Amenajare centrele satelor în incinta comunei Păuleni-Ciuc2022
Păuleni-Ciuc - Csíkpálfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Csíkpálfalva községet alkotó három falu Pálfalva, Csomortán és Delne települések központjainak arculatjavítása. A beruházás megvalósításával a központok közösségi, kulturális, turisztikai és közigazgatási funkciókat látnak el. Sétányok, a zöldfelület bővítés növelik a látogatók élmény érzetét, a falvak imázsát.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Az itt lakok, az át utazok, valamint az ide látogató turisták élmény érzetének növelése, valamint a falvak imázsának megváltoztatása vidéki jelleggel.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Mivel Csíkpálfalva község alacsony költségvetéssel és minimális saját jövedelemmel rendelkezik, saját erőből nem tudja kivitelezni ezt a beruházást. 2021 év elején a községben készült igény felmérés alapján a válaszadók 70% nak a község központok felújítása a prioritás.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A célcsoport elsősorban a falu, a község lakossága, a 2011-s népszámlálási adatok szerint 1836 fő, Az insse.ro 2022 júliusában közölt adatai alapján már 2047 fő, de a megyeszékhely közelsége a település jó levegője miatt a városi lakosság is igénybe veheti és haszonélvezője lehet.De igénybe vehetik az ide látogató turisták is.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Delnén már működik egy park de lehetőség van növelni a területét mivel mögötte terül el egy nagyobb községi terület. Csíkpálfalván a központban álló múemlék környékét kell rendezni, 25%-s a megvalósítás.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%