Modernizarea cabinetului de informatică a Școlii Gimnaziale ”Arany János" din Mihăileni2022
Mihăleni - Csíkszentmihály
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Școala Gimnazială ”Arany János" din Mihăileni are 4 substructuri, de clase primare și grădiniță în cele 4 sate componente ale comunei și clase gimnaziale în Livezi și Mihăileni. În anul școlar 2022-2022 sunt înscriși 307 de copii, 73 în grădiniță, 127 la ciclul primar și 107 la ciclul gimnazial, din care 18 la secția română în Livezi și 89 la secția maghiară în Mihăileni. Cei 89 de copii maghiari provin din cele trei sate: Nădejdea, Mihăileni și Văcărești, fiind o singură școală gimnazială în comună. Majoritatea pedagogilor școlii sunt titulari (90%), 28% dintre ei sunt din comunitatea comunei, ceilalți fac navetă zilnic cu microbuzul primăriei. Școala ”Arany János" este renumită datorită rezultatelor bune la evaluările naționale a elevilor din clasa a VIII-a. Considerăm că este foarte importantă investiția de față, care presupune modernizarea și dotarea cabinetului de informatică.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
În anul 2007 s-a realizat cabinetul de informatică, școala a cumpărat mobilierul, iar în ianuarie, anul 2008, cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean Harghita au achiziționat 11 calculatoare cu licență de utilizare și sistem antivirus. Pe parcursul anilor aceste calculatoare s-au deteriorat, unele nici nu mai sunt funcționale, performanța lor este depășită din punct de vedere tehnologic. Nici cantitativ nu ar fi optimă existența acestor calculatoare, deoarece efectivele claselor sunt mai mari. În anul școlar 2022-2023 sunt înscriși 22 de elevi în clasa a V-a, 28 în clasa a VI-a, iar în clasele VII, VIII 15, respectiv 20 de elevi.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Conform planului-cadru pentru învăţământul gimnazial, aprobat prin OMENCS nr. 3590/2016, disciplina Informatică şi TIC se predă în clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, ca disciplină de trunchi comun, cu o alocare de o oră/ săptămână. Pentru aceste ore de informatică este nevoie de calculatoare, laptopuri performante, care permit accesul elevilor la diferite programe. Pe lângă cele 29 de laptopuri performante considerăm a fi necesar achiziționarea unui smartboard (tablă interactivă), care ar ajuta predarea materiei, demonstrarea operațiunilor de către profesor și o imprimantă color A3.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Cei 107 de elevi în anul școlar 2022-2023, dar și pedagogii școlii cu diferite activități extra-curriculare, cum ar fi conferințe, simpozioane, etc. Cu ocazia diseminării diferitelor proiecte, ar fi ideală, ca locație, cabinetul de informatică.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Am contactat mai multe firme în domeniu IT, pentru a cere oferte de preț.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%