Construire casă de sănătate în Mihăileni2022
120000
Mihăleni - Csíkszentmihály
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Comuna Mihăileni dorește realizarea unei case de sănătate în cadrul proiectelor CNI, din motivul că dotările medicale existente în comună nu sunt suficiente și sunt răspândite prin sat astfel încât funcționarea lor ideală este compromisă. Obiectivul propus ar rezolva aceste probleme funcționale, deoarece această instituție ar putea deservi nu doar comuna Mihăileni ci o zonă mai largă.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Construirea unei case de sănătate performante care va permite accesul locuitorilor la servicii medicale, cum ar fi: cabinet medical de familie, cabinet medical de specialitate, centru de recoltare a probelor de sânge și urină, farmacie, cabinet stomatologic. Conform Strategiei de dezvoltare locală valoarea indicelui de îmbătrânire din comuna Mihăileni este de 109,7 ceea ce prezintă un grad mai ridicat față de media de 90,1 % a județului Harghita. Persoanele mai în vârstă nu dispun de mașini și din acest motiv nu se pot descurca singuri în cazul în care trebuie să meargă la consultații de specialitate sau la examinări periodice de laborator. Pentru a le fi de ajutor dorim să contractăm medici de specialitate care ar veni periodic în Casa de sănătate din Mihăileni pentru consultații sau tratamente.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Insuficiența surselor de finanțare proprii datorită aplicării prevederilor Ordonanței Guvernului României nr 15/2021 cu privire la ajustarea prețului contractelor de achiziții publice la fiecare solicitare de plată pe întreaga perioadă de derulare a contractelor.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Potențialii beneficiari sunt locuitorii comunei Mihăileni cca 2600 de persoane și alte persoane din satele învecinate, de exemplu, Gârciu, Racu, Frumoasa.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Această investiție se bazează pe proiectul Casa de sănătate în comuna Mihăileni depus la Compania Națională de Investiții, având numărul de înregistrare 2216/03.08.2020 și se află pe Lista de sinteză. În data de 04.05.2022 am contractat firma A-Platz Architectura SRL , conform contractului nr 53 pentru lucrările de proiectare, în urma căror se elaborează Studiul de fezabilitate.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%