COFINANȚARE PROIECTE PNRR:1.REABILITARE MODERATĂ LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ DUMITRU GAFTON, CORP A, DIN COMUNA GĂLĂUȚAȘ, JUDEȚUL HARGHITA, 2.REABILITARE MODERATĂ LA SEDIUL PRIMĂRIEI COMUNEI GĂLĂUȚAȘ 2022
30000
Gălăuțaș - Galócás
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
1. Investiția constă în reabilitarea moderată a clădirii Școlii Gimnaziale Dumitru Gafton, Corp A, clădire construită în jurul anului 1975, cu regim de înălțime parter și etaj. De-a lungul timpului s-au realizat reabilitări și renovări de finisaje, instalații și tâmplării. Prin noua investiție se dorește creșterea gradului de eficientizare energetică a clădiriicu funcțiunea de școală prin: lucrări de reabilitare termică suplimentară a anvelopei clădirii, a sistemului de încălzire și a furnizării apei calde, dispunerea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice sau termice, lucrări de reabilitare și modernizare a instalației de iluminat, reparații și refaceri la finisajele exterioare și interioare ale clădirii, a straturilor acoperișului și accesoriilor acestuia, repararea trotuarelor, etc. 2. Investiția constă în reabilitarea moderată a sediului Primăriei Comunei Gălăuțaș, clădire construită în jurul anului 1954, cu regim de înălțime parter și mansardă parțială în partea din spate a clădirii.Construcția prezintă o serie de neconformități raportate la normativele actuale în vigoare și tcmai de aceea se dorește reabilitarea acesteia pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirii prin:izolarea suplimentară a pereților exteriori, izolarea planșeului sub pod, prepararea apei calde menajere cu ajutorul panourilor solare și producerea curentului electric cu ajutorul panourilor fotovoltaice, necesar pentru iluminatul interior.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
1.Obiectivul principal al investiției constă în reabilitarea moderată a clădirii Școlii Gimnaziale Dumitru Gafton, Corp A, având ca scop îmbunătățirea performanței energetice a acesteia, realizată prin: izolarea termică a planșeului sub pod cu vată minerală, înlocuirea tâmplăriei existente cu alta tip tripan, înlocuirea cazanului cu o pompă de căldură tip aer-apă, utilizarea panourilor fotovoltaice pentru producerea apei calde menajere și pentru iluminat, înlocuirea becurilor existente și a neoanelor cu becuri economice. Astfel se va crea un confort termic sporit pentru utilizatorii spațiului, se va asigura un serviciu educațional de calitate în care copilului să i se urmărească evoluția, să poată fi testat și tratat individual. 2. Obiectivul principal al investiției constă în reabilitarea moderată a clădirii sediului primăriei, având ca scop îmbunătățirea performanței energetice a acesteia, realizată prin: lucrări de reabilitare termică a anvelopei clădirii, a sistemului de încălzire și a furnizării apei calde, dispunerea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice sau termice, lucrări de reabilitare și modernizare a instalației de iluminat în clădiri, lucrări de refacere finisaje interioare și exterioare, etc.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
1.Se dorește realizarea acestei investiții deoarece clădirea școlii este destul de veche și, așa cum rezultă și din expertiza tehnică, proiectarea a fost deficitară, finisajele exterioare și interioare sunt învechite în unele zone, tâmplăria este ineficientă termic raportat la cerințele actuale de termoizolare, sistemele de instalații sunt și ele învechite și parțial uzate, la fel ca și pardoselile. 2.Se dorește realizarea acestei investiții întrucât construcția necesită reabilitare, așa cu reiese și din expertiza tehnică, tâmplăria exterioară trebuie înlocuită cu alta eficientă termic,este necesară termoizolarea, dispunerea panourilor fotovoltaice și multe alte finisaje interioare și exterioare.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
1.Beneficiarii investiției sunt elevii și profesorii care își desfășoară activitatea în această instituție de învățământ. 2.Beneficiarii investiției sunt angajații administrației publice locale care își desfășoară activitatea în această instituție.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
1. 5% 2. 5%

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%