Reabilitarea grupurilor sanitare la Refugiu de utilitate publica /A Menedékház fürdőszobáionak a felujítása2022
15000
Sâncrăieni - Csíkszentkirály
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Lucrările de reabilitare a grupurilor sanitare la refugiu de utilitate prublica se realizează in cadrul programului de promovare a turismului in localitatea Sâncrăieni, zona Sântimbru-Băi. Se realizează dotarea grupurilor sanitare cu noi obiecte sanitare, și lucrări inerioare fara modificari structurale și arhitecturale, prin inlocuirea obiectelor sanitare degradate, și amenajare noi grupuri sanitare separate in fiecare camera dimensionate conform locurilor de cazare existente.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Proiectul urmăreşte dezvoltarea și promovarea turismului local, in aşa fel încât să asigură petrecerea timpului liber într-o zonă montană, într-un mod civilizat şi de nivel european. Terenul fiind amplasat în imediata vecinătate a drumului județean DJ123D cu o circulaţie intensă de turişti locali şi straini, fapt ce necesită un aspect estetic şi funcţional mărit al zonei.Gradul de atracţie al localităţii depinde în mare măsură de modul de amenajare al peisajului, zona stațiunii Sântimbru-Băi cu case de vacanțe, amenajata ca zonă turistică și agrement jucând un rol important în acest cadru. Dotarile și lucrarile de intervenții propuse asupra construcției existente in aceasta zonă, au menirea de a imbunatații condițiile de cazare și promovarea turismului local in aceasta zona.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Amenajarea zonei turistice și de agrement din această zona contribuie la dezvoltarea turistică și economică a zonei. Procesul de dezvoltare a comunei in acest sens poate fi atins printr-o abordare ştiinţificã a unor teme privind valorificarea resurselor, organizarea, sistematizarea şi amenajarea pe baza unor criterii şi norme specifice de dotare şi echipare care sã conducă la creşterea eficienţei economice şi sociale a acestora în contextul protejării şi conservării mediului şi a resurselor turistice.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
locuitorii comunei, turistii și vizitatori
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor