Dotarea Căminele Culturale din Comuna Păuleni-Ciuc2022
30000
Păuleni-Ciuc - Csíkpálfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Csíkpálfalva községben három kultúrház található, a községet alkotó három településen. A Csíkcsomortáni kultúrház 2019 ben volt át adva közhasználatra, a kiszolgáló egysége a Hargita megye tanácsának támogatásával lett korszerűen berendezve valamint felszerelve. A Csíkpálfalván található kultúrház 2018 ban lett felújítva Európa Uniós forrásból, nincs kiszolgáló egysége ennek az épületnek, így a különböző rendezvények háttér kiszolgálás körülményes, és nem korszerű. A Csíkdelnén található kultúrház kiszolgáló egysége idejét múlt valamint erősen elhasznált.A két utóbbi kultúrház kiszolgáló egységét szeretnénk olyan szintre fejleszteni mint a Csíkcsomortánit, hogy a másik két település lakói ne érezzék magukat hátrányba.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A beruházás megvalósulása esetén, a településeken szervezett rendezvények háttér kiszolgálása a kor követelményeinek megfelelő lesz, nem utolsó sorban az adó fizetésre is hatással lesz, a középületekkel valamint az infrastruktúrával elégedett polgárok részéről jobb az adófizetési kedv.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Ha az adó fizetők komfortérzete jó, jó a kedvük, jók a körülményeik egy rendezvény vagy program színvonalán túl, vissza járnak oda, fejlődik a község közösségi élete, nem utolsó sorban jobb az adó fizetési kedv is, ami gazdaságilag a község színvonalát emeli.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A teljes község lakossága ami az INSSES.RO alapján 2047 fő.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Csíkpálfalván található kultúrház 2018 ban lett felújítva Európa Uniós forrásból, nincs kiszolgáló egysége ennek az épületnek, így a különböző rendezvények háttér kiszolgálás körülményes, és nem korszerű.A Csíkdelnén található kultúrház kiszolgáló egysége idejét múlt valamint erősen elhasznált.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%