat unde se pot urmări meciurile.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Necesitatea prezentei investiții este evidentă, firească și a fost identificată de multă vreme de conducerea comunei, împreună cu necesitatea renovării și modernizării clădirii casei de cultură, care a fost renovată în 2018 și care și-a recăpătat glorai de altă dată, devenind una dintre cele mai frumoase și moderne clădiri din Siculeni, necesitatea zonei adientice a devenit și mai importantă, respectiv urgentă. Terenul de fotbal este funcțional de mai mulțti ani, necesitate unei tribune fiind de sineînțeleasă. Investiția este necesară pentru acoperirea unor nevoi complexe: trebuie să răspundă cererii crescute din partea localnicilor de toate vârstele, care frecventează evenimentele culturale, nunți, boteze, concerte, baluri și meciuri de fotbal. Comuna Siculeni nu dispune de spații publice funcționale în această zonă dens locuită, nemaivorbind de locuri de joacă.Este din ce în ce mai mare nevoie de spații publice, cu funcții multiple, moderne, și cu multă vegetație, une oamenii se pot socializa și unde pot petrece timpul în aer liber. Acest tip de spații au un rol important în viața comunelor, mai ales în dezvoltarea. lor, dau cadrul vieții culturale, a socializării
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Grupul țintă: locuitorii comunei Siculeni, deci 2760 persoane, precum și locuitorii comunelor învecinate, care vin la Siculeni la evenimente culturale sau sportive, precum și turiștii din toată țara și din afara țării, care vin să viziteze comuna Siculeni, familii cu copii mici, tineri care cauta un loc de socializare dupa scoala.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Proiectul Technic este elaborat, factura este emisa de proiectant.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%