Dezvoltarea Infrastructurii Educaționale Liceul Petofi Sandor, Comuna Dănești și reabilitare grajd/schimbare destinație în ferma educațională2022
Dănești - Csíkdánfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
În urma actualizării devizului general și a ajustărilor efectuate conform legislatiei in vigoare aferente investiției Dezvoltarea Infrastructurii Educaționale Liceul Petofi Sandor, Comuna Dănești și reabilitare grajd/schimbare destinație în ferma educațională, având contract de finanțare AFIR ,PNDR 7.2,s-a generat o diferență 2.722.378 de Ron. Necesitatea si oportunitatea acestei investiţii decurge din procesul de modernizare a infrastructurii învăţământului, din necesitatea de a fi asigurată o baza modernă şcolară pentru desfăşurarea procesului de învăţământ.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: Prin intermediul acestui proiect se vor realiza investitii pentru dezvoltarea inrastructurii educationala a Liceului Tehnologic din Danesti, respectiv reabilitare unui grajd. Obiect 1-Liceu Se va realiza refacerea instalațiilor electrice interioare, se va realiza o noua casă de scări, instalație IDSAI, hidranți interiori, finisaje interioare și exterioare. Obiect 2- Grajd Se vor realiza în totalitate instalațiile electrice, instalațiile de apă, grupuri sanitare, sala de curs birou. Se va înlocuii invelitoarea din țiglă, se vor înlocui toate tâmplăriile exitente. Obiect 3- Dotări Achiziția echipamentelor, utilajelor (tractor, mașini, 2 remorci)
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Proiectul îşi propune creşterea calităţii educaționale profesionale
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Locuitorii, elevii Ciucului de Sus și a comunei Dănești
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
În cursul anului a fost emis autorizația de construire și au început lucrările la Obiectul 2 (Reabilitare grajd), în curând vor începe și lucrările la Obiectul 1 (Reabilitarea clădirea școlii). Investiția este realizată în proporție de cca. 5%.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%