RENOVARE ENERGETICĂ MODERATĂ LA CĂMINUL CULTURAL DIN COMUNA GĂLĂUȚAȘ, JUDEȚUL HARGHITA2022
Gălăuțaș - Galócás
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Clădirea căminului cultural este o construcție veche, realizată în jurul anului 1950, dar a fost reabilitată și modificată în anul 2007. Are o formă neregulată, se constată degradări la streșini datorită infiltrațiilor, exfolieri de finisaje, desprinderi de suprafețe la tencuieli.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul principal al investiției constă în reabilitarea moderată a clădirii, având ca scop îmbunătățirea performanței energetice a acesteia, realizată prin: lucrări de reabilitare termică, înlocuire tâmplărie, sistem de încălzire și furnizare a apei calde, dispunerea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice, lucrări de reabilitare și modernizare a instalației de iluminat în clădiri, lucrări de refacere finisaje interioare și exterioare.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Întrucât construcția este veche se impun lucrări de intervenție privind creșterea eficienței energetice care au ca scop scăderea consumului specific pentru încălzire, în condiții de eficiență energetică. Sunt necesare intervenții asupra clădirii și intervenții asupra instalațiilor aferente clădirii în vederea modernizării energetice a acesteia.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiarii investiției sunt locuitorii comunei Gălăuțaș și alte persoane.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
5%

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%