„REABILITAREA, MODERNIZAREA,DOTAREA CLADIRII SI AMENAJAREA CURTII LA SCOALA GIMNAZIALA KISS FERENC CLASELE V-VIII”2022
450000
Mădăraș - Csíkmadaras
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Scoala Gimnaziala ”Kiss Ferenc” din comuna Madaras este situat str. Principala, nr. 64, com Madaras, jud. Harghita. Potrivit Inventarului bunurilor care aparþin domeniului public al comunei Madaras, obiectul de investiþie (50474-C1) se afla în domeniul public a comunei si prezinta o suprafata construita la sol de 828 mp, iar suprafata desfasuarta fiind de 828 mp. conform CF nr. 50474. Tototodata pe acest teren cu CF nr. 50474 se va construi o cladire C6 (centrala termica si vestiare) de 69.09 mp si un teren multifunctional de 264 mp.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Prezentul proiect are ca obiectiv reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru învăţământul general obligatoriu (clasele I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregătitoare) desfăşurat în unităţile de învăţământ aparţinând Şcoala Gimnazială Kiss Ferenc. Prin proiect se susţine principiul dezvoltării durabile a învăţământului şi educaţiei. Caracterul inovativ derivă din introducerea noilor tehnologii prin dotarea şi echiparea unităţilor şcolare, care vor facilita accesul elevilor la informaţii esenţale pentru dezvoltarea cunoştinţelor în diferite domenii. Proiectul va conduce la revoluţionarea procesului de predare din şcoli şi îmbunătăţirea actului didactic. Obiectivele specifice al proiectului sunt: -realizarea unei infrastructuri şcolare corespunzătoare aparţinând sistemului educaţional obligatoriu din mediul rural; -dotarea unităţilor de învăţământ, modernizarea bazei materiale a şcolilor asigurându-se un proces educaţional la standarde europene; -îmbunătăţirea procesului educaţional prin integrarea, în mod creativ si inovativ, a resurselor pedagogice moderne în procesul de predare-învăţare; -asigurarea condiţiilor igienico-sanitare şi de siguranţă corespunzătoare; -îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ în vederea creşterii calităţii acestuia.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Reamenajarea si modernizarea unitații de învațământ Scoala Gimnaziala Kiss Ferenc Madaras este necesara pentru atingerea unui grad optim de calitate infrastructurala si adecvata contextului social în vederea conformarii la unele legi si norme europene si naþionale privind calitate educației primare si gimnaziale. La ora actuala în unitatea de învațământ Scoala Gimnaziala Kiss Ferenc învața 95 elevi. Am analizat datele privind populația scolara (din baza de date oficiale TEMPO), aceste date coroborate cu planul de scolarizare, arata ca unitatea de învaþamânt este sustenabil pentru un numar de 150 elevi pe termen lung. Având în vedere tendinþa de crestere a populaþiei scolare în localitate se contureaza o nevoie de a modernizare a scolii pentru a oferi elevilor o infrastructura educaþionala de calitate si atractiva, unde se pot desfasura activitațile educaționale în siguranța, în conformitate cu normele sanitare. Datorita contextului social elevii unitații scolare se afla în situație defavorizata multipla: fiind elevi proveniți din mediul rural si de etnie maghiara.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiarii direcți: elevile, profesori si personalul Școala Gimnazială "Kiss Ferenc" din satul Mădăraș prin realizarea proiectului aceste persoane vor învăța si vor lucra la un mediu corespunzător, dotat corespunzător, va ridica nivelului de performanţă al unităţii de învăţământ Beneficiarii indirecți: familiile elevilor Proiectul are un impact social prin ameliorarea aspectului urbanistic al comunei Mădăraș.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%