Amenajarea terenului la o serie de străzi laterale de pe raza localității Bălan2022
100000
Bălan - Balánbánya
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Proiectul de modernizare a rețelelor de apă și canalizare se află în stadiul final de implementare. După finalizarea acestuia va urma asflatarea străzilor laterale din localitatea Bălan, prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny", prin proiectul Modernizarea unui ansamblu de străzi din orașul Bălan, județul Harghita, selectat spre finanțare. După lucrările de implementare a sistemului de apă și canalizare și pănă la asflatarea străzilor, va fi nevoie de intervenții asupra străzilor care au beneficiat de investiții, în ceea ce privește amenajarea terenului. Străzile unde s-au intervenit se află în zone strâmte cu elevație ridicată, astfel este nevoie de pietruire și soluții de sprijinire a malurilor, pentru a evita eventuale surpări ale terenului. E nevoie în special de pietriș, pentru că resursa umană pentru răspândirea materialelor va fi contribuția Primăriei Bălan și a rezidenților de pe străzile respective.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul general este modernizarea infrastructurii rutiere de pe raza localității Bălan. Obiectivele specifice: Amenajarea terenului de pe străzile laterale, în vederea implementării în condiții decente a proiectului de modernizare (asfaltare) unui ansamblude străzi.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Prin modernizarea străzilor laterale de pe raza localității Bălan, gradul de siguranță și calitate al riveranilor de pe străzile respective va crește considerabil. Multe dintre străzile laterale sunt căi de acces către obiectivele turistice din zonă, astfel pe lângă locuitorii orașului și turiștii care vor tranzita zona vor beneficia de o experiență mai plăcută. În prezent, doar cele 2 străzi principale din localitatea Bălan sunt modernizate. Prin amenajarea terenului în primă instanță și asfaltarea ulterioară am prevenii eventualele efecte negative ale calimităților naturale, care devin din ce în ce mai prezente.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Riveranii de pe străzile respective (1500), comunitatea din Bălan (5000), turiști (1500-2000/sezon)
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Proiectul de Modernizare a străzilor se află în perioada de contractare. Pietruirea străzilor se face periodic de către U.A.T. Bălan, dar în urma lucrărilor de apă și canalizare, avem nevoie de fonduri suplimentare în vederea amenajării terenului.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%