Extindere cămin cultural Văcărești cu terasă acoperită și amenajare exterioară2022
Mihăleni - Csíkszentmihály
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Imobilul ce constituie obiectul prezentei investiții face parte din patrimoniul Comunei Mihăileni conform documentelor de carte funciară nr. 50697. Funcția deservită este cămin cultural, funcțiunea de bază fiind: sală de spectacol, grupuri sanitare, bucătărie și dependințe. Construcția a fost edificată în anul 1960, a corespuns cerințelor de exploatare ale perioadei.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Extinderea căminului cultural va avea ca rezultat final folosirea mai frecventă a imobilului în condiții moderne și optime din punct de vedere a securității. Dat fiind faptul că această dezvoltare include și obținerea autorizației PSI, în caz de catastrofă naturală, cum ar fi inundații datorite revărsării râului Racu sau Cibre, ori ruperea barajului de la Frumoasa, căminul cultural din Văcărești poate să fie punct de îmbarcare sau chiar de debarcare.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Construcția are capacitate redusă pentru organizarea evenimentelor, dat fiind faptul de reglementările igienico-sanitare în periada pandemiei Covid-19. Accesul nu are suprafață pietonală sau carosabilă, necesită amenajare și nu există acces pentru penrsoane cu dizabilități. Clădirea nu are autorizație PSI.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Potențialii beneficiari sunt locuitorii satului Văcărești cca 600 de persoane și alte persoane din satele învecinate, din comunele Mihăileni și Racu. Asociațiile non-guvernamentale din satul Văcărești desfășoară activități cu copii și tinerii din zonă, cum ar fi cerc de dans popular, întâlniri de cercetaș, ateliere de teatru amator și anual un festival de teatru la care sunt invitați grupuri de teatru din toată țara. Anual se organizează în căminul cultural ziua mamelor și a persoanelor vârstnice.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor