Reabilitarea și dotarea grădiniței Csalóka, comuna Ciumani, județul Harghita / Csalóka óvoda felújítása és felszerelése Gyergyócsomafalva községben, Hargita megyében2022
900000
Ciumani - Gyergyócsomafalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Gyergyócsomafalván a község központi részén újítódik fel és napközi csoportokkal bővítődik a régi községházában működő óvoda. A beruházás része az épület teljes felújítása és bővítése, tetőszerkezet cseréje, az épület külső belső szigetelése, termek kialakítása a csoportok számára, konyha kialakítása, valamint az épület a megfelelő felszerelése.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A fejlesztés általános célja: A község óvodáskorú gyerekeinek kialakítani egy modern, jól felszerelt óvodát és napközit, napközi csoportokat létrehozni az épületben, a napközi típusú óvodai rendszer fejlesztése, ezáltal a dolgozó szülők segítése és a gyerekvállalási kedv megerősítése. Sajátos célok: szülők támogatása azáltal hogy a gyerekeik modern és otthonos környezetben minőségi oktatásban részesülhetnek, szülők biztosítása arról hogy gyerekeik napközben biztonságos helyen vannak ahol megfelelő módon, fejlett eszközök segítségével folyik az oktatás, munkahelyek biztosítása a pedagógusok és a kisegítő személyzet részére.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A felújítás és modernizálás jóvoltából létrejön egy korszerű és modern óvoda és napközi, melynek a fejlesztése által nagy mértékű segítséget fognak kapni a gyerekes családok, a dolgozó szülők és optimálisan fejlődhetnek az odajáró gyerekek. Modern, biztonságos és otthonos környezetben tudhatják mindennap gyerekeiket a szülők. A fejlesztésre finanszírozási szerződés van érvényben a POR program keretén belül, az igényelt támogatást a község önrészének a kiegészítéséhez használjuk fel.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A felújítás és bővítés közvetlenül 80 óvodáskorú gyereket fog érinteni, akik részére 4 csoport lesz kialakítva, valamint lesz 1 multifunkcionális terem, konyha, étkező, az udvarban játszótér stb., az óvodásokon kívül közvetlenül fog érinteni a felújítás és bővítés 10 óvodapedagógust és 5 kisegítőt, akik a napközi szolgáltatásaiban fognak közbenjárni. Közvetetten a község minden olyan családját érinti, akinek van óvodáskorú gyereke, vagy gyerekvállalás előtt állnak.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A munkálatoknak körülbelül 10%-a el van végezve. A munkálatok során kiderült, hogy a terv hiányos, és nem lehet a beruházást megvalósítani a terv alapján, ezért a kivitelezővel szerződés lett bontva, a műszaki dokumentáció aktualizálása folyamatban van.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%